United Colors of ...

Bir zamanlar pek meşhurdu şu markanın ırkçılık karşıtı reklemları. İki zenci, bir beyaz, bir uzakdoğulu koyarlardı, al sana sosyal içerikli reklam. Ne kolay değil mi?
Bizim kızlar da aynı o reklamlardaki artistlere benzedi. Defne ne kadar beyazsa İlke de o kadar esmer. Aslında teni daha koyu, flaş patlayınca açılmış kuzunun rengi. Saçları kapkara ve kıvır kıvır. Çok tatlı çok güler yüzlü bir kız, maşallah ona.

Geçenlerde yazdığım postta bahsettiğim arkadaşımın kızı. Uzun zamandır buluşturmak istiyorduk ikisini. Defne'nin hiç arkadaşı olmadığı için en çok da ben istiyordum. Ne yapacak, nasıl tepki verecek çok merak ediyordum. İlke gelmeden önce anlatım biraz, arkadaş gelecek, beraber oynayacaksınız, oyuncaklarını vereceksin ama evine götürmeyecek, oynayıp bırakacak, onlar senin vs vs. Çok sevindi, camlarda bekledi arkadaş arkadaş diye diye. Ama tabi ki iş oyuncaklara gelince kız neye elini atsa başına dikildi. Bekliyordum tabi şaşırmadım ama çok abartmadı. Bir süre sonra alıştı duruma, aynı ortamda kendi kendilerine oynadılar.


Kurabiye yeme faslı güzel geçti çünkü Defne kurabiyeleri görünce oyuncağı falan unutup kızı rahat bıraktı. İlke de bol bol çay koydu, çay içti .


Oyun grubu gibi olmasa da en azından yaşıtı bir arkadaşıyla bir araya geldi Defne, en çok buna sevindim. Ara sıra bir araya getirmeye çalışacağız. Aslında ilk buluşma olmasına rağmen gayet iyi geçti, hiç kavga etmediler, birbirlerine zarar vermediler, sonlara doğru birbirleriyle de ilgilenmeye başladılar. Küçükleri bir arada oynarken izlemek çok güzel gerçekten.


Bu aralar pek aktivite yapamıyoruz, aklıma birşey gelmiyor çünkü. Bir de Defne oyuncaklarıyla da oynamayı çok seviyor, bütün gün yapboz yapıyor, hamur açıyor, kitaplarını karıştırıyor, ponponlarını kalıplara yerleştiriyor. Ben de ekstra birşey yapmaya gerek duymuyorum, dedim ya aklıma da birşey gelmiyor ama bu aralar renkleri tanımaya başladı, renk gruplamayla ilgili birşeyler yapmak istiyorum, bakalım...


Geçenlerde mercimek kaşıklama yapalım demiştim. Mercimeği kavanoza Defne koymak istedi, ben de izin verme gafletine düştüm ve bütün kavanozu yere boşalmış buldum. Hazır boşalmışken aklımda olan birşey vardı onu yaptık. Tavla pullarını mercimeğin içine gömdüm ve ellerini sokup karıştırarak tek tek toplamasını istedim. Çok sevdi, defalarca yaptı. Topladığı pulları da renklerine göre kaplara ayırdı.




18 yorum:

  1. Füsun harikasın. İyi ki bizim çocuklar internetten falan habersiz, okuma yazma bilmiyorlar. Yoksa hepsi sizin eve koşarlardı bu aktiviteler için. Koşamadıklarında da bizi suçlarlardı ne biçim annelersiniz bak Defne'nin annesi neler yapmış diye...

    YanıtlaSil
  2. bir boncuk.bir zeytin ne kadar da tatlılar yaa.Özellikle masadaki resimlerine bayıldım:)

    YanıtlaSil
  3. Süperler yaaa:)
    Füsuncum benimde favorim Başak gibi masa başındaki fotoğraf:)

    valla etkinlikde harikaymış, e anne harika olunca böyle oluyor işte:)
    öpücükler....

    YanıtlaSil
  4. gerçekten united colors of ... olmuş hani:)maşallah ikisinede,hemde kocaman
    renklerle ilgili aktivitelerde ipe çapı büyük boncuklar geçiriyorduk biz gruplandırarak,hem de parmak kasları açısından faydalı oluyor:)sadece bir fikir,
    benim oğlum daha bu aktivite için biraz küçük olduğundan henüz yapamadık,inşallah ileride
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Füsfüs, ay çok sevimli olmuş bunlar ya tamda dediğin gibi, united colors valla:D Mercimek oyununu sevdim, bizde yapalım bakalım:) Öptüm

    YanıtlaSil
  6. Ayy yerim ben onları ne tatlılar öyle.Mercimek aktiviteside çok iyi canım ya süpersin valla.Benim favorimde 3. resim.Yavrum Defnoşum nasılda sarılmış arkadaşına.Maşallah kuzulara...

    YanıtlaSil
  7. Fusun cok hos yaa. Tavla pullari&mercimege bayildim.

    YanıtlaSil
  8. Bayiliyorum senin su yaraticiligina.
    Yaratici aktiviteler diye bir kitap yazip , cikarsan cok satar.Valla da satar , billa da satar

    UCB katalogu gibi olmus hakkaten :)
    Ben bizim aileyi cok benzetirim u.c.b katalog resimlerine .
    bizde de yok yok :))

    sevgiler

    NOT: masallah , masallah , masallah !!

    YanıtlaSil
  9. defnecim çoook tatlısın çoooookk kocaman maşallah sana nazar değmesin prensese öptüm seni

    YanıtlaSil
  10. Çok şekerler maşşallah. Ben 3. fotoğrafa bayıldım. Defne ne güzel sarılmış, abla gibi görünmüş.

    YanıtlaSil
  11. Biz bu aralar strapora kürdan batırıp çıkartıyoruz. eğlenceli. Bir de renk gruplamayı sayı çubukları diye satılır ya kırtasiyelerde, ilkokulda kullanırdık onlardan alıp, 4 ana rengi ayırıp, tuzluktan kürdan atma aktivitesi olarak yapabilirsin. Son öneri, artık yünlerden pon pon yap, salona dağıt. Renklere göre gruplayarak toplasın.
    Ay ne çok yazdım, oyun gruplarımdan beynimde yüzlerce aktivite uçuşuyor, bunlar ilk aklıma gelenler.
    Öptüm..

    YanıtlaSil
  12. yok umurcum ya yapamıyorum baksana kaç haftadır mercimekteyiz:))

    başakcım hakkaten tam zeytin gibi ilke:)

    turkuazcım utandım walla harika kim ben kim:)

    egenin annesi çok teşekkürler, bocuklarımız var, dediğini birdeneyelim biz de sevgiler

    YanıtlaSil
  13. nilocum birarada çok şeker oluyor bu ufaklıklar, keşke daha kalabalık olsalar

    eminecim ayakta olunca ablası gibi durdu hakkaten, yapın siz de mercimek aktivitesini ama toplamak çok zor oldu:)

    elifcim teşekkürler, çok daha minin objelerle alpi de sever heralde

    yelizcim sizin aile tam ucb hakkaten:) ben kitap yazarsam ancak çalıp çırpma kitabı yazarım, hiçbiri benim fikrim değil ki:))

    YanıtlaSil
  14. ege sönmez çok teşekkürler biz de öptük

    nurancım çok teşekkürler, biraz bizim direktiflerle sarıldılar ama olsun:)

    ırazcım ben strafora dokunamıyorum, dokunana da bakamıyorum biliyor musun:)), içim bir tuhaf oluyor ama diğer aktiviteleri deneyeceğiz, adanada olup sizin gruba gelebilmeyi ne kadar isterdim bilemezsin

    YanıtlaSil
  15. Çok tatlılar yaaa hele şu ilk resme bayıldımm, pc den içeri elini uzatıp doya doya sevesi geliyo insanın :) Aktivitede süper hiç aklıma bişey gelmiyo deme 40 yıl düşünsem aklıma gelmez :)

    YanıtlaSil
  16. çok tatlılar birbirlerine alıştıkça onlar görüşmek isteyecek artık..öptüm defneciği ve seni

    YanıtlaSil
  17. Şekerim Çınar Defnoş'u gördü kitlendi. Dua et İzmir'de değilsiniz yada biz orda değiliz.Defnoş ne sana ne de Çınçın'a kalırdı çünkü ben onu bir güzel yerdim. Maşallah kuzuma.

    YanıtlaSil
  18. belkıs çok sağol, aktivite benim de aklıma gelmiyor:)) ordan burdan görüp yapıyorum işte

    ben de öyle umuyorum demetcim, inşallah isterler

    xenom neden dua edeyim, keşke beraber olabilseydik diye ederim ancak

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails