Fuarda 4,5 saat


Biraz daha fazla stand olsa, onları da gezecektik, yorulduk ama hiç sıkılmadık. Geçen sene de çok eğlenmiş, çok keyifli anlar geçirmiştik. Defne ortamı çok seviyor. Geniş koridorlarda insanların arasında koşturuyor, gözüne takılan standlara bakıyor, gerçekten çok keyifleniyor hissediyorum, farkediyorum.
Yine böyle güzel bir fuar günü geçirdik. Geçen seneye göre kendimizi daha fazla tutup daha az kitapla evimize döndük.


Defne'ye kitap seçerken bu sefer gerçekten çok zorlandım. En önemli sepep aslında standlardaki kitapların çoğunun bizde olması. Kırçiçeği, YKY, Tübitak ve İş Bankası Yayınlarından hiçbirşey alamadık. YKY çok az çocuk kitabı getirmişti ve hepsi bizde vardı. İş Bankası da genelde kalın sayfalı kitapları, Pisi Kedi Serisini doldurmuştu standa. Fazla birşey yoktu. Sadece Kırçiçeği Yayınlarından tam da bizim durumumuza uygun Şirin Yuvaya Gidiyor kitabını aldık ve başka standlara doğru yola çıktık.


Defne'ye kitap alırken zorlanmama neden olan iki sebep daha var. Birisi duyduğumuz, bildiğimiz ve gördüğümüz kitapların çoğu artık Defne'ye göre oldukça kısa metinli. Okuması 25 dakika süren bir kitabı hiç dikkati dağılmadan büyük bir keyifle dinleyebiliyor artık Defne. Bu nedenle artık her sayfasında kısa bir paragrafı olan kitaplar almak istemiyorum. Uzun metinli ama anlayabileceği dille yazılmış kitap bulmaksa hiç kolay değilmiş onu anladım.

Bir diğer neden de tabi ki Defne'nin artık kendi tercihlerinin olması. Çok güzel bir kitabı, sebebini hiç anlamadığım şekilde reddedebiliyor. Bu nedenle gözüme kestirdiğim kitapları bir de Defne'ye gösterdim. Bakar bakmaz ya istiyorum dedi, ya da almayalım. Neye göre karar veriyor bilmiyorum ama istemediğini sonra da asla okutmuyor.

Aşağıdakiler bize...


Bunlar da anlattığım zor koşullara rağmen Defnoşa aldıklarım:)


Kırmızı Kurbağa ve Yeşil Famingo Tudem Yayınları, Bohem Kitaplar serisinden. Daha önce yazdığım Bisiklet, Kızak ve Vapur kitabının bir başka versiyonu.

Şirin Yuvaya Gidiyor kitabını eylülde başlayacak kreş macerasına belki olumlu etkisi olur diye aldık. Kreşe başlayan bir kız ve ısrarlarına dayanamayıp kızlarıyla birlikte kreşe giden anne babanın öyküsü. Kız prenses, anne baba da kral ve kraliçe. Bu kısım pek hoşuma gitmese de öyküyü sevdiğim için aldım.

Köstebek Kuki de arkadaşlarını üzen, sonra da onlardan özür dileyip gönüllerini alan yaramaz bir köstebek. Öykü kötü değil ama biraz didaktik geldi bana. Bu tarz kitapları çok sevmesem de, uzun metni, kolay anlaşılır dili ve sevimli görselleri sebebiyle almadan duramadım.


Yeni favorimiz Can Çocuk standında bir çok kitap beğendim aslında ama hepsini inceleyemediğimden tamamını okuyup öyküsünü sevdiğim Emekli Vagon kitabını aldım. Metin oldukça uzun, Defne de trenleri çok seviyor. Bu kitabı bir ara yazacağım, o yüzden şimdi anlatmayayım.

Yıldızlı Alfabe ise harfleri çok sevimli bir şekilde tanıtıyor. Daha çok erken ama görsellerine bayıldığım ve almazsam unutabileceğim için saklamak üzere bu kitabı da aldım.

Uzun süredir kaybettiğim okuma aşkımı da fuar bahanesiyle yeniden buldum, mutluyum...

7 yorum:

  1. Füs seni yakından takip ediyorum ve bayılıyorum senin ve Defnoş'un bu kitap sevgisine.Siz harika bir ikilisiniz Defne çok tatlı Maşallah. Eylül'de kreşli olacak demek bu çok güzel ve sevindirici bir haber...

    YanıtlaSil
  2. Füs ne güzel... Çok özledim kitap fuarı gezmeyi ve elimde aldıklarım aklımda alamadıklarım eve dönmeyi...

    bu arada Tudem'in aynı serisinin Çayır, Ahır ve Çiftlik hayvanları var bizde de. Bazı yerde bilmece tekerlemeleri o kadar zorlama ki ben bir türlü sevemedim. belki diğerleri daha iyidir.

    YanıtlaSil
  3. patasana ahmet umitin en iyi kitabidir diyebilirim! hadi, benim en sevdigim kitabi diyelim :)
    iyi okumalar...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir gün olmuş. Defne her zaman ki gibi çok güzel Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. buket öyle valla, heyecanla bekliyorum eylülü, neler olacak acaba:)

    evrim bazı bilmecelerde çeviri olduğu çok belli ve tatsız olmuş, bu aldığımız da çok çok iyi diyemem, en iyisi ilk aldığım bisiklet kızak ve vapurmuş, onda rahatzı edici yerler yok denecek kadar az

    ayy ilkayım elimdeki kitap bitsin sabırsızlanıyorum okumak için

    denizcim öpüyoruz bizden de sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Patasana harika bir kitaptır... Okuduktan sonra sizin de yorumunuzu bilmek isterim.Aldığınız diğer kitapları okumadım. Umarım yakın zamanda düşüncelerinizi eklersiniz.

    YanıtlaSil
  7. yeni bitirdim patasanayı, çok beğendim çok. en kısa zamanda yazacağım

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails