Defne'nin Kitapları - Koyun Russell


Anne kız yeni favorimiz, bu sevimli koyun. Uzun bir süredir en sevdiğim kitap haline geldi, Defne'nin kitaplarının içinde. Zaten Mandolin Yayınlarının kitaplarını genelde seviyorum. Ay'a yolculuk da onlardan biriydi. Sevimli çizimler, sıcacık basit bir öykü, sayfalarda kısa kısa metinler ve uygun fiyat. Daha ne olsun.


Bir süre önce Nihal internetten kitap alırken seçim yapmanın zor olduğunu, kitap içinden çekilmiş resimlerin çok işine yaradığını yazmıştı. Zaten bu kitabı yazmaya karar verdiğimde resmini çekmeden duramayacağımı biliyordum. Biraz da Defne'nin ısrarıyla tüm sayfaları çektim. Anne burayı da, şurayı da diye tepemden ayrılmadı. Ve postu hazırlarken seçim yapmakta çok ama çok zorlandım.
Uzun zamandır gördüğüm en güzel görseller bunlar sanırım. Çok sevimli, bir yandan komik ve esprili. Takma dişlerini çıkaran nine koyun, sıcakladığı için postunu çıkaran Russell, örgüsü için yandaki koyunun postunu kullanan yine nine koyun, heryerde karşımıza çıkan şirin kurbağa. Yaşadıkları yerin adı bile çok komik: Kurbağapoposu Çayırı.


Hikaye kısaca şöyle: Koyun Russell uyku vakti gelmiş olmasına rağmen bir türlü uyuyamaz. Sıcak deyip postunu çıkarır, yeterince karanlık değil deyip şapkasını başına çeker, yerini beğenmez, başka yerler arar, ayklarını sayar, yıldızları sayar ama bir türlü uyuyamaz. En sonuda koyunları sayar. Tüm koyunları sayar, uyuyamayınca kendisini saymadığını hatırlar. En son kendini de sayıp sabah karşı uykuya dalar.

Uykuya geçme ve sabah kalkma ritulelleri çok komik ve sevimli bir şekilde gösterilmiş. Yumuşak ve mavi tonlarında renkler ağırlıklı kullanılmış.

Sayfalardaki kısa metinler özellikle küçük çocuklar veya uzun hikayeleri dinlemek istemeyen çabuk sıkılan ufaklıklar için birebir. Bu kitabı okurken sıkılmak pek mümkün değil zaten.

Biz koyun Russell'ı o kadar sevdik ki, bir diğer kitabı Koyun Russell ve Kayıp Hazine'yi de aldık.
Size de tavsiye ederiz.
İyi okumalar...

7 yorum:

  1. Biz de çok seviyoruz, biz de :) Esprilerine ben bile bayılıyorum. Hele çizimlerine...

    YanıtlaSil
  2. Çizimler çok hoş gerçekten. Hoş bir paylaşım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Füsun cum çok ama çok teşekkür ederim...Kesinlikle gözü kapalı sipariş verebilirim ...çok beğendim...O ne güzel çizimler hakkaten...Konusu da binbir masalcı uyuyamaz Uras'a göreymiş...
    Güle güle okuyup uyusunlar diyelim...
    sevgiler bolca...

    YanıtlaSil
  4. Bende bayılıyorum bu Koyuna ve arkadaşlarına. Ömer'den daha çok sevdim hatta.

    YanıtlaSil
  5. biz evce iki kitabın da hastasıyız. kuzum en çok kurbağapoposu çayırına gülüyor. resimler harika. kitabın güzelliği ayrıntılarında saklı bence de. iyi okumalar size de...

    YanıtlaSil
  6. füsuncum çok teşekkürler paylaşımın için, Kayra bu kitabı görse çok beğenicek eminim, bende hemen sipariş vericem...

    YanıtlaSil
  7. Bayildim bu çizimlere ben de en kisa surede vereyim siparişini .
    Keşke yayinevleri kitaplarının bu tarz görsellerini de ekleyip satıcılara verseler hem kitapların satışı daha kolay olur hem de ne aldığımızı biliriz netten sipariş verirken.Mesela Kipitap.com bunu bir derece kendi çabalarıyla uyguluyor.

    Ellerine sağlık senin de.. Teşekkür ederizz

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails