Çantayı da Açtık:)

Ya seviyorum hakkaten bu blog işini, birbirini sobelemeyi:)
Bu aç çantanı sobesini de çok sevmiştim zaten, herkesin içinde çocukluktan kalma bir çanta, cüzdan karıştırma dürtüsü hala var sanırım...
Sevgili Zeynep aç çantanı demiş, ben de döktüm hemen.

Burdan bakınca çanta pek bir renksiz göründü gözüme, içindekilere göre. Daha renkli birşeyler alsam olur mu ki acaba?

Koca çantadan pek az şey çıkmış aslında.
Aklıma geleni, ıvırı zıvırı not aldığım ajandam
anahtarlık, kağıt mendil, ıslak mendil,
okuldaki odamın anahtarı, kalem, atmayı unuttuğum kredi kartı ekstresi,
kullanılmış ya da az kullanılmış:) mendil

Taa üniversitedeyken aldığım, çok kullanışlı, incecik ama siyah ve çok sıkıcı cüzdanımdan sonunda kurtulup şu kareli, pembe cici şeyi aldım kendime. Her elime alışımda mutlu oluyorum.

Çiçekli pembe olan da koca çantada elimi attığımda bulamayıp kriz geçirdiğim ıvır zıvırı doldurmak için. Bozuk para, flash bellek vs. Aslında kağıt mendil de orda duruyordu, koymamışım.

Tekrar bakınca telefonumu, küçülen bez torbayı, ruju, aynayı gördüm. Sık sık baş ağrısı çektiğim için minosetlerim eksik olmaz hiç. Bayağıdır içmemişim ama başım da ağrımadı demek, ne güzel.

Yıpranmış bir de kağıt parçası var oralarda. Ezilerek yapılan bir patates salatası tarifi varmış içinde, ne zamandır sürünüyor kimbilir. Bir köşesine de bir iki kelimelik notlar almışım ama şu anda hiçbir şey ifade etmiyorlar. Fazla şifreli olmuş demek ki. Copy paste yazmışım mesela, ne ki o?

Ortadaki deri kapaklı, ortası düğmeli güzellikse canım Sibelciğimin hediyesi el yapımı defterim. Kullanırım diye çantamda duruyor ama henüz bir kelime yazabilmiş değilim. Kıyamıyorum ne yapayım. Ya da o deftere yazmaya değecek birşey bulamadım henüz.

Bu da Defne'nin çantası. Dökemedim içi boş çünkü. Dışarı çıkarken koyuyoruz birşeyler. Çantayı avon satan bir arkadaşımda görüp el koymuştum hamileyken. Sonra da başka bebek çantası falan almadım.

Dışarı çıkarken içine bir çıtçıtlı body, bir alt üst takım, kilotlu çorap, hava durumuna göre hırka ve ya yelek, meyve, su, ıslak pamuk mendil, canbebe alt açma, 2 tane bez koyuyoruz. Çoğu zaman da çantayı açmadan geri geliyoruz. Bir kere almadan çıksak eminim başımıza gelmeyen kalmaz:)

Kimler açsın çantasını?

Başak, Nuran bir de Elif.

Hadi bakalım...

9 yorum:

  1. Bu Elif hangi Elif? ben değilim di mi?:)))

    YanıtlaSil
  2. tbr ederim sobeniz için :)

    ben blog üst banner'i nerden yaptığınızı öğrenebilirmiyim?

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. defnoşun eli de ruja kaymış hemen :) defnoşun pembiş çantası da pek sevimli ve sondaki yargıya katılıyorum lazım olmaz olmaz bigün almazsın onları olurr :)

    YanıtlaSil
  4. Yerım o kucuk ellerı..cantayı karıstırmaya dunden hazır :)

    YanıtlaSil
  5. senden başka elif mi var burda, sensin tabi ki:))

    apsuwa teşekkürler, bannerı çok tatlı bir arkadaşım yapıp hediye etti, (can, annesi babası blogunun sahibi)

    cecilia sorma, sabah da farımı sürmeye çalışıyordu gözüne, taklitçi şey ne olacak:)

    şenaycım fotoğrafı zor çektim, hemen de topladım:)

    YanıtlaSil
  6. Füsuncummm anahtarlığına bayıldım...Bu arada hakikaten yanımıza alırız bunca şey birkere bile ihtiyaç duymayız, allah vermesin bir gün almasak neler gelir başımıza:)))
    Özden&Can

    YanıtlaSil
  7. Füsuncum sobe için teşekkürler,en kısa zamanda yazacağım.Bu arada ne çok şey varmış çantanda,benimki yanında sönük kalacak:)

    YanıtlaSil
  8. sağolun, ben her beğendiğim banner sahibelerine soruyorum :) şansıma hepsinede sizin gibi birileri hazırlayıp hediye etmiş oluyor, sanırım programından yapılıyor.Araştırdım ama bulamadım böyle güzel banner yapan siteler..

    YanıtlaSil
  9. Defnoşun pembe çantasına bende bayıldım.Çok şeker.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails