Bebek saçları...


Kestiklerinizden biraz alayım dedim kuaföre, bebek saçları onlar diye de ekledim. Komik bir cümle olduğunu farkettim aslında ama ben alıp mendilin içine koyamadan yardımcı kız süpürüverir diye korktum. Defne'nin şansına küçücük ilçede bulduğumuz kuaför abla çok sevimli ve çok ilgiliydi. Bizi hiç üzmedi, e tabi biz de onu...

Önce iki kişi birden saçlarını taradılar. Oysa biz evde taramıştık orada canını yakmasınlar diye ama gidene kadar yine karışmış. Çok saçı var, bizi oldukça zorluyor.

Biz tararken bir naz bir naz, ablalar tararken gıkı çıkmadı Defnoşun.


Tarama faslından sonra saçlar bölümlere ayrılıp tokalandı ve ucundan azıcık kesildi. Kızımın saçlarına kıyamadı kuaför abla, bıraksam 2 cm kesecekti, sanırım 3'e çıkarmıştır:)

Kestikten sonra hızını alamayıp örmek istedi. Bu arada Defne ufak tefek kıpırdanmalar dışında hiç hareket etmedi, sorun çıkarmadı. Hatta saçının ne kadar kesildiğiyle bile pek ilgilenmedi ki her fırsatta uzun saç sevdiğini söylerdi.

Eve dönünce okula başlayacağını, sabahları saçını taramakta zorlanacağımızı, okula başlamadan biraz kestirmenin iyi olacağını hatta benim de kestireceğimi anlatıyorum 1-2 haftadır Defnoşa. Hiç olmaz demedi, bu okul işine çok hevesli zaten. Okulla ilgili ne anlatsam bayıla bayıla dinliyor. Soranlara kendisi söylemeye başladı hatta. Okula başlayacağım ya ondan saçımı biraz kestireceğiz deyip durdu..


Sonuçta ortaya böyle birşey çıktı ama salık halini biz bile tam göremedik henüz.


Bu kadar uslu durmanın bir mükafatı olmalıydı elbet değil mi?


Bu arada Defne'nin saçlarına kıyamayan kuaför hanım benimkilerin yarısını cart diye kesmekte sakınca görmedi. Ne yapalım kökü bizde, uzar herhalde...

25 yorum:

  1. blogunuzu yeni keşfettim sayılır, hatta ilk gün bütün postları arka arkaya keyifle okudum, defneye kocaman maşallah tam bir fıstık:) umarım zamanı gelince ben de sizin gibi güzel ve özenli bir anne olabilirim:)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel uzatmışınız bu yaşına kadar.biz hiç uzatamadık, yeni yeni istiyor..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş saçları , güzelliğine güzellik katmış .maşallahh

    YanıtlaSil
  4. bizim saçlarda bebek saçları daha :) ıslakken kalçaya kadar geliyor,kıyamadım bi türlü ama kaçış yok biliyorum :)
    defneninde çok kesilmemiş iyi olmuş takdir ettim ablayı :)
    ve nasıl yakışmış bu modelde maaşallah.

    YanıtlaSil
  5. Maşallah bu ne güzellik.. Bayıldım o saçlara. Kardeşimin küçüklüğü aklıma geldi onunda aynı böyle gür dalgalı saçları vardı. Saçlarına dokundurtmaz, ne toplar ne taratırdı. Bir sabah kavga dövüş kuaföre götürdü yengemle annem bizi. Kardeşim saçı kesilirken kıpır kıpır oynadığından makas kulağına geldi ve kanadı. İşte o zaman açtı ağzını yumdu gözünü.... Aldı kesilen saçlarına sarılıp ağladı... Yıllarca sakladık o saçları, sonra bir gün ben onun ufacık uzamış at kuyruğuna ekledim o saçları sokağa gönderdim (annem evde yoktu) aradan 5 dakika geçmeden elinde saçlarla ağlaya ağlaya geldi eve, o sırada annem gelip evi saç içinde görünce fırlattı attı sinirden saçları çöpe...:) işte böyle....(ayyy abarttım yazarken )

    YanıtlaSil
  6. 41 kere maşallah...açık saçlar ayrı bir güzel, örgülü saçlar ayrı bir güzel....ne şekersin sen ya...öpüyorum tomik yanaklardan bal dudaklardan...sevgiler

    YanıtlaSil
  7. sen nasıl bir güzelliksin ya.. maşallah sana..

    YanıtlaSil
  8. Defne'nin fotoğraflarına bakarken kaç kere MAŞALLAHHH dediğimi bilmiyorum. Çok tatlı, çokkk. Örgülü saçlarda pek yakışmış. Lokum bu lokum:)))

    YanıtlaSil
  9. bebek saçları kıymetlidir bilirim:) ablam da küçük kızının 5-6 yaşlarına kadar hiç kestirmemişti saçlarını, sonra kısacık kestirdi kesilen saçlarından 25-30 cm lik postişler yaptırdı:) postişler teselli oldu yoksa o kadar uzatınca insan kıyamıyor:)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel ya maşallah:)) Bakalım bizim kız nasıl olacak bu konularda hiç toka taktırmıyor, bu sıcakta gözününün içinde saçlar deli ediyor bizi:)))

    YanıtlaSil
  11. defnoş kısa saçlıda güzel olur annesi,kuaför kıyamamış.

    YanıtlaSil
  12. Maşallah nasıl kıydınız o güzel sarısaçlara :))çok tatli olmuş defnoş :))

    YanıtlaSil
  13. bizimkide çok meraklı kuaföre gitsin, kestirsin, saç yaptırsın :) geleceğin süslüleri bunlar :)
    O örülü saçlar tablo gibi, maşallah güzelliğe :D

    YanıtlaSil
  14. Ayy ay ay nasıl kıskandım sizi anlatamam
    kız büyümüş annesiyle kuaförlere gidermiş örgülerde pek yakışmış
    ne diyeyim darısı başımızaaa...

    YanıtlaSil
  15. Maşallah sana, örgü harika olmuş,o renkler ne güzel röfleli gibi...Defnenin fotoğraflarına her baktığımda daha çok istiyorum bi kızım olmasını (Allahım nasib ederse)Ben birde foto.mak. modelini merak ediyorum..Fotoğraflarda çok güzel,ellerine sağlık..sevgilerle

    YanıtlaSil
  16. OOO Defno'ş büyümüş de haberimiz yokmuş, örgüsü ne güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  17. YAaaaaaa maşallah yaaaa :)))))

    YanıtlaSil
  18. güzel yorunlarınız için çok teşekürler, teker teker

    lilacım Canon 500d kullanıyorum ben tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  19. Demek ana-kız kesildiniz :)

    YanıtlaSil
  20. Füsfüs bütün çocukluğum boyunca saçlarımı Defne'ninki gibi ördürme hayaliyle yanıp tutuştum. Ama ne yazık ki annem böyle saç örmeyi bilmezdi, o zamanlar kuaförlerde de çocukların saçlarına bir şey yapmazlardı. :( Hoş, şimdi de saçımı böyle örneyi ne ben becerebiliyorum, ne de kuaföre gidip kımıldamadan beklemeye katlanabilirim. Defne'nin sabrına hayran kaldım doğrusu.
    Bu arada çok yakışmış saçları :)

    YanıtlaSil
  21. Iste kuafor sevecegi belli olan defne :)

    cok guzel olmus cok yakismis :)

    YanıtlaSil
  22. bu kadar mı tatlı olunur,
    maşallah sana Defne...
    Kuaförün de eli bayağı marifetliymiş,
    çok güzel örmüş saçlarını sarı şekerin.:))

    YanıtlaSil
  23. Welcome to Casa de Retalhos!
    This little girl is gorgeous.

    YanıtlaSil
  24. Saçları harika olmuş hatta biraz daha kısalabilirdi, Sizin saçlarında yarısını almak yerine bob kesseydi daha harika bir model olurdu Saygılar

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails