MEB Ne Yapmak İstiyor?


Tayinimin yeni bir okula çıkması ve ders yılının başlamasıyla oldukça kalabalık bir öğretmen kadrosunun içinde buldum kendimi. Ancak konuşmaya başladığımızda aralarında sözleşmeli öğretmenlerin bulunduğunu, daha da vahimi çok sayıda arkadaşımızın da ücretli çalıştığını gördüm. Yani atamaları olmadığı için girdikleri ders sayısı kadar ücret alabilecekler.

Her branştan ücretli öğretmenimiz var, branşı fizik olup biyolojiye de girenler, İngilizce öğretmeni olduğu halde dil ve anlatım dersine de girmek zorunda kalanlar… Daha bu sabah bir arkadaşımız başladı, tarih öğretmeniyim ancak din kültürü dersine gireceğim dedi. Çoğu evli bu arkadaşların ve bir şekilde hayatlarına devam etmek zorundalar, yaşı genç olanlar bir taraftan 3.-5. kez kpss illetine hazırlanıp atanmaya çalışıyorlar, çoğu sadece yol parasını karşılasa da evde oturmamak için derse geliyor. Birçok okulda ücretli oldukları için farklı muamelelerle karşılaşıyorlar. Onların sadece atanamadıkları, aslında bizim kadar öğretmen oldukları unutuluyor bazen.

Merak ediyorum bu MEB ne yapmaya çalışıyor. Öğretmeni ücretli, kadrolu, sözleşmeli, usta öğretici, uzman öğretmen vs vs şeklinde kategorilere ayırmak ne kadar doğru, amacı ne? Hepimiz aynı işi yapmıyor muyuz? Madem öğretmene ihtiyacın var (şu an hala boş geçen dersler var öğretmen eksiği yüzünden, ücret karşılığı gelen öğretmen sayısı da 20’ye yakın) niye doğru düzgün atamasını yapmıyorsun bu öğretmenlerin?

Üniversiteye giriş sistemi yine değişti, biz bile hızına yetişemiyoruz artık. Eğitim sistemiyle, öğretmeniyle, öğrencisiyle bu kadar oynayan başka bir ülke daha var mı gerçekten merak ediyorum. Eğitimin en önemli unsurudur devamlılık, biz de devam edebilen hiçbir şey yok maalesef. Ve maalesef ümidimiz de yok.

6 yorum:

  1. bi ley söyliim mi aynı sorunu yaşayan bi kaç arkadaşım var ve biz de aynı şeyi soruyoruz
    bunlar napmaya çalışyor, orda öğretmen yok burda öğretmen açığı var ama hala atanmayan bi sürrü pırıl pırıl genç insan var
    amaç ne kardeşim biz anlamadık!!

    YanıtlaSil
  2. füsuncum altına imzamı atacağım bir yazı yazmışsın.Bu ülkenin en bozuk kurumlarının başında geliyor meb.En düzgün işleyeni olması gerekirken.çok vahim gerçekten.

    YanıtlaSil
  3. ataması yapılmayan bir sürü öğretmen varken ne diye herkes kendisi ile alakası olmayan branşlarda ders veriyor.. benim zamanındada kötüydü meb, gittikçe dahada kötüleşiyor.. allah size kolaylık versin bu sistem içinde çalışmak zor olmalı..

    YanıtlaSil
  4. tek sorun ne kadar az para verebilirim acaba...
    üzretli öğretmene ço az para veriyorlar ve sigortaları tüm yıl yapılmıyor..açıkmı var kes eğitimden öğretmenden...
    sevgiler füs füs ve defne

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. eğitim ilk gözden çıkarılanlar arasında maalesef, tabi ki öğretmen ve öğrenciler de, çok yazık çok
    bizden de kocaman sevgiler

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails