B.E.Ö. Etkinlikleri "Geri Dönüşüm"

Bu haftaki konu "Geri Dönüşüm" tam benim gibi bir toplayıcıya göre gerçekten. Kullanılmayan eşyaları, ambalajları atmakta hep zorlanmışımdır. Eskilerden yenilikler çıkartmayı gerçekten seviyorum. Mail grubuna henüz üye olamasam da önceden yaptıklarımı eklemek istedim. Zaten bloguma koyacaktım bunları, böylece toplu halde girmiş oldular hepsi:))
Bu şifonyer benim ortaokul yıllarımdan kalma, 2 kapılı bir dolabı da mevcut. Defnenin odası için bu eski eşyaları yapışkanlı kağıtla kaplayıp kulplarını değiştirdik, hiç yoktan bir bebek odamız oldu.
Marketlerde satılan kurabiye kutusu, hazırladığım geometrik kartlar için yıpranmaz bir koruyucu oldu...


Evdeki dergilerden kestiğim resimlerle hazırladığım ifade kartları ve onlara koruyuculuk eden bez kitabımızın ambalajı...


Keo's Zone'da gördüğüm ip çekme oyunu, ben evdeki dondurma kutusunu kullandım, Defne sıkılmadan hergün oynuyor...
Daha önce eklediğim kitap kutusu ve okuldaki artık tahta ve evdeki çıngıraklı toplardan oluşan tıngır mıngır toplar da bu konuya örnek olabilir.
Sıradaki hedefimiz evdeki büyük karton kutuyu bir kukla tiyatrosuna dönüştürmek, hafta bitmeden yapmayı umuyorum.


2 yorum:

  1. merhabalar.bloğunuzla yeni tanıştım (kadınlar kulübü sayesinde )gerçekten çok beğendim.bu ip çekme oyunu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. sevil hoşgeldin
    oyun çok basit aslında, kalınca bir ipe ufak tefek nesneleri bağlayıp yavaşça çekiyoruz. Köpekten sonra ne çıkacak aaa tavşan çıktı falan deyip hem hafızayı hem de görsel algıyı geliştiriyoruz:)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails