Bez Çantalarım


Pazar Filesine Dönüş isimli blogu keşfetmemle hemen bir bez torba edinmem gerektiğine karar verdim. O zaman İnebolu'da oturuyorduk ve bez torba bulabileceğim bir market yoktu. İzmit'e taşınıp Carefour'a ilk ziyaretimde hemen aldım bu çantaları ve alışverişimi içine doldurdum. Esra'nın bu yazısı ve Pazar Filesindeki yazılar beni çok etkiledi gerçekten, bundan sonra bu konuda daha dikkatli olmalıyım diye düşündüm. Markete giderken torbalarımı unutmamam lazım, pazara çıkarken poşetten başka bir yol bulmalıyım, gazeteden kesekağıdı hazırlayıp pazardan aldıklarını ona koyduranlar varmış,olabilir. Sevgili kocaya bunlardan bahsettiğimde bana sorduğu ilk soru "çöpleri napacağız peki?" oldu, "onun için tekrar çöp poşeti mi alacaksın peki?" dedi, cevap veremedim, bu konuda ne yapabilirim cidden, fikri olan var mı, arada sırada tabi ki poşet girecek eve, onlar yeter mi acaba?

Bu arad bu konuya odaklandığımdan sanırım ülkemiz esnafının poşet ve torba vermeye ne kadar istekli olduğunu görüyorum, alışverişe gittiğimiz gün ilk aldığım eşyanın çantasına diğer aldıklarımı da doldurdum ama her tezgahtar ısrarla poşet vermek istedi, ne kadar alışmışız...

7 yorum:

  1. çok teşekkürler füsun...link için şöyle öneriyorum..pazar filesi resmini picture olarak ekliyoruz ve blogun adresini deona bağlıyoruz. daha kolay oluyor. POŞETSİZ GÜNLER DİLİYORUM :)

    YanıtlaSil
  2. Füsuncum çöp konusuna değinmeyi unutmuşum. Evet ister istemez bazen eve poşet giriyor ve ne kadar azaltabilsek kardır. Ama Carrefour'larda satılan 2 sene içinde doğaya karışan bir malzemeden yapılan çöp torbaları var ben onları kullanıyorum. Yine de başka yapabileceklerimiz de var ne kadar cok insanı bilinçlendirsek o kadar iyi.

    YanıtlaSil
  3. Füsuncum cop poseti icin marketten aldiklarimi kullaniyordum ama file ye gececegim ben de en kısa zamanda.
    Elanin annesinin onerdigi urune bakacagim.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Aaaa İzmit'te mi oturuyosunuz...Bizde bizde :))
    Benimde Carrefour'dan edindiğim bez torbalarım var.Çöp içinse geri dönüşümü 3 yıl olan çöp torbası var yine Carrefour'da onu kullanıyoruz..

    YanıtlaSil
  5. ibeking seni görmek ne güzel
    resmi dediğin gibi eklemeyi deneyeceğim çok sağol

    esracım söylediğin çok iyi oldu zira çöp konusu cidden kafama takılmıştı hemen bakacağım o poşetlere

    kirazsevdası ben de 1-2 file bulup pazara çıkayım diyorum nostaljik nostaljik:)

    yenianne çok memnun oldum, izmit aslanbeye taşındık ama halen yerleşemedik annemdeyiz şimdilik

    YanıtlaSil
  6. fusuncum filelerini kendin orebilirsin hatta renk renk.yapmasi cok kolay istersen anlatirim:))

    YanıtlaSil
  7. Bu bez çantaları Netpak Ambalaj üetiyot. Migrosiçinde bez çanta üretiyor. Hatta online satın alabilinior.www.onlineambalaj.com

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails