Gece gece


Gündüz bizi çok çok zorladığında kafamın bir köşesinde yankılanıp duran "bu çocuk bizden daha iyi!! (neye göreyse artık bu iyi) bir aileyi hak ediyor cümlesi, eve geldikten sonra geçirilen keyifli bir iki saatten sonra gücünü yitirdi, duyulmaz oldu sanki. Ama bazen cidden Defne'yi yeterince iyi idare edemediğimizi düşünüyorum. Herkesin söylediği anne/baba olunca daha sakin, daha tahammüllü, daha sabırlı bir insan oldum sözü bize neden hiç uymuyor? Neden biz tam tersini yaşıyoruz diye soruyorum bazen. Bazen her şey çok ama çok zor oluyor...


İlk karnesini aldı Defne dün. Adını hatırlayamadığı çiçekli, açılan pencereden resminin göründüğü ŞEY o. Mutluydu ama, ne işe yaradığını anlayamasa da anne babasının sınıfa kadar çıkmasına vesile olan bir dosya o. Onun için seviyor belki.

Uyumadan tam önce, çok konuştuğu için "sus artık, uyuyacağız" sözümün üzerine, yeni peyda olan özrünü diledi. Bir de "beni seviyor musun" diye ekledi!!! Haydaa! "Tabi ki seviyorum kızım, kızsak da baban da ben de seni her zaman seviyoruz" deyince de "okuldayken de seviyor musunuz peki" dedi içini çeke çeke. Ben o sırada nolur durum daha da zorlaşmadan uyusun diye içimden yalvarırken, dışımda da "tabi ki, her yerde seviyoruz, karnımdayken bile seviyorduk" diyebildim.

Sonra...Uyudu, neyse ki...


Bu fotoğrafa baktıkça huzur doluyorum. Bu postun sonuna iyi gidecek sanki...

7 yorum:

  1. Ben de sabrım ve tahammül sınırlarım arttı diyenlerdenim. Amma Demir'den sonra sabrım iki kat arttıysa sabrımı zorlayan olaylar beş kat arttığından kelli öyle huzur içinde yaşayıp gitmiyoruz biz de :)) Kendine haksızlık etme derim. Ben kimsenin 7/24 huşu içinde yaşadığını sanmıyorum bu bücürlerle...

    YanıtlaSil
  2. Kıyamam tek derdi sevilmek, ne güzel....

    YanıtlaSil
  3. bazen bizi sınıyorlar sanki :)

    YanıtlaSil
  4. Biliyorlar aslında onları çok sevdiğimizi ama duymak daha çok rahatlatıyor sanırım.:)

    YanıtlaSil
  5. ben de anne olunca derviş olanlardan değilim :( bazen daha sabırsız olduğumu bile düşünüyorum. ama sonunda tatlıya bağlayınca daha mutlu oluyorum :) yaptıklarını buyuk keyifle izliyorum :)) el emekleri cok guzel :) sormak istedigim o guzel kelebek fotolarını nerden buldugun?
    defne kuzusuna ve sana sevgilerimle
    ruya tuna

    YanıtlaSil
  6. evrim çoğu insan huşu içinde yaşıyor galiba bakasana, pek destek gelmedi:)))

    aydacım di mi ama yaaaa

    sevgicim hepsi öyle aslında değil mi?

    ah özge hem de çoğu zaman valla yoruldum sınanmaktan artık

    yadigarcım sanırım öyle, bu aralar çok soruyor

    rüyacım yalnız olmadığımı bilmek güzel:) çok sağol bir de güzel sözlerin için. kelebekleri bir blogda görüp kaydetmiştim, bana bir mail yollarsan ben de sana mail atayım olur mu?

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails