Bu aralar...

Sıcaktan çok sıkılıyorum. Yaz gelsin diye mızmızlananlardan olmadım ben hiç. (nerde onlar sahi:)) Griyi, puslu havaları özlüyorum.

Bol bol okuyorum. 4 kitap getirmiştim yanımda, bitti. Uzun zaman okumayı gereksiz bulduğum bu kitaba başlayacağım bu gece de. Sürüklesin, alsın götürsün beni, hiçbirşey düşündürtmesin istiyorum.

Defnoşla daha iyiyiz bu aralar. Oturup sohbet ediyoruz bazen uzun uzun. Gideceğimiz doğumgünlerinden, göreceğimiz arkadaşlardan konuşuyoruz. Sonra kendi doğumgününü konuşuyoruz. Gökkuşağı yapalım bu sefer diyorum, tamam diyor. Sonra birden uçaklı, holutopterli olsun diyor. Kız işi holutopter bulur muyum diye düşünürken buluyorum kendimi bir an.

Krizler azaldı sanki. (Tak tak tahtaya vur.) 30 sefer söyletmiyor birşeyi, yapma deyince anlıyor sanki:) Biraz ben de kendimi frenliyorum, sakin kalmaya çalışıyorum. Ona da yansıyor belki bu durum. Ben 33 yaşındayım, 3 yaşındaki bir bücürün beni alt etmesine, sinirlendirmesine engel olabilirim diye gazı veriyorum kendime. Beni sinirlendiren o an yaptığı değil, benim ona yüklediğim "nasıl beni dinlemez" yargısı belki. Biraz törpülemeye çalışıyorum bunu. Gece o uyuyunca nasıl vicdan yaptığımı düşünmeye çalışıyorum, işe yarıyor. Gerçekten!

Kafamda bir sürü hayal uçuşuyor. Evimi özlüyorum. Eve gidip mutfaktaki rafı boyamak, yeni aldığım çiçekli pötikareli fincanları asmak istiyorum. Açık renkler hayal ediyorum. Yaz bitmeden balkona iki minder, bir hasır sehpa atıp akşam keyfi yapmak istiyorum.


Cafe Nohut içimi açıyor, tanıştınız mı?
Sirar'ın yeni blogunu gördünüz mü? Fotoğrafları içimi, yazıları zihnimi açıyor.
Küçük Eco'nun ayak izlerini takip ediyorum bir de. Nasıl imreniyorum yaşamlarına. İlk kez bahçeli bir evin hayalini kuruyorum hatta.
Montessoriye tekrar göz kırpıyorum bir de. 1-2 aktivite denesem tekrar ilgilenir mi acaba Defne?

Bu aralar, işte böyle...

15 yorum:

  1. defne kız oysa ne kadar da masum duruyor dısı senı ıcı benı yakar duruları var herhalde:)

    YanıtlaSil
  2. burada! yani yaz gelsin diyenlerden biri :)
    ama tabi bizim burada yaz kis sevenleri de mutsuz etmiyor :) ama tam da izmire gelmek istiyorum boyle sicaga diye dusunurken yok diyorum Cesme olsun en azindan :) defnenin cantasina bayildim :)

    YanıtlaSil
  3. İyi ki buraya yazıyorsun Fusun, yoksa çok özlüyoruz :)

    YanıtlaSil
  4. İStanbul soğuk sen buraya gel o zaman :)

    resmi çok sevdim.

    YanıtlaSil
  5. nohut oda aynen öyle valla:))

    gülçin aman diyeyim serin bir yerlere gel, buralar yanıyor:) çeşme esiyordur büyük ihtimal oraya git

    bahar burası ayrı, burayı bırakamam

    ikiz bebekcim ah bir dönebilsek, bizim oralar da soğuktur ama:)

    YanıtlaSil
  6. sayende readerıma yeni bloglar ekledim Füs;)

    YanıtlaSil
  7. o evden bende istiyorum ;)
    Sen ne kadar sakin ve huzurlu olursan Defne hisseder aynı hisleri onada yansır bu durum. Kendimden biliyorum ben stresli olunca Yağmur'da aynını hissediyor :(

    YanıtlaSil
  8. what a sweet blog you have
    your daugther is lovely!
    and you take great photos

    YanıtlaSil
  9. tatlı kızın yine çok güzel:))
    nereye gidilirse gidilsin evi özlemekte güzel..

    YanıtlaSil
  10. Montessori :)) bende denemiştim hatta bir video izlemiştim 20 aylık bir bebeğin yaptıklarını görünce ağzım açık kalmıştı..Anneliğimi sorgulamış durmuştum.Her çocuk o kadar farklı ve özel ki...Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  11. Füsuncum, teşekkür ederim. İlgiye, takibe alışkın bir blogger için tuhaf bir ıssızlık vardı istatistiklerimde. Bir de baktım o da ne? Çok incesin, hoşsun. Aslında her dönem insan için bir fırsat. Derinleşmek adına ne güzel adımlar. Aktivite fikri de hiç fena değil hani. Birbirimizi henüz tanımıyorken, bir tanecik montessori mail grubumuz varken, blogları okumak nasıl gizemli nasıl güzeldi.

    Öpüyorum sizi. Kocaman!

    YanıtlaSil
  12. keo sevindim:))

    baharcım olur mu ki birgün öyle bir evimiz? ümit etmek de güzel ama

    apent hus, wellcome and how sweet of you

    buket ah bir de dönsek:)

    lila çok sağol

    sirar ah o günler ne güzelmiş hakkaten

    YanıtlaSil
  13. Ben de sizin gibi puslu havaları hatta soğuğu sevenlerdenim. Şöyle soğuk ve yağışlı olsa, çayımı/kahvemi alsam geçsem şöminenin başına:))

    YanıtlaSil
  14. semi hoşgeldin:) nasıl istiyorum o dediğini yapmayı bilsen? şömine yok ama kalorifer de olur, hava soğusa yeter

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails