Pencere önü çiçeği (*)


Yeni bir alışkanlık peyda oldu, hay olmaz olaydı. Ağzıma acı biberler sürseydim de gece uyanıyor, yanına yatıyoruz 2 saat uyumuyor demeseydim. Daha kötüsü de varmış meğer.
3-4 gecedir farklı saatlerde uyanıyor Defne. 1-3-5 değişiyor. Odasından anneee diye seslendiğini duyup bir koşu gidiyorum ki görünürlerde çocuk falan yok. Sonradan anlıyorum hem perdenin hem storun altına girip dışarıyı izlediğini, oradan bize bağırdığını. Mümkün değil yatmayı kabul ettiremiyoruz. İlk gece köpekleri bekledi. Kar yağdığından beri de karı izliyor. Çişi geliyor, onu bile lazımlığı taşıtmak suretiyle camın önünde yapıyor. 2 saatin sonunda uykuya dayanamayıp yatmayı kabul ediyor. Ama en fenası bu sabahki gibi 5 buçukta uyanması. 2 saat dolana kadar güneş doğmuş oluyor ve sabah olduğu için tekrar yatmıyor. Bu günle beraber bunu da 2 kez yaşamış olduk. Ben artık onun uykusunu alamamasını geçtim kendimi düşünüyorum. Günlerdir uykusuzum. Sanırım onu etkilemiyor ki 5 buçukta kalktığı halde öğlen uyumadığı gibi akşam da her zamankinde geç yatıyor.

O da ayrı bir hikaye tabi. Artık bu numaraları da yutmuyor maalesef. Bir türlü yatmaya ikna edemiyoruz. Saati geçince ve gece de uyumadıysa huysuzuk da tavan yapıyor. Uykusu geldikçe huysuzlaşıyor, huysuzlaştıkça yatmamak için direniyor.

3 yaş öncesi herşey çok ama çok zorlaştı, anlayamıyorum.

(*) Pencere önü çiçeği

15 yorum:

  1. çok ilginç. sizin içinde onun içinde yıpratıcı.
    devam ederse bir yerlere danışmak gerekeck heralde.

    YanıtlaSil
  2. ama ama annesi onun o pencere önündeki hali gözümün önüne geldikçe çok tatlı geliyor bana:)))))

    YanıtlaSil
  3. blush gerçekten yıpratıcı, çocuktur geçer diye bekliyoruz bakalım

    burcu çok şeker:)) yollayayım mı sana:))

    YanıtlaSil
  4. Umarım çabuk geçer Füsun :(

    YanıtlaSil
  5. hay allah bak sen Defnoşa yaa. Geçer heralde Füsun,dönem dönem oluyor böyle şeyler diye düşünmek istiyorum ben hep..Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  6. Çok şaşırdım ben, neden acaba? Çocukları bazen anlamak çok zor Füs'üm... Ama seni iyi anlıyorum inan:( Öpüyorum pencere önü çiçeğini:)

    YanıtlaSil
  7. Aaaa çok ilginç yalnız...Walla ne diyeceğimi bilemedim, umarım dönemsel birşeydir ve hemencecik geçer.. Sana da sabırlar dilerim..

    YanıtlaSil
  8. uyku sorununu yasamayan bilmez gercekten, allah sabir versin Füs'üm.

    ama kendi nasil dayaniyor ya hayret :S

    YanıtlaSil
  9. bu gece nasıldı füsun...inşallah alışkanlık haline getirmemiştir...ayrıca erken kalkmasına ramen öğlen uyumamasıda çok ilginç...uykuyu sevmiyecek sanırım :))

    YanıtlaSil
  10. gece uykusuz kalmak en zoru. defne bu durumu alışkanlık haline getirmez umarım... füsun ben olsam sanırım birkaç gece aynı odada kalmayı ve yatağından kalkmadan müdahale edip tekrar uyutmayı denerdim.

    YanıtlaSil
  11. baharcım umarım, dünden önceki gece kalkmadı, dün kalktı ama kolay razı olup yattı, bakalım

    zeynepcim biz de eşimle öyle dedik, bir dönemdir geçer yakında bıkar zaten diye düşündük. çok mu iyimseriz acaba:))

    ahh özlemcim biz bizi anlamasak zaten yanmışız, öptüm canım

    baharcım valla öyle:)

    burcucum çok sağol bence de umarım geçer

    kirazım baştan beri uykuya düşkün değil zaten, maalesef:(

    bahriyecim sevmiyor ne yazık ki, 2 gecedir daha iyi bakalım bu gece ne olacak

    anne kaleminden gerçekten en zor şey uykusuzluk insan sinirli oluyor bir de. aynı odada yatma şansımız yok maalesef, büyük yatakta yatıyor defne, bizimle yatsa onu da beceremiyoruz, öye böyle idare edeceğiz bakalım

    YanıtlaSil
  12. Füsuncum aynı şeyleri yaşıyoruz. şaşırdım okuyunca. bakalım ilerleyen zaman ne gösterecek. sabırlı olmaya çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  13. ahh nihan siz de mi? kolay gelsin hepimize

    YanıtlaSil
  14. Offf ne diyosun inş. bizde yaşanmaz böyle birşey 3 yaşa da fazla kalmadı yani bir kaç ay, uykusuzluga gelemem nasıl dayanırım :S
    İnş. biran önce atlatırsınız canım yaa :(

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails