Defne 1,5 Yaşında


Hem sabırsızlıkla hem de biraz korkarak beklediğimiz 1,5 yaş geldi sonunda. Sanki bir günde bütün huyları değişecek gibi çocuğun, neden korkuyorsak:) Ancak ufak ufak sinyaller de gelmiyor değil. Zaten son zamanlarda fazlasıyla bir ben, ben, dedde, dedde diyerek birçok şeyi kendisi yapmaya çalışıyor, bize izin vermiyordu. son bir haftadır da inatlaşmalar başladı. Şimdilik idare ediyoruz, inşallah artmaz, çünkü Defne şimdiye kadar çok sakin ve uyumluydu, tersi bir durumda biz de birden şaşırıyoruz ne yapacağımızı, hazırlıklı olmak lazım.

Dün parka gideceğimizi bildiği halde giyinmek istemedi, çoraplarını bu aralar hep kendi giymek istiyor, beraber yapalım, ben yardım edeyim diyerek kandırıyorum şimdilik.

Lazımlığın alınmasıyla beraber, arada oturtmaya başladık. Lazımlığı çok sevdi, anneannesi ne olduğunu anlamayıp bu ne diye sorduğunda çiş çiş deyip oturup göstermiş:)) Sık sık oturmak istiyor, bezini gösterip çıkar diyor ama henüz lazımlığa birşey yapamadı, bir kere oturmadan kaçırdı, lazımlık hariç heryer çiş oldu:))

Çok hızlı öğrenmeye devam ediyor. Hangi cep telefonu kimin tek tek söylüyor. Kuru fasulye aktarma oynayalım dediğimde doğruca fasulyelerin olduğu çekmeceye koşupaçmaya çalışıyor. Balık yerken önüne koyduklarımızı alıp birşeyler yapıp öyle ağzına atıyordu, meğer bize bakıp ayıklar gibi yapıyormuş.

Babanı yemeğe çağır dedimde baba diye bağırıp arkasından mama diyor. Her düşüşünde düştüm deyip ıhlaya ıhlaya ayağa kalkmasına ise çok gülüyorum:)) Ocakta pişen yemeklere mutlaka bakmak istiyor, bakıp bakıp pişioo diyor.

Su damacanasına bakıp abi abi diyor. Abiyi getirirken gördü bir kere, o sebeple:)
Ütü masasını gördüğünde ütü ütü diyor. Sadece bir kere söyledik halbuki.
Toka sevdası hala geçmedi. Salonda bir çekmeceyi onun tokalarıyla doldurduk. Her akşam bir kere açıp mutlaka orayı karıştırıyor.

Bu ne diye sormaya başladı sonunda. Birşey isterken de bunu bunu diyor ama incelterek söylüyor, çok şeker oluyor o zaman. Ahşap bir kutumuz var, tokalarını üstüne koyup üttünde üttünde diyor. Küplerini dizerken de üttüttü diyor.

Ağla deyince ühüüü, gül deyince de hahaha diye numara yapıyor, çok komik. Kitaplarıyla tekrar ilgilenmeye ve incelemeye başladı, papap diyerek istiyor, ya da kendisi alıyor. Buna çok seviniyorum.

Sinek, arı, böcek görünce pat diyor. Birkaç kere önünde yapmak zorunda kaldım. Biiri çekirgeydi ve 2 metre zıplıyordu resmen. İkimiz de çok korktuk, gözden kaçırmayı göze alamadım, önünde pat yaptım mecburen.

Yeni kelimeler:
pepet: sepet
mamun: maymun
tanta: çanta
düdet: düzelt
budada: burda ne söylüyor bir türlü anlamadık ama odasını kastediyor, onu biliyoruz.
bağda: bağla
böde: böyle
vevir: çevir
poppa: topla
mudate: domates
umtata: yumurta
düt: süt
bitittet: bisiklet
övvek: özbek (babası)
aydede
nanak: yanak
tes: kes
kakar: çıkar

14 yorum:

  1. maşallah defneye . yemeklere bakma olayı bizde de aynı , bir de suyu gösterip abi abi demeleri... tokaları da pek tatlı defnenin demir de bir yerde toka bulsun benimse getirip benim saçıma anneannesininse de onun saçına takıyor.Bu GÖRME gözlemleme yeteneği daha bu yaşta onlarda var zaten bizim amacımızsa bunu köreltmemek olmalı sanal öpücükler...

    YanıtlaSil
  2. maşallah sarışın fıstığa.. alyada daha erken başladı inatlaşmalar.. bazen inat edeceğini tahmin ettiğim şeylerde önceden koyuyorum önüne boğuşuyor dakşkalarca.. mesela çorap konusu bizdede var..birde ayakkabı..önceden veriyorum eline boğuşuyor böylece inatlaşma olmuyor.. tam olarak giyemeyince mutlaka yardım istiyor..

    YanıtlaSil
  3. yerim onun 1,5 yaş hallerini.merak ediyorum defnenin yüzünü görebileceğimiz bir fotoğraf koyar mısın son günlere ait?:)))

    YanıtlaSil
  4. Defnemin 1.5 yaşı kutlu olsun daha nice sağlıklı mutlu yaşlara.
    İnatlaşma durumları umarım çok ilerlemez canım bizde hastalıktan sonra dahada arttı şımarıklığıda öğrendi bu sayede.Giyinme konusunda bizde aynı durumdayız özellikle ayakkabı konusunda bende bırakıyorum uğraşıp ,ağlayıp olmayınca yardım istiyor.Tokaları çok yakışmış bu arada yerim ben o sarı şekeri.Öpüyorum sizi canım

    YanıtlaSil
  5. canım benim yesinler onu :) demek balığı ayıklar gibi yapıyomuş öpüyorum cok

    YanıtlaSil
  6. tebrikler.
    bayılıyorum şekerimin kelimelerine .
    valla bizdeki sinyaller huysuzlugun artacagını gösteriyor,dişe baglıyoruz.
    insallah artmaz sizde de.
    öpüyorum 2nizi de

    YanıtlaSil
  7. Yerim onun sarı fıskiye saçlarını ben. Kendini ve gücünü öğreniyor, hepsi geçiyor merak etme :)

    YanıtlaSil
  8. ayy maşallah kızımıza git gide büyüyorlar vallaha ne olacak bizim hallerimiz bilmem,ben giyerim modları bu aralar bizdede başladı bi ağlamak üç dört gündür olmadık yere bi ağlamak sormayın dün dr kontrolüne gittik ağlayarak yaptırtma dönemleri dikkat dedi yandık şekerim ellerinde oynatır bunlaş bizi vallaha sağlıklı günler ...

    YanıtlaSil
  9. defne büyümüş,gençkız olmuş artık annesi:))hayırlı olsun 1.5 yaşınız.Bu arada okadar çok tokayı nasıl tutuyor saçında.çok kıskandım valla:))Benim cadı daha ben takarken yoluyor saçıyla birlikte.

    YanıtlaSil
  10. Sağlıklı, mutlu uzun ömürler dilerim Defne'ye.. Maşallah...

    YanıtlaSil
  11. hepsi aynı galiba bu cadıların, numaradan ağlamalar, huysuzluklar, kendim yapacamlar
    idare edeceğiz artık napalım:))
    hepinizi öpüyoruz teyzeleri

    YanıtlaSil
  12. Maşallah Defneye annesi 1,5 yaşı hayırlı olsun.
    Kendim yapacam eylemleri artarak devam edecek :) tek çaresi bırak denesin yapamadığı yerde yardım istiyorlar zaten...

    YanıtlaSil
  13. Maşallah güzelime..kocaman abla oldu artık..Balık yemeside çok hoşmuş:))

    YanıtlaSil
  14. Füsüncum nice nice buçuklu, tamlı yaşlar görün inşallah...Güzeller güzeli Defne'yi de çok öpüyorum...

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails