2 cd

Defne hanımın kendine ait 4 tane cd si var şimdilik. 2 tanesi carrefourda sepetin içine atılmış klasik müzik cdlerinden. Tane 1,5 liraydı sanırım.
Benim öyle klasik müzik bilgim, kültürüm falan yoktur aslında, birkaç besteci ve eserini bilirim o kadar. Defne de aman klasik müzik dinlesin, öğrensin gibi bir düşüncem yok ama tv ve müzik kanallarındaki şarkıları dinletmiyoruz, ama müzik de önemli dinlemesi lazım diye düşündüğümden oyun oynarken falan açmak için aldım bir iki klasik müzik cdsi. Daha sonra lazımlık alışverişi sırasında bebefixte bu cd ye rastladım.

Aslında bu tip kitap, cd isimleri bana hep itici gelmiştir. Harika çocuk, dahi çocuk, zeka geliştirme vs.

Benim için cazip yönü ise birçok besteci ve esere tek cd de ulaşabilme imkanı vermesi ve çocuklar için hazırlanmış olmasıydı. Cd gelip de dinleyince almakla ne kadar doğru bir iş yaptığımı anladım. Başakcım keşke sana dinletme şansım olsa, yanlış kelimeler kullanmaktan çekiniyorum, dediğim gibi konuyla ilgili çok bilgi sahibi değilim.

Bir kere eserler farklı icra edilmiş sanırım, çok yumuşak, ninni gibi, aralarda kuş cıvıltıları falan var ama kesinlikle rahatsız edici değil, çok hoş. Ben cdyi çok sevdim, çoğu zaman kendim dinlemek için açıyorum. Goggle da aratırsanız cd hakkında bilgilendirici yazılar da var satıldığı adreslerde.

Bir diğer cd de bu şirin köpekli kapağa sahip olanı. Mail grubunda konuşulmuştu bir ara çocuk şarkıları, o zaman inciboncuk önermiş, ben de not almıştım. Geçen hafta idefixten 1-2 kitap alırken bir bakayım belki müzik reyonunda vardır dedim. Ümidim yoktu aslında ama varmış. Aldım hemen ve çok beğendim. Çok yumuşak bir ses tonu ve çok şirin çocuk şarkıları var. Kesinlikle mekanik veya elektronik değil, müzikler, kullanılan enstrumanlar çok güzel. Bülent Ortaçgil'in de katkısı var sanırım, kapakta ismi vardı, okumaya çalışırken Defne elimden kaptı, bir daha da bakamadım.
Tavsiye ediyoruz, biz çok beğendik.

15 yorum:

  1. I'Q çocuk sadece müzik cd'simi fusuncuğum

    YanıtlaSil
  2. Ben bir ara rapidshare link leri vereceğim ama şimdi önerilerimi sıralayım:

    Yıldız İbrahimova' nın çocuk şarkıları

    Bülent Ortaçgil' in çocuk şarkıları

    Banu Kanıbelli' nin diğer cd' si- Başka Dünya Yok-

    Putumayo serisi

    Ay ne çok yazdım..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. füsuncum klasik müziğin zeka geliştirici,tedavi edici vs bir sürü özelliğinin olduğu söyleniyor.ne derece doğru bilemiyorum.nette cdyi inceledim eserlerin büyük çoğunu biliyorum.Zaten mozart,bach ve beethoven haricindekiler romantik dönem bestecileri olduğu için eserleri de çoğunlukla yumuşaktır.beethovenin für elise sini koymasalarmış keşke.zira biliyorsun bütün okulların zilleri ve dahi bizim kapının zili bile böyle çalıyor:))2. cd ilgimi çekti ben de bakayım bir ara.Bu arada terzi kendi söküğünü dikemez hesabı ben adaya klasik müzik dinletmiyorum hoş artık kendim de dinlemiyorum ya.8 yıl bu işin eğitimini alınca yani iş mecburiyete binince bayıyor:))4-5 yaşına gelsin direk piyanoya oturtacam:))

    YanıtlaSil
  5. gülcan evet canım sadece müzik, vcd falan değil

    ırazcım çok teşekkürler, önerilerin için
    özellikle putuyamoyu çok merak ediyorum

    başakcım çok haklısın, işin içinde olunca insan bazı şeyleri kendine ve çocuğuna uygulamayı düşünemiyor, canı da istemiyor sanırım
    ama banu kanıbellinin çocuk şarkıları çok güzel, ankarada dnr da falan bulabilirsin belki

    YanıtlaSil
  6. Füsuncum tavsiyelerin için teşekkür ederiz:)
    Not düşelim, alalım, dinleyelim:)

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim füsuncuğum bilgilendirdiğin için açıkçası benimde klasik müzikle aram yok ama bizim kız müziği çok seviyor televizyondaki müzik kanallarınıda açmıyorum sadece telefonumuzdaki müziklerden dinliyor benim için güzel bir bilgi oldu

    YanıtlaSil
  8. carrefourdaki sepetin içindeki cd lerden ben de almış bulundum bir kere. Rastgele. Bach. Anne karnında bebeklere klasik müzik dinletin laflarından sebep. Vallahi içim bayılmıştı. Sonra sevgili görümcem Vivaldinin cd sini hediye etti de klasik müzik serüvenimiz orda son bulmadı :)


    Son cd ilgimi çekti. Bülent Ortaçgil müziklerini çok severim zira.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  9. haticecim kesin beğenirsiniz canım

    bu arada putumayo idefixte varmış yaaa, tühh keşke baksaymışım

    YanıtlaSil
  10. notumu aldım.paylaştığın için sağol.

    YanıtlaSil
  11. Canım,bende hamileyken dinlediğim müzikleri dinletiyordum yiğite..Bu bilgi iyi oldu,özellikle ikincisi ilgimi çekti.En kısa zamanda alayım bende..Defnecimde güle güle dinlesin..

    YanıtlaSil
  12. Sağol Füsıncum ya fikir oldu bizede ilk cddeki müzikleri inceledim,çoğunu netten indirmiştik gazlı dönemlerde dinletiyorduk Gülceye.2. cdyi bizde alalım siz beğenmişseniz Gülcede sever.zaten müziği çok seviyor.öptüm canım...

    YanıtlaSil
  13. Bende putumayo'yu merak ediyorum. Bir ara grup maillerinde gelen linklerden indridim bende 30 şarkılık çocuk şarkıları cd'miz var, Begüm severek dinliyor.

    YanıtlaSil
  14. rica ederim mavicim

    teşekkürler filizcim
    ben hamileyken hiç dinlememiştim, keşke dinleseydim

    gülce de sever tabi, kıvıra kıvıra eşlik eder cimcime:)

    putumayoyu alacağım ben güneşcim ama birsürü cd leri var, hangini almalı acaba?

    YanıtlaSil
  15. It's remarkable to go to see this web site and reading the views of all colleagues concerning this paragraph, while I am also keen of getting experience.

    Also visit my blog ... gnd.com.tr

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails