Laminasyon, Eşleştirme, Monet, Hamur, Diş

Bu aralar en sevdiğim şey silikon tabancamdı, yanına bir de bu ufacık tefecik şirincik laminasyon cihazı eklendi. Uzun zaman olmuştu Hülya'dan alalı ama ilk kez kullandım, pek bir sevdim. Kağıtları seffaf asetatla kaplarken, sert durması için kartona yapıştırırdım. Laminasyon cihazıyla buna gerek kalmadı. Filmin arasına koyuyorum kağıdı, veriyorum cihaza, hooop arkadan pırıl pırıl çıkarıveriyor. Çok da güzel görünüyorlar, kapladığım resimleri alıp alıp seviyorum:)

Kartlarla yaptığımız ilk eşleştirme çalışması. Resimleri uzun süre önce kaydetmiştim bilgisayara, bir türlü çıktı alamamıştık. Bunların ve daha birçok dökümanın çıktısını aldık bir kerede, zamanı geldikçe kaplar kullanırım. Meyve sebze serisinde çok fazla çeşit vardı, ben şimdilik bildiği tanıdığı bu altı çifti kapladım. Yalnız bu çalışma basit geldi Defne'ye, nasıl zorlaştırabilirim, bilen?
Bir tek domatesle, elmayı karıştırıyor ama karışmayacak gibi de değil ki:)

Elma sıralamayı da ben yokken anneannesiyle yapmışlar, bir kerede yapıverdi diyor annem. Şimdi şımarıyor, yapmak istemiyor pek. İki tane diziyor sonra kakıyııı deyip karıştırıyor:)


Monet eşleştirme kartlarını sağolsun İnciboncuk hazırlayıp gruba eklemişti. Oldum olası çok severim zaten Monet'yi, Defne de tanısın şimdiden diye onları da hazırladım. Desenler birbirine benzediği için karıştırabilir diye sayıyı az tuttum. Genel olarak eşleştirebiliyor, iki resmi karıştırıyor sadece.


Bu da çoook uzun zamandan beri yapmak isteyip bir türlü elimin gitmediği oyun hamuru. Un, tuz, su ve 1-2 damla sıvı yağı kafama göre karıştırıp yaptım. Azıcık da kırmızı gıda boyası ekledim. Aslında Defne'nin elleri kirlendiği için oynamayacağını düşünüyordum ama beni yanılttı. Ara sıra ellerini gösterip üğee dedi ama yine de devam etti oynamaya. Önce Hamurdan top yapıp kürdan batırdı. Sonra kürdanları çıkarıp oluşan deliklere tekrar sokmaya çalışınca ben de aşağıdaki gibi bir top hazırladım. Kürdanları görünen deliklere tek tek taktı.

Aşağıda da Özden'den aldığım fikirle yaptığımız banka kartıyla hamur kesmece oyunu var. Bu hamur, kürdan, kart ekibiyle 1 saate yakın oynadı Defne. İyi vakit geçirtiyor, tavsiye ediyoruz.


Bu arada Defne'nin köpek dişleri gelmeye devam ediyor. Aylardır diş çıkarmıyordu, şimdi hepsi sıraya girmişler sanki, pıtır pıtır çıkıyorlar. Tek belirtisi ise gün içinde ara sıra yanağını tutup acıdı demesi. Oda çabucak geçiyor zaten. Dün baktım üstteki iki köpek dişinin de ucu görünüyor, alt soldaki de göründü görünecek.

Öğle uykuları ise hafta sonu ve resmi tatiller dışında komple iptal. Ben de saldım artık, elimden birşey gelmiyor zaten. Dün saat 4 buçukta çok uykusu geldi, ben daha yüzünü göremeden uyudu, 7de uyandı. 11 gibi zor zahmet tekrar uyudu. Ne bu şimdi, ne saçma...

23 yorum:

  1. Füsunum ben artık öyle zamansız uyuyunca kaldırmaya karar verdim, hiç bana göre değildi aslında uyuyan birini kaldırmak hele de kızımı, ama bu böyle gitmeyecek anladım. aktiviteleriniz yine harika.

    YanıtlaSil
  2. Aktiviteler yine süper Füsuncuğum.Bizde bayramdan beridir hiçbirşey yapmadık kendi halinde ne isterse onu yaptı.Bizde başlayalım artık.Büyükten küçüğe dizme için erken diye düşünüyordum zamanı demekki,ne zamandır aklımda ama bekliyordum.Güzel fikirler için sağol canım...

    YanıtlaSil
  3. Füsuncum,nihayet gelebildim canım yine döktürmüşsün.Evde makinede oldu mu ne güzel olmuş..oyun hamuruyla da ne güzel oyalanmış defnecim..Dişler artık çıksada kurtulsa şu yavrularda ya.bizde de bir köpek çıktı iyice,diğerleride patladı bekliyoruz..Uykularıda zamanla düzene girer inşallah..ikinizide çokk öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  4. Füsfüs, kartları ters çevirebilirsin, evde bi yerlere asarak eşini odaları dolaşarak arayabilirsiniz yada gerçek meyvelerispete koyup kartları önüne dizebilirsiniz... Bunlar geldi aklıma, iyi eğlenceler. Bide eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
  5. Füsun senin blogunda bu aktivite kısmını gordukce icim aciliyor yahu, ne becerikli ve guzel bir annesin sen. ugrasiyorsun tek tek, Defnos da ilgileniyor ne guzei.
    Senden bir adet klonlatmak ve biizm eve transfer etmek istiyoruz ailecek =) mumkun mudur?
    Optuk

    YanıtlaSil
  6. Laminasyon makinası gerçekten çok işe yarıyor, bende kullanıyorum. Eşleştirmeyi kartlarla yapmayı sevmiyor ama şimdilik sanırım, daha çok çatal kaşık, çorap eşleştiriyoruz, onları seviyor.

    Begüm zaten bu sıralar tırmanma hevesinde, önce sandalye sonra masa, sonra vitrin...
    Sandalyesi elinde geziniyor :=)

    Bizde bir ahşap geometri tahtası var buyukten kuçüğe sıralanan, begüm çok rahat yapıyor onu, bu sıralar her yaptığını alkışlıyor.

    YanıtlaSil
  7. Aferim benim mınık melegıme.. ne guzel de ılgılı ılgılı oynuyor hamuruyla :)

    Ellerıne saglık Füsuncum.. çok guzel etkınlıkler yapmıssın guzel kızıma :)

    Sevgıler..

    YanıtlaSil
  8. offf sarkıtmış gene yanaklarını cadı:))

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Sen bizi kiskancliktan catlatmak istiyorsun degil mi Fusun? Ayni makinadan bende de var. Daha gunisigina cikamadi garibim. Bu arada dudaklarini buze buze hamur kesen kizin elimize gecerse cok fena yiyecegiz onu...

    YanıtlaSil
  11. laminasyon mak. sabredip anca denediğin için tebrik ediyorum seni.
    şu kartla hamur kesmece işine girmem gerek acilen.
    aktivite yazılarının devamını bekler yanaklarından öperim.
    defnoşu yanak,gıdı her bi yer.
    bu arada şapka mı var onun kafasında?

    YanıtlaSil
  12. elifcim aynen ben de büyük insanları bile uyurken kaldıramam ama bir daha böyle birşey olursa 1 saat uyuduktan sonra uyandırırım, bu ne böyle yaa

    eminecim aynen ben de büyükten küçüğe dizemez diye düşünüyordum, vermeyecektim bile annem koymuş önüne, ara ara denemek lazım galiba yapamayacağını düşündüğümüz şeyleri

    filizcim wallahi özlettin kendini, ara verme bir daha bu kadar
    makine hakkaten büyük kolaylık oldu, öptüm ikinizi de

    YanıtlaSil
  13. nilocum çok teşekkürler fikirler için, hepsini deneyeceğim

    kirazım hoşuna gidiyor mu gerçekten çok sevindim
    klona ne gerek var ben kendim gelirim canım benim

    güneşcim yerim ben o küçük dağcıyı
    defnenin hiç o işlerde gözü yok, koca totoyu kaldırıp bir yere tırmanamıyor:)

    YanıtlaSil
  14. şenaycım beğenmene sevindim, çok teşekkürler, öpüyoruz

    başakcım okudum canım yorumlarını, dertleşeceğiz, insan kendi gibi duygular içindeki dostlara ihtiyaç duyuyor gerçekten

    umurcum ben de makineyi uzun zaman çıkarmadım, aslında korkuyordum, teknolojiyle aram pek yoktur ama
    hakkaten çok kolaymış kullanması, daha fazla bekleme bence

    şulecim walla korkuyordum makinadan ama sevimli birşeymiş:))
    aktiviteleri yazacağım da aktivite manyağı psikopat anne imajı oluşturmaktan korkar oldum:))
    şapkayı nerden gördün bacım, yok şapka falan:)) ben de sizi kocaman öptüm

    YanıtlaSil
  15. nasıl vakit buluyorsunuz tüm bunlara.. ne olur bir tam gününüz nası geçiyor yazın. ben zaman yönetimini bilmiyorum galiba.. deliricem ..

    YanıtlaSil
  16. aaaay şuna bakın hele hamurda oynarmış küçüçükde masası varmış ahahahah canım benim
    füsun aktiviteler süper sen de çok aaktifsin bacım yaaa:DD
    ben de çok yaptım zamanın da ama artık sıkıldım mı nedir füsuncum eskisi kadar yapmıyorum :(

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Fusun, gule gule kullan makinani ;) Gercekten cok fonksiyonel bir alet, kizimin adasini ve seni opuyorum.
    Sevgiler,
    Hulya-Defne

    YanıtlaSil
  18. Hergün bu blog a bakmadan geçemiyorum artık.Acaba bugün ne etkinlik yapmış Defne diye merak ediyorum.Kızım ve ben sizin tecrübelerinizden çok faydalanıcaz teşekkür ederiz.Nice güzel aktivitelerde görmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  19. esracım böyle bakınca sürekli aktivite halindeyiz gibi dursa da aslında öyle değil, birkaç haftanın özeti aslında bu
    önceden hazırlayacağım şeyler varsa gece defne uyurken yapıyorum, ertesi gün de okuldan gelince oynuyoruz defneyle, inan çok zaman alan şeyler değil bunlar, resimleri çok önceden kaydetmiştim zaten, dışarda çıktı alıp gece kestim lamine ettim o kadar, sen de kendine haksızlık etme, insan bazen hiçbirşeye zaman bulamayabiliyor

    YanıtlaSil
  20. meltemcim masası da var merdanesi de var:)) ben de sıkılmam inşallah ilerde

    hülyacım tekrar teşekkürler, gerçekten çok işime yarayacak makina

    adaşım her zaman bekleriz canım, eklediklerim işe yarayacaksa ne mutlu bana

    YanıtlaSil
  21. saçlarıymış hakkat :)
    bi resimde odada bi yerde şapka vardı.kafası olmayıp önü olanlardan,dedim onu görüp istedi taktı zahir,hem de kafamda rengini şeffaf oluşturdum:)

    bu laminasyon makinesinden çıkardıktan sonra kesme işi nasıl ? yapboz yapıp şekilli kesiyolar ya.

    YanıtlaSil
  22. şulecim o şekilde denemedim ama ben de merak ediyorum, kaplayıp ortadan ikiye kesince durum ne olacak diye,
    ben şimdilik elle kapladığım zamanki gibi azıcık dışından kesiyorum, kimlikler de öyledir ya

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Füsun hanım yaptıklarınız ve tabiki minik prensesiniz bir harika(masallah bu arada)laminasyon cihazıyla ilgili bir sorum olacaktı siz sanırım A4e bastıgınız resimleri lamine ediyorsunuz,peki kaplayınca kalınlıgı ne durumda oluyor?İkinci sorumsa diyelim ki internetten indirdigimiz resmi kesip mukavva üzerine yapıstırdık bu makinayla onuda kaplyabilir miyiz?Nigar

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails