Bir devrin sonu


Cuma akşamı itibariyle 2 yıldır süren anneanneli günlerimiz son buldu. Defne henüz pek farkında değil gibi. Anneanne gelince gibi cümleler kurmaya devam ediyor. Bugün söyledim artık, bak tatile girdik, anneanne gelmeyecek tamam mı dedim. Tamam dedi. Ebeyle dedeye mi gideceğiz o zaman diye sordu hemen arkasından:) Tatil demek köy demek tabi Defne için.

Eylül itibariyle anaokulu günleri başlayacak. Şimdiden heyecanlanıyorum düşündükçe. Ağlayacak mı, zorlanacak mı, hemen mi alışacak... Bir sürü şey düşünüyor insan, hiçbirini tahmin edemiyorum. O kadar tepkileri kestirilemez bir halde ki Defne bu aralar. Her anımız sürpriz dolu.

3 kişi olmayı hem özlemiş hem çok alışmıştık anneme. Bana da şimdiden yapmak zorunda kalacağım yemeklerin tasası düştü. Ne olurdu mutfağı da azıcık sevseydim??

12 yorum:

  1. daha güzel olur merak etme.hele ki kız çocukları çok sever kalabalığı.arkadaşları olacak bir dünya.hem en güzel çağı.2 yaşa kadar annenin bakması harika olmuş.biz çok şanssısız .karamsar olma derim.okul inanılmaz şeyler katacak kızına.oğlumdan biliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. yok yok karamsar değilim aksine mutluyum sadece bilinmez birşey ya bizim için ondan heyecanlıyım biraz. defnoş 3 yaşında son 2 senedir annem baktı sağolsun. bakalım neler olacak? çok sağol

    YanıtlaSil
  3. Ananecik görmesin bu mahsun resmi... Büyüdü artık annesi... Akıllı akıllı gidecek okuluna gör bak....:)

    YanıtlaSil
  4. anane bizim burda ouruyordu değil mi, buraya gelirseniz tanışırız ne güzel :))

    YanıtlaSil
  5. yeni bir dönem başlıyor hayırlı olsun. çok düşünüp üzme kendini herşey olacağına varır. Ayrıca Defne'nin seni üzeceğini hiç sanmam.
    Ayrıca eminim annen birşeyler yapıp gitmiştir :D

    YanıtlaSil
  6. umarım anaokuluna çabuk alışır defne, ama şimdi öncelikle tatilin tadını çıkarın

    YanıtlaSil
  7. slm blogunuzun takibindeydim kısa bı sure oncesıne kadr yorum sımdıye nasıpmış.sanki bizim ewi anlattın bılıyomusun :) benımde annemler memlekete gıttı 1 hafta once altlı ustlu oturyoruz bız 15 aylık kızım sımdıden cok ozledı.eylule kadar yoklar ısın kotusu ve aynen benıde sımdıden yemek telası sardı:(

    YanıtlaSil
  8. Ben de sevmiyorum mutfağı. Neden biz böyle mutfaktan uzak olduk. Annelerimiz o kadar herşeyi yaptığı için değil mi.. Anaokulu hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  9. Benim gibi mutfağı sevmeyen bir anne.. senin için kötü durum belki ama benim için kendim gibi birini bulmak harika.. özür dilerim ama..


    Etrafımdaki tüm anneler benden farklı nitekim..

    Dilerim kolay alışırsınız hepiniz. Kolaylıklar

    YanıtlaSil
  10. kiraz hakkaten pek mahsun çıkmış ama tv izliyor aslında:))

    buket ne güzel olur, umarım tanışırız

    baharcım yaptı ama yedik bitti:)) seneye zor olacak. sağol bir de inşallah dediğin gibi olur

    elifcim haklısın çok sağol

    ahsen sen de mi:) ne olacak bizim bu yemek işi yaa:)

    esra kesinlikle!! onlar yapmasa mecbur öğrenirdik değil mi?

    deli anne sen de demek:)) ben de sevindim bak. alışırız inşallah

    YanıtlaSil
  11. walla bilmıyorum füsfüs:) eşim cok fena dalga gecıyo ukraynalı bı hızmetcı bulım fılan derecesıne geldıı haha:D daha cok beklerım ben o ukraynalıyı.fena olmazdı ama dımı sanada yollardım :))

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails