AŞK


Aşkın hiçbir sıfata ve tamlamaya ihtiyacı yoktur.
Başlıbaşına bir dünyadır aşk.
Ya tam ortasındasındır, merkezinde,
ya da dışındasındır, hasretinde...
Benim için bu kitabı anlatmak çok zor gerçekten, son zamanlarda okuduğum en iyi roman diyebilirim, geç kalmışım Elif ŞAFAK'ı tanımakta.
Kurgusu çok iyi bir kere, hikayeler, karakterler yerli yerinde, okuyunca bir tatmin duygusuyla doluyor insan, okumanın tatmini...
Roman içinde roman ama sıkmıyor daha da çok çekiyor insanı.
Konuyu bilmeyenler için biraz tuzak kokuyor aslında o etkileyici kapak tasarımı ve kitabın adı, bilmeyen biri romantik bir aşk romanı olduğunu düşünebilir bu kapağı görünce ama alakası yok tabii:))
Kitabı çok sevdim (ki çok okur az severim), hiç bitmesin istedim hatta gece biter bitmez elimdeki diğer Elif Şafak kitabına başladım. Ama iyi olmadı, iki kitap arasında en azından bir gece uyumak iyi olurmuş. Bünye değişikliği tuhaf karşıladı.
Bu arada aynı konuyla ilgili okuduğum diğer bir kitap olan Bab-ı Esrar'la Aşk arasında tutarsızlıklar var, Kimya'nın ölümü, falan. Niye böyle ki diye düşünmeden edemedim ama aşka inanmayı tercih edeceğim sanırım...

5 yorum:

  1. Füsuncum evet konular ve insanlar arasinda farkliliklar var. Şems Tebrizi Babı esrarda daha antipatik bir tip olarak anlatiliyor bence.
    Ben once Babı esrar, sonra aşkı okumustum, ben de aşka inanmayi tercih ettim :)
    hatta yazmistim sanırım blogta.
    Operim defneyi.

    YanıtlaSil
  2. Kitabın anlatımı insanı icine cekiyor gercekten. Bab-ı Esrar'ı da hemen okumak istiyorum. Bu konuyla ilgili oldugunu bilmiyordum..Okuncak ne cok sey ne kadar az zaman var..

    YanıtlaSil
  3. kiraz sevdası blogundaki yazını okumuştum canım, cidden 2 kitap çok farklı, kimya diğer kitapta şemse aşık değildi mesela, neyse çok anlatmayayım esra daha okumamış ama esracım, aşktan sonra seni tatmin etmeyecek bence bab-ı esrar:))

    YanıtlaSil
  4. Bavula ilk olarak konuldu Aşk..Zeynep uyuduğu zamanlarda okuyacağım.Tatil dönüşü yazarım bende.

    YanıtlaSil
  5. Son zamanlarda okuduğum en güzel kitaptı Aşk. Onun sayesinde öğrendim Mevlanayı ve Şems-i Tebrizi'yi. Hatta geçen hafta da Konya'da ziyaret ettim ikisini de!

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails