Son Oyunlar

Bu oyunu yabancı bir blogda görmüştüm. Uzun zamandır uygun malzeme arıyordum. Anneme geldiğimizde, vitrinin üstünde yıllardır tozlanmaktan yorulmuş vaziyette duran eski ama çok eski tavla dikkatimi çekti. Birkaç yıl önce eve gelen çocuklar, nasıl becerdilerse pulların bir kaçını yoketmeyi başarmışlardı. Tamam dedim bizim oyuncağın atılacak parçaları bulundu, kaldı geriye içine atacak bir kutu. Önce dolaptaki şık kuru kahve kavanozuna göz diktiysem de kıyamadım, sonra annemin, bittiği halde atmadığı krem peynir kutusunu hatırladım. Hatta bittiğinde "bunu atmayalım, Defne'ye birşeyler yaparsın belki" demişti bana. Öngörülü kadınmış. Defne uyurken kutunun kapağına kumbara deliği gibi bir delik açıp kolayca hazırladım oyuncağı.
Defne, ilk başta kapağını açıp içine direk tamak istedi pulları, delikten atmayı gösterdiğimde de 1-2 tane atıp kapağı açıp tekrar çıkartmaya çalıştı. Tek başına pek oynamak istemiyor, zaten bu aralar oyun ve oyuncaklar pek ilgisini çekmiyor maalesef.
Bu oyun da Akıllı Bebekler Akademisinden. Üstteki çorabın eşini bulmaca oyunu. Defne çorap gördüğü anda giy giy diye emreder ve mutlaka giymek ister. O yüzden çorabın eşini bulmadan önce giymek istedi genelde ama en sonunda doğru çorabı buldu. Bir daha ki sefere çorapla değil başka bir nesneyle yapmak lazım.

Bunlar heryerde satılan baharatlıklardan. Maalesef cam almışım, gözümü ayıramıyorum oynarken. Bir blogda gördüm ama hatırlayamıyorum, sahibi görürse kızmasın. kendini hatırlatırsa hemen ismini eklerim. Ses tüpleri yapmıştı bu takımla, ben de umarım yapacağım ama çakma ses tüplerini yapana kadar Defne gayet güzel yerine yerleştirmece oynuyor bunlarla.


4 yorum:

  1. Bu bebekler aynı gezegenden geliyor galiba.. Ela'da corabı bulunca getirip giy giy diye emrediyor. Ne güzel oyunlar oynamıssınız. Defne'cim cok seker.

    YanıtlaSil
  2. :)) aynı oyunlar, aynı tepkiler...Çok şeker ama nasıl da pür dikkat, full konsantre işini yapıyor, belli iyi vakit geçiriyor...

    YanıtlaSil
  3. Epeydir ihmal etmiştim A.B.A.'da ki aktiviteleri.Çorap eşi bulmayı farklı oynuyoruz biz de,birini giydiriyorum,diğer çoraplar arasından eşini bulmasını isteyip giydiriyorum.Ama başarılı oluyor muyuz, tabii ki hayır,Zeynoş her defasında bambaşka bir çorap bulup onu giymek istiyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlı bir bebek. Şimdi kocaman olmuştur:)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails