Süper Üçlü + 1

Defne yaklaşık 8 aylık olduktan sonra kahvaltılarına ceviz eklemeye başladık. Kahvaltıyı ayrı ayrı yemeye başlayınca ise meyvesine karıştırmaya devam ettik. Cevize alıştıktan sonra ise yanına badem içi ve fındık da ekledik. Ve bir arkadaşımın tavsiyesiyle kabak çekirdeği. Kabak çekirdeğinin özellikle bağırsak ve böbrekler için oldukça yararlı olduğunu öğrendim. Bunun yanında kemik ve dişlerin oluşumunu desteklediği, kolestrolü düşürdüğü, protein yapımına da yardımcı olduğu biliniyormuş. (Ben bilmesem de:)) Ayrıca fosfor içeriyormuş.
Aslında bütün kabuklu kuruyemişler kalp ve beyin sağlığı için çok yararlıymış, hepsinin kolestrolü düşürücü ve kanserden koruyucu özellikleri varmış ve kemik diş gelişimine yardımcıymış. Genel olarak yararlı olduğunu zaten biliyordum ama bu kadar ayrıntılı incelememiştim doğrusu.
Benim için en önemli faydalarından biri de beden ve zihin yorgunluğunu gidermesi. Genelde tüketmeye çalışırdım ancak bundan sonra daha dikkatli ve düzenli bir şekilde yemeye gayret edeceğim sanırım...

4 yorum:

  1. meyveleri de ısırtarak yedirme çabasındayız ya, neye eklicez kuruyemişi ? arada çorbasına ekleyeyim diyorum , üşeniyorum ,sendenim bilirsin :)

    YanıtlaSil
  2. hehe evet bendensin, ben iyice öğütüp çay kaşığıyla veriyorum artık, çünkü dediğin gibi içine ekleyecek birşey kalmadı

    YanıtlaSil
  3. kuru kuru nasıl yer onu yavru ya.
    yok yok sen benden iyisin.kabak çekirdeği olayına bile girmişsin :)

    YanıtlaSil
  4. yiyor canım yaa, yumuşak oluyor iyi çekince

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails