Defne'nin Kitapları - Bütün Gün Esneyen Prenses

Çok üzücü ama yaşadığım şehirde ufak tefek kırtasiye-kitapçılar dışında aradığımı bulabileceğim, dahası çocuk yayınları satan büyük bir kitapçı yok. O yüzden Defne'ye aldığım kitapların çoğu internet siparişi. Hoş onun zevki de ayrı. Eve paket gelmesi, Defne'yle beraber heyecanla onu açmanın keyfi de çok ayrı. Ama görerek, dokunarak, inceleyerek kitap almak da bambaşka. İşte bu yüzden Ankara'ya gittiğimde en çok vakit geçirdiğim yer kitapçılar oldu. Öğrenciliğimde, Kızılay'a her gidişimde uğradığım DOST' tan kızıma kitap almak ise çok güzeldi benim için.


O kitaplardan biri de bu işte. Eve girer girmez kitap poşetine saldıran Defne, ilk okuyuşumuzdan itibaren çok sevdi bu kitabı. Zor ve uzun olan ismini bile bir kere söylememle ezberledi.
Hikaye bütün gün esnemekten başka birşey yapmayan bir prensesi anlatıyor. Kral kızının durumuna çok üzülüyor  ve sürekli düşünüyor. Acıktığı için mi esniyor acaba? Uzak diyarlardan en güzel yiyecekler geliyor. Durum değişmiyor. Çok mu uykusu var? En güzel yataklarda yatıyor, yine olmuyor. Sıkılmış mı? Eğlenmesi için türlü şebekliler yapan bir fil buluyorlar, yine de esnemesini durduramıyorlar. İlaçlar, şifacılar, hiçbiri fayda etmiyor. Prenses esnedikçe esniyor. O esnedikçe kral, kraliçe ve bakanlar, hatta bahçıvanın kedisi ve köpeği bile sürekli esniyor.


Derken bahçede gezen prensesin karşısına uşağın oğlu çıkıyor. Prensesi görüp heyecanlanan çocuk havuza düşünce prenses dakikalarca gülüyor ve esnemesi bir anda kesiliyor. Sonra beraberce prensesin şimdiye kadar yapmadığı, yuvarlanmaca, koşturmaca gibi şeyler yapıyorlar. Prenses çok eğleniyor ve bir daha esnemiyor. Kitabın sonundaki şu bölüm ise çok hoşuma gitti:

Prensesleri ne İtalya’nın dondurması,

ne kuştüyü döşekler,
ne de sarı filler mutlu edebilir.
Bir insanın kalbini,
ancak iyi bir arkadaş aydınlatabilir.


Bu kitabın hikayesi de çizimleri de sade, basit, kolay anlaşılır. Birçok yazımda çok sevdiğimi yazdığım gerçeğine çok da benzemeyen, deforme çizimler var. İlk gördüğünde Defne o kadar ilgiyle ve dikkatle inceledi ki resimleri, iyi ki de almışım dedim bir kez daha. Ayrıca kitap, 2006 yılında İspanya Kültür Bakanlığı tarafından “Resimli Çocuk Kitabı” dalında ikincilik ödülü almış.

Biz çok sevdik yine, tavsiye ederiz.
(İlginizi çektiyse Bir Dolap Kitap'ta çok daha ayrıntılı bir tanıtım yazısı var.)

İyi okumalar...

19 yorum:

  1. Güzel görünüyor, listeye ekleyelim :)

    YanıtlaSil
  2. ben de çok beğendim özellikle sonuna vuruldum!

    YanıtlaSil
  3. Füsunum sizin kitaplık nasıldı bi link versene bakayım, odasına kitaplık yaptırıcam Rüyanın da çok kocaman birşey istemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. http://fusundefne.blogspot.com/2010/07/defnenin-kitaplg.html elifcim burada resmi var

    YanıtlaSil
  5. Hikaye güzel, resimler de:) Biz de kitap listemize ekleyelim.

    YanıtlaSil
  6. Füsun'cum öyle güzel anlatmışsın ki hemen gidip alasım geldi. Yeni dönem kitapları bayağı kaliteli olmaya başladı. Bu övgüyü ve ödülü hak ediyor olsa gerek. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. İlginç bir kitaba benziyor gerçekten.Teşekkürler tavsiye için.

    YanıtlaSil
  8. İzmit'te yaşamanın kötü yanı değil mi? Ben de %98 gibi bir oranla internetten alıyorum. Ancak görerek almak hem zevkli hem de kötü bir sürpriz ile karşılaşma riskini kaldırıyor. Bazen işi gücü riske edip İzmit'e bir güzel bir kitapçı açma projelerim olumuyor değil.

    Kitaba gelince çizimleri çok sevdim ve kızım için not aldım bile sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. çizimlerine bayıldım...özeelikle kapak dışında da sayfa görüntüleri eklemeler benim gibi netten kitap siparişi alanlar için çok bilgilendirici oluyor...
    teşekkürler füsun...
    güle güle okusun defne...

    YanıtlaSil
  10. yine harika bir kitap belki resimler çok canlı değil ama çocuklar büyüdükçe sanki resimlere değil hikayasine daha çok önem veriyorlar.Bence bu kitap çok iyi bir seçenektir.Güle güle okuyun.

    YanıtlaSil
  11. Konu güzelmiş.Resimlerde öyle.Bizde edinelim bu kitabı.gerçi bizimkiler bu ara kayunun kitaplarına takık.Gıcık olmaya başladım ben bu kayuya.Ne zaman bitecek bu çılgınlık.

    YanıtlaSil
  12. defnecim öyle güzel anlatmışsın ki inan okurken sanki biri bana masl okuyor sandım azıcık uzansam uykuya dalabilirim:)
    görerek kitap almak hakkaten harika..ama internetten sipariş edildiğinde de kargo nezaman gelecek heyecanı oluyor..Bu arada ben İstanbulda yaşıyorum, nezaman bir kitabı arar da bulamazsanız bana haber vermen yeterli seve seve bakabilirim burdan..

    YanıtlaSil
  13. Ben de Ela'dan once 3 yil kadar Izmit'te yasadim ve ayni sekilde hep kitaplarimi internetten aliyordum. Butun gun esneyen prenses cok guzel yegenimde vardi okuduk biz de. Ayni yayinevinin iki kitabini daha tavsiye edicem sana,hatta ilk firsatta ben de benim blogda yazayim, biz cok severek okuyoruz.
    "Cikolata" ve "Limon agacinin sarkisi"

    YanıtlaSil
  14. kitap tavsiyelerine bayılıyorum, nitekim izmitte yaşayıp da kitaplarını internetten alanlar kervanında ben de varım.. neyse ki tübitak yayınları büyük marketlerde satılıyor. Keşke hem kahve içebileceğimiz hem de kitap karıştırabileceğimiz bir yer olsa.. O da olur elbet, inşallah

    YanıtlaSil
  15. deniz, bahar, anne kaleminden, kesinlikle tavsiye ederim. sonu hakkaten vurucu:)

    fadiş ekleyin, ben de ekleye ekleye kitap koyacak yer bulamaz oldum ama olsun:)

    dilekcim gerçekten yeni kitaplar çok güzel çok özenli, ben de çok seviniyorum.

    eylemcim ne demek:)

    thallasapolis kitapçı açmak kadar güzel bir hayal olmasa gerek. görerek alma konusunda çok haklısın, ben ankarada almaya niyetli olduğum birkaç kitabı inceleyerek almaktan vazgeçtim mesela

    nihalcim çok haklısın bundan sonra kitap içlerini de çekmeye çalışayım en iyisi

    sanberk resimler yumuşak evet ama ben böylesini de çok seviyorum:)) aslında çocuklar da seviyor galiba

    dilekcim çocuklar sevdi ya her türlü ürünü piyasaya çıktı maalesef. biz henüz bulaşmadık bakalım nereye kadar

    zeynepcim çok çok teşekkürler, çok incesin, aklımda olsun:) bu arada kargo heyecanı da ayrı zevkli cidden

    YanıtlaSil
  16. kiraz çekirdeği ben anlatmaya devam edeyim o zaman:)

    yeşim tam da almak istediğim 2 kitabı söylemişsin. aslında bu yayınevinin kitapları genel olarak çok hoş ve ilginç. sanırım bir süre redhouse'dan devam edeceğiz

    feridecim ahh ah, harika olurdu. tübitakları ben de marketlerde buldum neyse ki, buna da şükür

    YanıtlaSil
  17. Esnemenin adını duyunca esneyenlerden olarak kitabı okurken ne durumda olacağımı çok merak ediyorum :D ))) Komik olurdu heralde annem okurken suratına suratına esnemek :D Nihhahahihihih

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails