Aya Yolculuk ve Bohem Kitap

Bu kitap, Nurturia sayesinde tanıdığım ve pek sevdiğim bir anne-kızın en sevdiği kitaplardan. Adı onlarla beraber anılır oldu, onlar kendilerini bilirler.

Defne de tüm yaşıtları gibi aydede kavramını çok seviyor. Gökyüzünde gördüğünde heyecanlanıyor, resimlerine bakmayı seviyor, hilal şeklinde gördüğü her cismi aydedeye benzetiyor. Onun bu ilgisini görüp de bu kitabı almamak olmazdı.

Öncelikle kitaptaki hikaye çok sade, çok net. Seviyorum böyle kitapları okumayı, çünkü tamamını anladığını, kafasına yerleştirebildiğini hissediyorum. 1,5-2 yaş için çok çok uygun olduğunu "nacizane" söyleyebilirim.
Kitapta tüm çocuklar gibi ayı çok seven bir çocuk ayı var ve aya gitmeyi hayal ediyor. Bulduğu kutuyu roket, süzgeci uzay başlığı, çizmeleri de uzay çizmesi yapıp, nevalesi ve yolda bulduğu baykuş arkadaşıyla aya gidiyor. Orda piknik yapıp sıkılıp eve dönüyorlar. Eve bacadan düştüğü için çok kirleniyor ve annesi onu yıkıyor. Hikaye de burada bitiyor.

Böyle yazınca çok basit durduğunun farkındayım ama anlatım çok sevimli bir kere. Ve çocukların çok hoşuna giden küçük ayrıntılar var her sayfada. Defne mesela makarna süzgecini kafasına takınca (o sayfada yağmur yağıyor) süzgecin delikleri var, yağmur girer diyor, baykuş gagasıyla örtüyü sererken, elleri yok ağzıyla seriyor kısmına takılıyor. Onlar bir sürü ayrınıtıyı yakalayıp eğlenebiliyorlar.

Çizimler de çok hoş ve sevimli. Ayrıca sol sayfaların siyah-beyaz, sağ tarafın renkli olması ise çeşitlilik katmış kitaba. Aydedeyi seven her çocuk, bu kitabı da sevecektir eminim.


Defne'nin bir diğer kitabı ise, aylar önce kitap fuarından alıp bahsederim dediğim ve aklımdan uçup giden, Tudem Yayınları'nın Bohem Kitaplar serisinden Bisiklet, Kızak ve Vapur.   
Neden Bohem Kitap onu tam çözemedim ama bu kitabı hem Defne hem ben çok seviyoruz.  Aslında bir bilmece kitabı bu. Sayfayı açtığınızda bilmece soran bir dörtlük ve dörtlükle ilgili bir çizim görüyorsunuz. 

3 tanemiz yanyana gideriz
Bu şekilde bisiklete benzeriz
Kabuğumuzu yapmış sanki marangoz
İz bırakarak giden....

Ve sol taraftaki, ikiye katlamış sayfayı açtığınızda doğru cevap olan salyangozun resmiyle karşılaşıyorsunuz.                                            
Okuması, incelemesi çok ama çok zevkli. Bir süre sonra tüm cevaplar ezberleniyor ve sağdaki sayfa açılmadan cevaplar veriliyor.
Tabii kitap çeviri olduğu için 1-2 yerde zorlama gibi duran ifadeler var ama kitabın geneli çok başarılı olduğu için beni rahatsız etmiyor.
Çizimler, renkler ise muhteşem. Bu seri 4 kitaptan oluşuyor, tekrar kitap almaya başladığımda bir tane daha mutlaka alacağım.
Bir dörtlük daha yazayım
Gemi gibi kocaman bir balığım
Denizlerde dolanırım
Bu kopya olsun sana
Benim adım....

Hadi bunu da siz bulun, kitabı okumayanlar tabii:)


 

12 yorum:

  1. Ya Füsun, son zamanlarda senin blogunu okuduktan sonra kendimi hep bir alışveriş sitesinde buluyorum, neden böyle oluyor acaba? :))

    Bak şimdi de kitapyurdu'na giriyorum, Bisiklet Kızak ve Vapur için... orda bulamazsam artık devam ederim cogitoy, vs vs :)

    YanıtlaSil
  2. başak inan böyle yazacağını tahmin ettim, yorumun mail bildirimini görünce:)) kitap zayıf noktamız maalesef, ben bir süre ara verdim nasıl zor duruyorum bilsen

    YanıtlaSil
  3. Muffin kabı vs tartışılabilir de, kitaba verdiğim paraya, hele de Çınar bu kadar keyif alıyorken, hiç acımıyorum :)

    Ama bu kitabı, dayanabilirsem, daha sonra göstereceğim... biraz daha doğumgünü kitaplarımızı okuyalım :)

    YanıtlaSil
  4. Kızım küçükken hep Aydede'yi konuşurduk, üşüye üşüye gece çıkıp balkondan şimdi şöyle oldu, şimdi böyle oldu diye üzerine hikayeler anlatırdık...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bende bu aralar kitaplar aldım ama bir türlü fırsat olmuyor bloga yazmaya..Özellikle sende görünce daha bir hevesleniyorum almaya..Defnoşumu kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
  7. aya yolculuk'u alalim bizde.
    hikayede sadelik cok onemli bencede, o anlayabilecek kapasitede bile olsa, su an gerek yok cok genis anlamlara diye dusunuyorum
    sagol Fusuncum tavsiye icin, operim

    YanıtlaSil
  8. kiraz çekirdeği ne güzelmiş, çok seviyorlar değil mi aydedeyi:)

    filizcim sen de yaz, biz de görelim neler aldınız

    kirazım çok seversiniz o zaman bunu, ben de öperim çok

    YanıtlaSil
  9. Biz de sizi seviyoruz anne-kız :))

    Aydede'li kitaplar çoğalsın, yazmalı belki de kendimizinkini ;-)

    Bisiklet, Kızak ve Vapur'u çok önce Defne'nin kitaplığında görmüş ismine ve kapağına vurulmuştum. Aldık ve Ada'nın ilk on listesine girdi bile. Zeki kitapları seviyorum.

    YanıtlaSil
  10. You are ѕо cool! I ԁo nоt
    believе I've read something like this before. So nice to find another person with some original thoughts on this subject. Really.. thanks for starting this up. This web site is something that's needeԁ on
    thе ωeb, ѕomеone ωith a
    bit of origіnalіty!

    Feel frеe to surf to my ѕite: SEOPressor

    YanıtlaSil
  11. It's amazing in support of me to have a website, which is valuable designed for my know-how. thanks admin

    My weblog - wedding dresses

    YanıtlaSil
  12. Ηi there all, here every οne is sharing theѕe famіlіaгity, so it's nice to read this weblog, and I used to go to see this weblog everyday.

    Feel free to surf to my website ... SEOPressor V5 review

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails