Bir Hafta Dedik, O da Geçti


Off off böyle ekmek kadayıfı, böyle kaymak mı olur? Hakkaten hakkını vermişler diyorum, ellerine sağlık.
Defne'nin biricik kuzeni Edoş tam anlamıyla rüzgar gibi geçti. Eda çok hareketli, cin gibi bir kız. Şu anda tam da 2 yaş özelliklerini sergiliyor, biraz kıskanç, azıcık sinirli. Defne de çoğu zaman bundan nasibini aldı tabi. İlk günlerde elindeki oyuncağı direk kaptırıyor, sonra da ağlamaya başlıyordu, son günlerde ise vermemek için bütün gücüyle direnerek Eda'ya karşı koymaya, ver ver diye bağırmaya başladı. Tabi bu arada biraz hırpalanmadı değil. Her ne kadar sürekli gözümüz üzerlerinde olsa da Eda fırtına gibi olduğu için bazen hızına yetişemedik ve Defne'yi tırmalamasını engelleyemedik.

Sonunda annemin hayalleri gerçek oldu ve Defne aniden anneme anneanne diye seslendi. Köyde de ebe, amca, dede demeyi öğrenmişti. Sadece hala demiyor ne yazık ki. Yengeyi de öğrendi, yenye yenye diye peşinden koşuyor yengesinin. Dayı da demiyor maalesef. Bu hafta Defne hem hasta oldu, hem sıcaktan boynu, omuzları isilik oldu (sırtı değil omuzları terliyor ilginç olarak ve oralar isilik oluyor) hem de sineklerin gazabına uğradı. Sinekler mi kendini aştı, Defne'nin mi cildi hassas bilemiyorum ama ısırdıkları yerler 1 lira büyüklüğünde ve çok sertti. Neyse ki geçti.

Burası da kahvaltıya gittiğimiz alabalık tesisi. Balıklara ekmek atmak hem kızları hem bizi çok eğlendirdi, birbirlerini yiyecekler bir ekmeği kapmak için komik balıklar.

Kahvaltı güzeldi tıka basa yedik, zaten sürekli yedik, nedir bu yeme hali çözemedim ben...

Bu arada Eda tabiki balık havuzlarına atlamak istedi, bunun için elinden gelen bütün çabayı sarfetti ancak neyse ki başarılı olamadı.





Eda ve Defne'nin oynar gibi! göründüğü kareler. Aslında oyunları genel olarak oyuncakları paylaşamamak ve oyuncakları kapışmak suretiyle kavga etmekten ibaret. İleride bu fotoğraflara bakarlarsa "ayy ne güzel oynuyormuşuz" desinler:))
Evde iki ufaklık olunca, kendi halinde sessiz sakin düzenli ev ve kendi halinde yaşayan anneanne-babaanne bu manzaralarla sıkça karşılaştı. Gün içinde lavabonun önü biberon çöplüğü, salon da oyuncak deposu haline geldi.

4 yorum:

  1. ohhh hakkaten ya o ne kaymak be :D
    edanın elbiseleri de yakıyor yani. gecenki sarı da süperdi. hatta burda biryerde de var. alayım da seneye giysin bilge :D

    YanıtlaSil
  2. ben Defneyi yerim diyorum, başka birşey diyemiyorum...

    YanıtlaSil
  3. Füsun aşkolsun yani...kurabiye, ekmek kadayıfı hem de kaymaklı...ne oluyoruzzz.koymayın şöyle resimler:)Bir sonra ki buluşmalarında oyun kurmaya başlar kızlar belki. Sarı şekeri öperim

    YanıtlaSil
  4. Daikin klima servisi olarak hizmet veren firmamız doğru hava uzmanı ekipleriyle profesyonel teknik hizmetler sunmaktadır. Daikin klima bakım onarım ve montajında, tamirinde garantili ve garantisi biten cihazlarınızda tüm hizmetleri sunuyoruz.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails