Anne saçmalarına devam, kaç oldu ki?

Bir haftadır evdeyiz, çekirdek aile. 3 olmak da güzelmiş. Git anne, gelme krizleri yok, babaya posta koyma yok. Kendi kendimize geçinip gidiyoruz. Belki daha çok işim oluyor, yemek vs gibi ama olsun, bu hali de özlemiştim doğrusu.
Sabah uykusunu oldum olası çok severim ben. Evde olayım, kızımla ben ilgileneyim derken bir taraftan bazı sabahlar yatakta keyif yapmak bile kendimi suçlu hissettiriyor bana. Anne olmak çok büyük sorumluluk diyorum, acaba bana göre değil miydi diye düşünüyorum, bazen içimden bazen dışımdan. Yakınımda olanlar iyi götürüyorsun diyorlar, ee çocuk da mutlu daha ne olsun. Hoş ne kadar mutlu onu bilmemiz pek mümkün değil şimdilik, yüzü gülüyor mu- evet...

Dışarıdan iyi görünüyor herşey ama ya içerisi. Kendimi sürekli tedirgin ve birşeyleri kontrol etme zorunluluğu içinde buluyorum. Böyle olmamalı oysa, daha doğal, daha kendiliğinden olmalı sanki bazı şeyler. Annemin, kayınvalidemin bizi büyüttüğü gibi ya da ne bileyim daha az bilen daha az düşünen ama çocuğunu aynı bizim gibi seven, yüzünün güldüğünü görmek tek isteği olan diğer anneler gibi. Ya da en basiti en yakınımdaki eşim gibi. Hiç sanmıyorum onun bu kadar düşünüp kafa patlattığını. Baba o, ötesi var mı? Düşünüp kuracak ne var ki?
      Anı kaçırıyorum diyorum bazen. Oysa o ne kadar doğal, nasıl da içinden geldiği gibi davranıyor. Benim tedirginliğim mi yansıyor acaba ona da kimi zaman. Hani sesimi yükseltmeme neden olup birkaç dakika içinde pişmanlığın pençesine düşecek kadar beni zorladığı zamanlarda... Belki de.  Biz hiç yalnız olmadık, diğer anneler ve bebekleri gibi. Sadece doğduğu zamanki birkaç ay. İçimdeki sesi dinlemeye çok fazla zamanım olmadı, doğal, kendiliğinden bir anne olmaya vaktim olmadı. Bunları düşünmek bile kurcalamanın alası biliyorum ama sanki bir kez yazarsam içimden çıkartacağım gibi hissediyorum.
Evdeki her anımı ona adamam gerekmediğini, belli etmese de onun da böyle bir talebi olmadığını sadece yalnız oynamaya henüz alışamadığını kabullenmeliyim. Belki o da beni bütün gün evde görmeyi garip bulmuştur, kimbilir.
Karmaşık duyguları ifade etmenin basit bir yolu yok sanırım ya da var ben beceremedim, ancak bu kadar oldu. Hatta toparlayamayacak kadar oldu:)

2. foto: Babasıyla çıkmış, bana çiçek topluyor. Eve gelince aceleyle masaya koydum diye çok kızdı bana.
3 ve 4. foto: Taa doğumunda gelen sırtı açık takım. Hiç sevmem bu benzetmeyi nedense ama cidden genç kız gibi oldu.
Son foto: Ciddi bir anne özentisi. Gördüğüm birkaç zıplatma fotoğrafından sonra bizde de olsun istedim ama Defne ancak bu kadar yükseğe zıplatılabiliyor.

13 yorum:

  1. son fotoğraf yorumuna bayıldım:=))

    YanıtlaSil
  2. Füsuncum aslında doğru cevapları hepimiz biliyoruz ama insan doğası gereği rahat olmaktan rahatsız oluyor galiba.Oysa hepimiz ilkel yöntemlerle büyütüldük,annelerimiz bizim kadar kafa patlatmıyordu bu işe ama hiç birimiz sorunlu,başarısız ya da mutsuz olmadık.Büyük bir çoğumuz tv karşısında büyütüldük ama otistik falan da olmadık çok şükür:)İnsanın bilgileri arttıkça kaygı ve sorgulamaları da artıyor sanırım.Mesela ben bir çok konuda sana göre daha rahat olmama,anne olabilirim ama herşeyden önce ben de insanım,benimde ihtiyaçlarım var dememe ve ona göre davranmama rağmen,senin bu yazını okuyunca suçlu hissediyorum kendimi.Niye rahatım,Füsunun yaşadığı bu çelişkilerin büyük çoğunu yaşamıyorum diye:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ilk fotoğraf... İçeriğe de yorum yapardım ama sabah sabah hiç halim yok bugün. Hem de açım biraz... Evi de topladım, tam takır mutfak. Dört gözle bir arkadaşımın kahvaltıya çağırmasını bekliyorum... ;)

    YanıtlaSil
  4. Evet yorumu yazdıktan 5 dk. sonra kahvaltıya davet edildim... Kalbim temizmiş... :) Ekmeğimi alayım yollara düşeyim...

    YanıtlaSil
  5. ah bu annelik ve sorgulamalar...hic bitmezzz:)bu guzel melegin annesi oldugun icin bile kendinle gurur duysan azdir:)guzel pazarlar..

    YanıtlaSil
  6. Bence onlar bizim sandığımızdan ve bizden çok daha çabuk yeni durumlara uyum sağlayabiliyolar. Bizim kadar hiçbir şeye kafa yorup, hesaplamadıkları için o an istedikleri oluyorsa mutlular ve daha sonrası yok. Sonrası ne olacaksa oluyor zaten. Ben bunu öğrendim...

    YanıtlaSil
  7. Özenti mözenti ben bayıldım son fotoya ve tabii ki yorumuna... Hatta diyorum galiba bir özentilik de ben yapacağım ilk fırsatta:)

    YanıtlaSil
  8. askılı bluzu çok yakışmış .. babasıyla olan fotosu da .. sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Yazın tam da benim duygularımın tercümanı olmuş aslında. Hatta sabah uyumakla ilgli suçluluk duygumu son yazımda ben de belirttim. ha bir de babaların hayatın her döneminde olduğu gibi "yüzeysel" olmaları. ben de bugün eşime bu konuda çok kızgın olduğum bir anda bunu uzun uzun içimden geçirdim. ben mi çok detaya inip, herşeyi düşünüyorum, yoksa o mu "genelci" ? acaba bizimkinde mi bir sorun var yoksa sadec "baba" olduğu için mi? en sonunda içimi rahatlatan bir cevap buldum. bence "baba" olduğu için. tv'nin karşısında 5 dk'dan fazla oturmanın neden zararlı olduğunu bir türlü anlayamıyor, çünkü düşünmüyor. ona öyle kodlanmış ne yapayım?
    sevgiler. defne çok şeker bu arada.

    YanıtlaSil
  10. Füsunum, hani ben söylesem sen yazsan bu kadar olurdu. Gel gör ki bunları yazarak bile ne kadar samimi bir insan ve ne kadar harika bir anne olduğunu gösteriyorsun. Sen, örnek bir annesin. Sadece arada bunaliyoruz hepimiz. Koşturmak istemiyorum ben. Bir şey hep yarım kalıyor. Keşke bölünebilsek ya da kopyalasalar bizi. O dombili bacakları kolları öp benim için

    YanıtlaSil
  11. Evdeki her anımı ona adamam gerektiğini... diye başlayan cümle var ya... işte bu! Aynen ben de öyle hissediyorum ve nasıl helak ediyorum kendimi, bişeyler yapacağım diye. Sonra da pilim bitince sızlanıyorum.
    Şimdilerde telkinde bulunuyorum kendime, o ben civarda olunca mutlu zaten.. İlla evi karnaval alanına çevirmeme gerek yok diye...

    Sevgiler size, güzel anne, güzel kız :)

    YanıtlaSil
  12. bu yorumlar da beni çok rahatlattı desem? çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Biri aklımdan, içimden geçenleri oturmuş yazmış benim için gibi hissettim okurken. Daha bu haftasonu hem kocama hem de bir sohbet sırasında kayınvalideme bunları anlatamaya çalıştım. Herşey yarım, hiç bir şey tam değil ve ben hiç bir zaman tam bir huzura kavuşamıyorum bu yüzden diye. Vicdanım hiç rahat etmiyor diye. Nedense bu gidişati kabullenmek de istemiyorum..:( Yine de yazın içimi rahatlattı, belki onlar büyüyüp bağımsızlaştıkça bizim de içimiz durulacak,rahatlayacak..Sırtı açık takımı çok güzelmiş, çok uzamış geldi Defne bana bu resimlerde..Sevgiler

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails