Bir fular taktım boynuma...

Annesin ya, uykusuzluk, yorgunluk senin bir parçan artık, her fırsatta bunlara sığınıp keyifsiz, somurtuk dolaşmak olmaz. Bahaneler bulup neşelenmen lazım. Sevdiğin şeyleri şöyle etrafına dizmen lazım...

Mesela ben bu hafta,


"Kendi yap kendin tak" fularımı çok sevdim. Sırf onu taktığım için kendimi pek havalı hisettim.


İçine ne koyacağımı bilmeden, düşünmeden, sırf çiçeklerine aşık olduğum için aldığım bu kutuları seyredip durdum her fırsatta. Bir de ucuzdular, keyfime keyif kattılar. Sahi ne koysam ben bunların içine?


Yapı marketten Defne'yle babası aldılar bu çiçeği. Çok güzel, parlak renkli çiçekleri vardı. Onlar solar, bu çiçeğin işi biter dedim içimden. (Pek iyimser günümmüş:)) Sırf yaşayacağına güvenmediğimden çok hoyrat davrandım bir de, yağmurda soğukta balkon köşelerinde unuttum. Ama o bana inat yeni bir sürü tomurcuk verdi. Yaşıyor hala, üstelik 3 vakte kadar gelin gibi olacak.

Yeni iyileşti, yeni kontrole gittik derken, Defne'nin burnu çeşme formuna geri döndü. Bir de üstüne gece üçümüzü de uyutmayan öksürük eklendi. Bu hafta hep böyle uykusuz geçti. Şimdi sadece hafta sonu Defne iyileşsin, hepimiz bol bol dinlenelim istiyorum.

Sağlıklı, bol dinlenmeli haftasonları hepimize...

16 yorum:

  1. Al benden de o kadar.Burun tıkanıklığı - kusmaya kadar giden balgamsı öksürük, dolayısıyla uyumayan anne ! Baba rahat bizde, anneye güven sonsuz :)

    YanıtlaSil
  2. Kutulara ben de bittim:) Geçmiş olsun:(... Bizde de hortum ve öksürük durumları benim sayemde devam ediyor... Karar verdim eve her türlü hastalığı ben getiriyorum:(

    YanıtlaSil
  3. Hastalıklar biran önce geçsin dilerim. Burunlar hep geceleri tıkanmaz mı bir de sinir bozucudur.

    Fularını hep böyle keyifle kullanırsın umarım. Emeğinin karşılığını almak kadar güzeli var mı?

    Vee son olarak, kalanchoe en sevdiğim çiçeklerdendir. Bloguma tekrar dönüş yaparken yazmıştım ben de bir köşede unuttuğum kalanchoe çiçeğimin senin deyiminle nasıl geline dönüştüğünü :). Şimdilerde tazeledim tekrar yapraklarından, o çook uzun süre solmadan kalan çiçeklerini bekler durumdayım.

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  4. Gece öksürükleri bizi de çok yordu bu hafta:( Fular ne kadar hoş görünüyor,güle güle kullan...Çok yakıştığına eminim!

    YanıtlaSil
  5. ahh bu hastalıklar bu dönem bütün anneleri perişan etti sanırım. Kış gelsin diye dört gözle beklerken o bizi hastalıklarla karşıladı. Allah beterinden saklasın tüm bebeklere şifa versin ...

    YanıtlaSil
  6. kutulara defne ile ilgili hatıra objeleri koyabilirsin. bizde var benzerleri, içinde arcanın bebeklik tulumu, doğum belgesi vs.. var.

    YanıtlaSil
  7. Kutular çok şeker..İçinede şöyle el emeği şeker şeyler koymak lazım:))
    Defnoşum en kısa sürede düzelir umarım..Yiğitinde burnu akıyor bir haftadır..Sürekli ıhlamur içiriyorum,umarım düzelirler..

    YanıtlaSil
  8. Füsfüs kutularına el koymak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  9. kutulara bayildim ben de =)
    gecmis olsun, opuyorum

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun,Defnoşa umarım çabuk iyleşir. Bitkisel şeylere güvenirsen ben öksürüğü için ayva çekirdeğini kaynatıp içirmeni tavsiye ederim. Gerçekten işe yarıyor. Çekirdekleri yarım çay bardağı kadar suya koyup kaynatınca şurup kıvamına geliyor,sonra içiriyorsu. İçine ayva yaprağı da atbilirsin. İyi tatiller.

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun minik kuşa, bizim kuş da yeni iyişelti sayılır ortalıkta geziyo mikrop valla. kutuların içine sevdiğin yerlerden aldığın minik hatıraları koy, senin hatıra kutun olsun onlar mutsuz veya sıkkın olunca içini aç ve sevdiğin bir anını tekrar yaşa... öptüm seni

    YanıtlaSil
  12. O çiçekten bende de var. Balkonda duruyor ve aynı muammeleyi benden de görüyor. Ama ne ilginç bir bitki ki yağmur-çamur dinlemeden ilk günkü tazeliğinde ve güzelliğinde. Hatta ben alırken sera sahibine sordum bu ne çiçeğidir diye. Adamcağız da "bilmiyik apla belçikadan geldi bunlar deniyoz yaşıyor mu diye" dedi. O seradan yolum geçerse söyleyeceğim pek başarılı bir bitki :-)

    Çok geçmiş olsun Defne'ye.

    YanıtlaSil
  13. mine çok geçmiş olsun size de

    özlem ben şimdiden stres oldum, kreşe başlayınca bunlar yandık biz, daha 2 hafta oldu defne iyileşeli, sık hasta olmaz diyordum bir de

    defne kalanchoe miymiş adı? bilmiyordum, bakacağım yazına da

    neslihancım geçmiş olsun ve çok teşekkürler:)

    aslı hoşgeldin, hakkaten ben de kışı 4 gözle beklemiştim ama hasta etmesin bizi lütfen

    yeliz iyi fikir aslında, ben kullanabileceğim şeyleri koymaya odaklanmışım hep nedense

    YanıtlaSil
  14. filizcim siz de mi, çok geçmiş olsun canım

    ikizbebek koyabilirsin:) tepe de greengate ararken bulmuştum , cidden uygundu fiyatları

    kirazım çok sağol canım ben de öptüm

    filizcim çok sağol, deniyorum şimdi tam da ayva yemiştim, içer umarım

    nilocuuum özledim çok, daha sık yaz ve uğra lütfen. minik adama çok geçmiş olsun ve senin hatıra fikri de süper

    gökşen seracıya çok güldüm:))) hakkaten coştu çiçek.

    YanıtlaSil
  15. Füsfüsüm,ben bu kutulara bittim..
    Süpermiş..:))))

    YanıtlaSil
  16. pınarcım ben izmitte bulduysam istanbulda mutlaka vardır. ben de görünce aşık olmuştum

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails