Son Durum

Füsun Karamürsel'den bildiriyor...
Dün oldukça bayık, sönük, bürokratik geçen, bloglardaki kutlamaların yüzde biri kadar bile içten ve coşkulu olamayan bayram kutlamasının ardından koştur koştur Karamürsel'e anneme geldik. Nereye koşturuyorsak artık. (anlatacağım)
Aslında 3,5 günlük tatili evimizde geçirelim diyordum ama hem sabahları geç kalkabilecek olmanın cazibesine dayanamadım hem buradaki bazı ufak işlerim ve annemin de ısrarı sonucu kendimi burada buldum.

Annemim bizde yaşamasından mütevellit ev tam takır kuru bakır şeklinde olduğundan yüklü bir alışveriş yapıp eve geldik. Defne yolda yine uyuyakaldı kuzucum. Hepimiz aç, elde çantalar, torbalar vesaire derken o da ne annem anahtarını bulamıyor, ve kesinlikle hiçbirşey hatırlamıyor. Sıfır veri, kilitli mi değil mi, anahtarı alıp mı kaybetti, içeride mi bilmiyoruz. Çağırdığımız ilk çilingir kapının sadece çelik kapı değil amerikan kapı olduğunu söyleyip gidiyor!!!??? Amerikan kapıyı da ilk kez duymuş oluyoruz. Yerine başkasını yolluyor neyse ki. Adamcağız bayağı bir uğraştıktan sonra alttan ve üstten sıkı sıkıya kilitlenmiş kapıyı açıyor. (Anahtar nerede acaba?) Alt kilidi değiştirip 85 lirayı da alıp gidiyor. Takamadığı parçaları da sonra getirip biraz daha para alıp tekrar gidecekmiş, öyle dedi...

Biz bu arada üst kat komşuda bekledik neyse ki. Defne 1 yaşındaki Beren'le oynadı biraz, annesinin bütün ikramlarını geri çevirdi, çorbaları koltuklara dökmek suretiyle içmedi. Eve geldik gene birşey yediremedik. Bir oturuşta iki kase çorba içip daha da isteyen çocuk ağzına çorba sürmüyor. Kaşığı görür görmez doydum diyor. Sanırım midesi bulanıyor, burun akıntısı azaldı ama hala az da olsa var. Keyfi gelip gidiyor, ateş yok, öksürük çok çok az. Ama daha iyi neyse ki. Makarna, patates gibi şeyler yemek istiyor. Akşam makarna yerken ağzına sokuşturduğum brokoli çorbasına itiraz etmedi, yedi biraz. Sürekli armut sayıklıyor, biz de veriyoruz bol bol.
Elimle arkaları kontrol ettim, biraz kabarıklık var gibi ama diş mi hala anlayamadım.
Bakalım göreceğiz, bu arada annemin buralar çok soğuk, bugün kaloriferi yaktık ilk defa. Kış geliyor sanırım.

16 yorum:

  1. Geçmiş olsun anahtar için ve çok büyük geçmiş olsun Defnecim için.. Daha düzelemedi demek umarım en kısa zamanda sebep olan şey ne ise geçer gider rahat eder yavrucak...

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun.. bizde yeni atlatıyoruz.. bol bol bal tavsiye ederim.. şurup çok az kullandık ama her gün bol bol bal verdim.. çok iyi geldi öksürüğüne..

    YanıtlaSil
  3. anahtar yakın geçmişte kullanılıp değiştirilmiş bir çantadan çıkar kesin :)
    iyi tatiller dilerim fusuncum beraber olmak defne'ye iyi gelsin hemen iyileşsin..
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. iyi tatiller o zman. defnoşun keyfi yerine gelse de sen de tadına varsan.
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. İyi tatiller canım Defnoşumada geçmiş olsun.Çabucak atlatsın inş bu dönemi.Buralarda soğuk bizde dün gece itibariyle kombiyi açtık artık.donuyoruz valla.
    öptüm

    YanıtlaSil
  6. cok gecmis olsun Defnecigime...

    demek ki neymis, amerikan kapi yaptirmayacakmisiz =) ona da gecmis olsun canım, gecen gun bizim evde de bir anahtar krizi yasadik, ama neyseki cilingirden once bulduk =)

    YanıtlaSil
  7. ühüüüü!ben de gitmek istiyorum karamürsele:((bizim buralar da çok soğudu bir günde kış geldi valla.Karamürselin soğuğu da iyi dondurur hatırlıyorum da poyraz estimi yüzünü keserdi adamın.Ben o zamanlar deniz kenarındaki tek tük kaloriferli evlerden birinde oturup bütün maaşımı yakıt parasına veriyordum.Bütün kışı benim evde geçiriyorduk 6-7 kişi koloni halinde.öfff füsun yaa.çok gıcıksın:))

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun füsfüs ayrıca iyi tatiller.. soğuk iki gündür istanbul'uda vurdu kalorifer olmasada elektrik sobası yakmaya başladık..defne'yede geçmiş olsun elanur'dada hafif hafif başlıyor gibi pekmez içirmeye gayret ediyorum bende

    YanıtlaSil
  9. Eskişehir soğuğu hiç bir yere benzemez, ben bir aydır yakıyorum kaloriferleri, anahtarı bulamadınız mı peki? Zaman zaman iştahları kesiliyo füsuncuğum, moralini bozma...öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Aaaa geçmiş olsun....Umarım Defencik şu sıralar daha iyidir..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Canım benim geçmiş olsun, bu haftasonu çok çocuklu bir ortamdaydık hepsinde de öksürük, ıhlamur,ayva, zerdeçal deiler iyi geliyormuş.

    YanıtlaSil
  12. melikecim çok sağol, bugün artık bayağı iyiydi

    esracım defne de balı çok seviyor, ıhlamurun içinde sabah akşam verdik, işe de yaradı sanırım

    demetcim çok sağol, anneannede iyileşti hakkaten, anahtarın çantadan çıkma ihtimali yok sanırım çünkü kapı kilitliydi, sanırım düşürdü bir yerde

    YanıtlaSil
  13. şulecim vardım tadına canım:) öpüyorum

    eminecim sağol canım, geçti neyse ki. Biz de şu an evde yakıyoruz kombiyi artık

    kirazcım çok sağol, öpüyorum

    YanıtlaSil
  14. Başak çok alemsin:)))) sen karamürsele ben ankaraya aşık nasıl olacak bu iş?
    orman apartmanında mıydın sen? birgül mü ordaydı?

    elanurcum inşallah hasta olmadan atlatır canım ya, çok zor çocukların hastalığı, öpüyoruz

    elifcim gelmiştim eskişehire çooook eskiden, hakkaten soğuktu
    anahtar yok canım, kimbilir nerde düştü?

    YanıtlaSil
  15. dilekcim bayağı iyi çok teşekkürler

    güneşcim çocuklar hep hasta galiba bu aralar, biz de bol bol ıhlamur bal pekmez verdik, iyi geldi galiba

    YanıtlaSil
  16. yer değiştirelim:)))ya şehirler çok önemli değil aslında yaşananlar önemli,ben çok mutlu oldum,herşeyi dibine kadar yaşadım orada,arkadaşlığı,dostluğu,aşkı...
    bu yüzden bu kadar çok seviyorum orayı.İkimiz de orman apt.daydık.Ben altta,birgül üstte oturuyordu.Benim evi kışlık onunkini yazlık olarak kullanıyorduk:))

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails