Alaca.karanlık - Ye.ni A.y


Sonunda oldu, okudum işte. Oysa ki çok direnmiştim, anlayamıyordum insanlardaki Twiligt fanatikliğini. Herkes bayılıyor, ölüp bitiyor, Edward da Edward. En son, kitap konusunda çok ama çok seçici olan abimin elinde gördüm. 3. kitaptaydı, deli gibi okuyordu. Ne var dedim bu kitaplarda, çok mu güzel, okumaya değer mi, edebi yönü olduğunu sanmıyorum vs vs. "Güzel, bence oku, iyi vakit geçirirsin" deyince, kitap alırken de 4ü bir arada karşıma çıkınca (iyi taktik pazarlama açısından) ve benim de kitap çılgınlığım tutunca bir baktım 4ü birden elimde.
İlk 2 kitabı çok kısa zamanda bitirdim. Evet sürükleyici, başlayınca bırakamıyorsun, film gibi falan falan. İyi vakit geçirdim, o da doğru ama okumasam da çok birşey kaybetmezmişim. Ama pişman da değilim hani, 3. kitaba başladım bile.
Bu arada ilk 2 kitabın çevirisi çok kötü, normalde 6. sınıf öğrencisinin anlayabileceği düzeyde ama çeviri azizliği yüzünden tekrar tekrar okuyup yine de anlayamadığım bölümler oldu. Zaten 4 kitabı da farklı kişiler çevirmiş. 3. kitap bu açıdan daha iyi görünüyor, roman olarak da daha iyi sanırım, yazar kendini geliştirdi heralde bu süreçte:))
Son olarak kitap normal bir kızcağız ve vampir sevgilisiyle ilgili, kurt adamlar falan da var. Zavallı kızcağızı kurtarıp duruyorlar türlü badirelerden. Ejderha, prenses, şövalye üçlüsünün bir değişiği işte.

5 yorum:

  1. FÜsun yaa, ben de alacakaranlıgı aldim, oooyle duruyor, nedense bu kitaba karsi baslamamak icin bahaneler uretiyorum, neden aldim ki sanki modundayim.
    dur bugun bir daha deneyeyim baslamayi.
    operim

    YanıtlaSil
  2. kirazcım başla canım, iyi kafa dağıtıyor
    böyle beynini yormadan, üstünde düşünmeden rahat rahat okursun
    çabucak da bitiyor zaten

    YanıtlaSil
  3. canikoş benim blogda sana bi hediye var,bi uğrayıver :)

    YanıtlaSil
  4. canikoş benim blogda sana bi hediye var,bi uğrayıver :)

    YanıtlaSil
  5. Ayyy ben de Harry Potter gibi bunu da uzuuuun zaman umursamadıktan sonra okudum 4ünü birden ve bayıldıııımm :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails