Defne'nin Kitapları - Artık Kendim Yapabilirim Serisi


Serinin iki kitabını aldık Defne'ye. Fotoğraftakiler dışında bir de "Artık Kendim Yetiştirebilirim" ve "Artık Kendim Temizleyebilirim" var.

Mutfakta vakit geçirmeyi çok sevdiği ayrıca babasıyla tamirat vb şeyler yapmaya bayıldığı için bunları seçtik biz ama bitki yetiştirme konusunda da çok ama çok istekli Defne. O konuyla ilgili de yazacağım aslında, sanırım o kitabı da alacağız.

İnternetten sipariş verdiğim ve görerek alamadığım için kitabın içi biraz sürpriz oldu aslında. Kitaba konu olan etkinlikler 4 yaş ve sonrasına hitap ettiğinden her sayfadaki birer cümlelik metin beni biraz şaşırttı aslında. Bu haliyle sanki 1 yaş kitaplarına benziyor ama kitabın kalitesi ve konusu kendini sevdirmeye yetiyor.

Her sayfa kalın parlak kağıda basılmış bir kere ve renkler, çizimler gerçekten çok çok güzel ve çocukların ilgisini bir anda çekiveriyor.

Defne kitaplara gördüğü andan itibaren bayıldı ve bu iki kitapla büyük aşk yaşıyor son 2 haftadır. Sürekli bu kitapları okumak, onları incelemek istiyor.


İçerik hakkında bilgi vermesi için birkaç fotoğraf çektim. Kitaplardaki "olmayan" cinsiyetçi vurgu ise çok dikkat çekici aslında. Küçük kız mutfak alışverişini ve pizzayı babasıyla yapıyor mesela. Tamir Edebilirim kitabında ise ayıcığın bacağını iğne iplikle baba dikiyor.

Bir diğer ince nokta da kitaplarda kesinlikle büyüklerin yapması gereken işleri (bıçak, testere, iğne kullanmak gibi) büyükler yapıyor. Çocuklar çocuk bıçağıyla yumuşak olan mantarı kesiyor ya da çocuk testeresi kullanıyor.


Kendim Pişirebilirim kitabındaki ailece yemek yenilen sahne (üstteki) gerçekten ilginç ve hoş. Anne siyahi bir kadın, baba ise beyaz. Aile büyükleri de anneanne ve dede olmalı. Çocuk da çok şirin bir melez olmuş. Bunu cidden düşünerek kitaba koymuş olmalılar, çok hoşuma gitti. Defne de fark etti ve her seferinde soruyor. Ben de her seferinde anlatıyorum.



Biz bu kitapları çok sevdik. Tavsiye ediyoruz.
İyi okumalar...

8 yorum:

  1. iyi okumalar, sizin kitap tavsiyelerinizden çok faydalanıyoruz, teşekkür ederiz :))

    YanıtlaSil
  2. Ben de cok sevdim! Bu turde cinsiyetci olmayan kitap bulmak cok zor.

    YanıtlaSil
  3. Bu yazini okuduktan sonra Ingilizce "Grow it, Cook it, Clean it, Fix it" versiyonlarini aldim ben de. Cok tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  4. Bende çok faydalanıyorum sizin kitaplarınzıdan, tavsiye için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. ilk kez görüyorum bu kitapları , baya eğitsel bi yanı olmuştur eminim.. ben bile heves ettim o dereçe :)

    YanıtlaSil
  6. Kendim Yetiştirebilir de bize hediye gelmişti. Güzel bir seriye benziyor.

    YanıtlaSil
  7. merhabalar:)))
    nasıl güzel bir blog...
    takibe aldım
    Küçük bir not bildirmek istedim;
    Bloğumda içimden geldiği gibi,beğeneceğinizi düşündüğüm bir hediye ve bir çekiliş var ..
    Ziyaret etmeniz ricası ile,sevgiler.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails