My Little Pony


Doğumgününden haftalar önce alıp, bucak bucak saklayıp, doğumgününde vermeyi unuttuğumuz hediyeydi Pony tren seti. Şenay teyzesiyle ortak almıştık bir de. Trt çocuk izlerken reklamlarını gördüğünde "anne bana bundan al noolur" derken çıkarıp vermekle için için gülmek arasında gidip geldim bol bol.
Aslında böyle karakter oyuncaklarından oldum olası hoşlanmam. Hele pilli, gürültülü oyuncaklardan nefret ederim. Bu yüzden Defne'nin ilk pilli oyuncağı oldu bu set. (Neyse ki ses çıkarmıyor.) Biraz da bu Ponyciklere çocukluğumdan kalma bir sempatim var. Ben de oynarım dedim yalan değil. Küçükken az hayaller kurmazdım izlerken. Ama şimdiki gibi artistik değildi Ponyler o zaman. Çok daha masum ve sevimlilerdi.
Hatırlar mısınız?




Bu oyuncağı almakla ne kadar doğru bir hareket yapmışım meğer. Defne hiç oynamadığı kadar kendi kendine oynuyor bunlarla. Aslında kendi kendine hiç oynamıyordu, Ponylerle oynuyor diyebilirim. Evdeki minişlerle birlikte, trene bindiriyor, indiriyor, gezdiriyor, konuşturuyor. En çok buna seviniyorum.

Bir süredir kumbarasına para atıyorduk Defne'nin. Yeterli para birikince trenine bir vagon almak istedi. 23 Nisan gösterisinin olduğu gün boşalttık kumbarayı. 2-3 lira da biz kattık, vagonu almaya gittik. Ama akıllı annesi, aaa ne çok çeşit varmış diye heyecanlanınca, Defne de yanlış parçayı beğenince vagon değil kamyonumsu birşey almışız. Trene takılmıyor, takılsa da tekerlekleri raylara uymuyor. Neyse ki Defne sorun etmedi. Hem treni hem normal aracı oldu, daha çok oynuyor şimdi. Ama ben ilk biriktirdiği parayla çocuğa yanlış oyuncak aldırdığım için hala üzülüyorum.


Tek derdimiz bu olsun ama değil mi. Hepimize iyi haftalar...

9 yorum:

  1. eminim en çok oynadığı oyuncağı olacak bu set :) beyza'da bir ara çok takılmıştı ponylere almaya gittiğimiz zamanda hep başşka bir şey alıp çıktı :)
    Bizimde en çok oynadığımız oyuncaklar barbilerimiz, eğer oynuyorsa hiç acımıyorum verdiğim paraya, ama bazen ne heveslerle alıp 2 gün ilgilenip atmıyorlar mı kenara :(
    Annesi defne'ye para biriktirmeye teşvik etmen çok güzel, uzun zaman bekledikten sonra, istediği şeyi almak eminim onun için çok heyecan vericidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz pek pahalı oyuncak almıyoruz, çok almamaya çalışıyoruz bir de. bu da d.günü hediyesi oldu zaten. barbielere biraz mesafeliyim ama. ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi diyorum

      Sil
  2. Olsa ben bile oynayacağım şu Ponylerle, ben yetişemedim onlara, kesin küçüklüğümde moda olsaydı her gece rüyamda görürdüm. Hemen hemen lise 2 'ye akdar evcilik oynamış biriyim ayıptır söylemesi:)
    Bundan sonraki adım biriktirdiği paralarla Winx Kızlarından almak olur herhalde ama işte bak onlara pek kanım kaynamadı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çook uzun yıllar oynadım bebeklerimle:))
      winx ve türevlerine ben de gıcığım defne de bilmiyor zaten. öğrenmez umarım bir süre daha

      Sil
  3. Bizimde var(dı) bunlardan.İlk zamanlarda çok güzel oynuyordu ama şimdi yüzüne bile bakmıyor.Yalnız birçok oyuncağına göre uzun zaman oynayarak hakkını verdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o oynamazsa ben oynarım di mi ama:)) o zaman kıskanır belki:)

      Sil
  4. çok şekerler ya.. benim bile oynayasım var :)) ben de her gördüğümde elim gidiyor ama o kadar küçükler ki dila bir lokmada yer bunları :))
    defnecim güle güle oynasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defne kadar olsun o zaman alırsın annesi:) teşekkür ederiz

      Sil
  5. güle güle oynasın sarı şeker.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails