Çiftetelli

Aydın çiftetellisi oynadılar boylarına bakmadan. Fena da değildi hani. Ben öyle gözleri sulu sulu değil genelde ağzım kulaklarımda izliyorum nedense sahnede olan biteni. Hem mutlu oluyorum hem de eğleniyorum o komik hallerini görünce.
Mesela bizimki oyunun sonunda koreografi gereği yere yatıp yüzünü kapatınca önce kalkıp bir etrafına baktı, baktı hareket yok geri kapandı. O ara öğretmenleri evet kalkıyoruz diye seslendi. Ama ben farkettim Defne'nin duymadığını. Herkes kalktı arkaya oturdu, Defne hala yatıyor. Seyirciler koptu tabi. Öğretmeni gidip omuzuna dokunana kadar da kalkmadı. Sonradan kendisi de çok güldü haline.

Sanırım sahnede olmayı seviyor. Mutlu olduğunu farkediyorum. Gözünü de öğretmenden bir an olsun ayırmıyor ki hata yapmasın. Tam görev adamı. Bazen babasıyla, inek mi olacak çocuğumuz diye gülüşüyoruz. (aman duymasın:))

Gösteri hava şartları nedeniyle ancak bu hafta sonu olabildi. Ama biz tam da 23 Nisan'da Defne'yi çok mutlu edecek birşey aldık ona. Artık yedek tekerlekleri olan 2 tekerlekli bir bisikleti var. Beceriyor da binmeyi. Şimdi parka gitmek daha eğlenceli sanki. İzin verirse ben oturuyorum, o dolaşıyor.
Birkaç sene içinde beraber binmeyi hayal ediyorum, anne kız yanyana...

20 yorum:

  1. Tahmin edebiliyorum ne kadar eğlenceli olabileceğini bu bıcırıkları seyretmenin.
    Ama Defne'yi böyle folklor kıyafetleri ile görünce bizim karabasanımız aklıma geldi. Kardeşimin katılmadığı etkinlik yoktu ilkokulda, izci oldu, folklor oynadı, masa tenisi, yüzme, kafkas, fülüt olayını saymasam daha iyi.
    Tahta kaşıklar ile folklor oynardı. aman Allah'ım o ne işkence bütün gün takada takada... Babam kızardı yeter artık derdi, bu gider banyoda çalışırdı. Tüm mahalle illallah etmişti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin ailenin her anı eğlence dolu ne güzel, keşke komşu olsaydık:)

      Sil
  2. nasil bir gulumsemeyle okudum. fotografi gormek baslio basina gulumseme sebebi :)

    YanıtlaSil
  3. Kıyamam..maşallah...Allah güzel günlerini göstersin..:)

    YanıtlaSil
  4. Allah esirgesin çok şeker...iyi günlerini görün hep..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. füsun'cum okurken onu hayal ettim'de tatlı bir tebessüm oluştu yüzümde...dilerim defne gönlünce yaşar öğrencilik hayatını,çok sevdiği sahneyi :))
    bisikleti de hayırlı olsun,kazasız günler de kullanır inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahriyecim çok teşekkürler. valla o bindikçe ben de çok hevesleniyorum.

      Sil
  6. Maşallah Defne'ye, Daha nice kutlamalar görürsünüz inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Maşallah çok tatlı, bu arada okurken çok güldüm, gözümün önünde canlandı birden, ama kendisine gülmesi de ayrı bir hoşluk, özgüvenli bir çocuk, ne güzel. Umarım daha nice güzel gösterilerini görürsünüz:)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derya hiç bu açıdan bakmamıştım, eğer özgüvenden yaptıysa ne güzel, aslında kendisiyle eğlenebilmesi başlı başına çok güzel birşey değil mi:)

      Sil
  8. maşallah çok tatlı.sulu sulu izlememen ne güzel.ben ağlar dururum herhalde öykü çiftetelli yapsa.hep güzel günlerini görelim inşallah çocuklarımızın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk 29 ekimde sahneye çıkmıştı defne, başta ben de ağlayacağım sandım ama baktım deli gibi 32 diş meydanda gülüyorum. çok eğleniyorum onları izlerken, mutluluktan sanırım

      Sil
  9. canım nasılda güzel olmuş.. bayıldım.. fusuncun bu arada söylicem bir türlü kısmet olmadı.. geçen akşam galiba defneyi gördüm ben.. tam işten çıkarken merdivenlerden indim.. bir kız geçti önümden.. baktım.. ama nerden tanıyorum ben bu cimcimeyi bir türlü çıkaramadım.. yarı yolda tabi ya dedim.. bu defne.. muhtemelen yanında kide sendin.. tanışma fırsatını kaçırmış olduğumuza çok üzüldüm.. inşallah tekrar gelirsiniz..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa sevgi ciddi misin?? tüh ya bak bende üzüldüm şimdi. nerede gördün acaba, gerçekten biz miydik ki:))

      Sil
  10. canım ben hüner kağıdın merkez şubesinde yani carrefourun arkasında ki şubede bilgi işlem sorumlusuyum... sanırım alışverişe gelmiştiniz ve kesin defneydi o ya.. asla yanılmam.. umarım tekrar gelirsiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gelmiştik oraya, doğumgününden önceydi hatta, grafon kağıdı falan almıştım. hatta görevli çocuklar balon vermişlerdi Defneye. Tüh!

      Sil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails