Memesiz Günler Nasıl Geçer?


Anne için zor, Defne için daha kolay ama garip sanırım...
Anne, "bir kere daha emzirsem mi" diye ortalarda dolanıp kendine hakim olmaya çalışırken, Defne tüm kalsiyum içeren gıdalara karşı bir savaş başlatmıştır.
Peynir zaten son aylarda ağzına girmiyordu, şimdi verdiğimizde karşı duvara kadar püskürtme menzilini genişletti. Yoğurt sanki yoğurt değil zehir, bayıla bayıla içtiği ayrana sadece dudaklarını değidiriyor, süte ise yan gözle bile bakmıyor.
Nereden kalsiyum alacaksın a çocuğum sorarım sana?
Memesizliğe alıştıktan sonra belki fikrini değiştirir gibi iyimser düşünceler içerisindeyim, umarım yanılmam.
Geceleri zaten kalkmıyordu Defne, zaten kalksa sanırım cesaret edemeyecektim ayırmaya, uykuya geçtiği zamanlar dışında da memeyi aramıyordu, bu açıdan tek sorunu öğle ve gece uykularında yaşıyoruz. İçinde ne olduğu önemli değil, biberonu istemiyor, kendi kendine uyuması ise şu anda uzak bir hayalden başka birşey değil. Öncelikle memeden ayrı uyumaya adapte olmalı sanırım. Biz de son çare sallıyoruz ama onun için yatar pozisyonda olması lazım tabi, Defne de uykusu gelip huysuzlandığı için yatmıyor. Şans eseri bir şey keşfettik. Ne kadar doğru yapıyoruz bilmiyorum ama şu an için önceliğimiz memeyi unutması olduğu için çok fazla üstünde durmuyorum. Ayağımda yavaş yavaş sallarken minik minik muz yediriyorum, bu sayede hem yatıyor hem sakinleşiyor. Muzun yarısına gelmeden de uyuyor. Yuttuğundan emin olduktan sonra da yatağına bırakıyorum. Zaten yutmadan tam olarak dalmıyor.
İlk günler uyumadan önce aç aç diye ağlamıştı, artık ağlamıyor, arada göğsüme doğru bakıyor sadece.
Beni korkutan bir nokta da göğüslerimin şişmesi ve ateş yapmasıydı. Defne'nin doğduğu ilk ay iki kere yaşamıştım bunu, gerçekten çok kötüydü. Neyse ki korktuğum olmadı, hafif bir dolgunluk var o kadar.
Ama hala üzgünüm yaa, ne tuhaf işmiş bu, anne olduktan sonra bile bu memeden kesme işinin insanı bu kadar etkileyebileceğine ihtimal vermezdim, yaşamak lazımmış.
Neyse zor kısmı atlattık, bir karar verdik, uyguladık, düşünmemek lazım artık.

17 yorum:

  1. canım ya, sütten Defne değil sen kesiliyorsun sanki, zor bir durum , ama bak o alışmaya başlamış yavaş yavaş,çok kolay gelsin sana.. ama yeterince emdiği için gönlün rahat olsun kalsiyumuda alır, zamanla şu meyvalı sütlerden, yada devam sütlerinden denedinmi?

    YanıtlaSil
  2. Füsuncum, süt ve süt ürünlerini cok kullanmadıgı zaman pekmezi kullanmanı öneririm. Pekmezdeki kalsiyum oranı inanılmaz. 100 gr içindeki kalsiyum oranı peynirde 162 iken pekmezde 400.. Daha sonra nasılsa peynire alısacaktır.

    YanıtlaSil
  3. meyveli sütleri denemedim seyhancım, aklıma da gelmemişti aslında, çok sağol
    biraz bekleyeyim diyorum, ısrar edip iyice nefret etmesine neden olmayayım

    esracım haklısın, bunu duymuştum, pekmezi çok seviyo zaten, biz çay içerken o da pekmezli su içer, çay zannediyor onu:))
    içimi rahatlattın walla

    YanıtlaSil
  4. Ben daha kesemedim o nedenle sizi dikkatle izliyorum ..kalsiyum yeşilliklerde de varmış bu arada..bir de ilerleyen günlerde almaya başlayacaktır çok sevdiği ayranı ve diğerlerini..
    Bir de soyle dusunelim mi? annelerımız de bizi kesmişti bir zamanlar memeden ..ve biz kalsiyumsuz kalmadık.. :)Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Füsun peynirli omlet yedirmeyi denesene içine maydanoz da koyabilirsin.Ada da yemiyor bu aralar peynir çareyi omlette buldum ben

    YanıtlaSil
  6. canım kolay gelsin.
    keçiboynuzu pekmezi çok zenginmiş bilhassa.

    YanıtlaSil
  7. ouww ne zor ya :(
    ben de sutu keserken (maalesef) en cok mastit atagindan korkmustum, umarim hiiic bisicik olmadan atlatirsin Füsuncum.

    Kalsiyum konusunda ise, biz daha oralara gelmedik ki :) fikrim yok cok uzgunum...

    sevgiyle.

    YanıtlaSil
  8. meralcim dereotunda çokmuş kalsiyum ama onu da çaktırmadan vermek çok zor, neyin içine soksak ki:))

    başakcım dediğin gibi peyniri omletin içinde yutturuyoruz, pişmişini yiyor hayret. maydonoz koysak yer mi ki, denemk lazım

    şulecim sağol, öperim bilgoşu

    kirazcım ne kadar korktum mastitten bilemezsin, berbat birşey o yaa, başıma gelen mastit miydi bilmiyorum ama saatlerce titremem ve sancım geçmemişti, neyse ki olmadı, sütüm de azalmış artık demek ki
    bu arada uğraman yeter, öperim

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Ben ne kadar zorlanmıştım füsun hanım.sen şimdi anlarsın.
    bide bize kızıyordun bu kadar çocuk emzirilirmi diye insan başına gelince anlıyor.
    sen çok değişmişin çok duygusal olmuşun yaa....
    allah kolaylık versin
    XL anne

    YanıtlaSil
  11. aaa bu adsız kim ki, beni tanıyan biri sanırım, dur ben bulacağım seni xl hanım, ama bir ipucu fena olmazdı

    YanıtlaSil
  12. bakalım bilecekmisin .bilirsen sana bir ödül vereceğim.füsun hanım
    ben seni çok iyi tanıyorum sende beni :)
    özbeke selam
    defneyide öpüyorum

    YanıtlaSil
  13. Off yaa nedir bu süt sorunsalı . Olması bi dert olmaması ayrı , vermesi dert, kesmesi dert . Anne olmak ne zor bazen. Zorlu sürecinizi basarı ile atlatmanızı temmenni ederiz füs füs hanım:))) Defneyi öp benim için , çok tatlı bir kız , masallah

    YanıtlaSil
  14. hakkaten ya tam bir sorunsal bu süt işi, başlarken de biterken de stres yaratıyor.
    kuzunun anneciği çook teşekkür ederiz

    biraz daha ipucu alsam adsız xl, baş harfin b mi bakayım senin

    YanıtlaSil
  15. ben hilal
    ne çabuk unuttun ineboluyu
    defneyi memeden kesmekle çok iyi yapıyorsun çok rahat edeceksin
    selamlar
    XL anne

    YanıtlaSil
  16. Füsun gözlerim dolu dolu okuyorum memeden kesme yazılarını ve daha hiç hazır değilim onu anladım.Kalsiyum alma sorunu bizde de var.Zeynep beyaz olan hiçbirşey yemiyor çok tepkili:( Çocuk sütleri var ya,onları biraz daha kolay içirebiliyorum sanki,bir de Zeynep yoğurt yemiyor ama yoğurt çorbasını seviyor.Ben de pazartesi gününden yumurtasız yapıyorum hasta çorbası gibi,dayansın diye..hergün 1 kase yoğurt niyetine yediriyor annem,bakalım bıkana kadar..Bir de mümkün olduğunca bütün diğer çorbaları sütle yapıyorum.Biz göçmeniz ve babaannem patates yemeğine bile süt katardı:)denemek lazım onu da...Memeyi bırakmada gösterdiğin kararlılıktan ötürü seni tekrar kutluyorum.

    YanıtlaSil
  17. Bende artik emzirmek istemiyordum, ama su domuz gribi icin almanyadaki doktorumuzu aradim. Bu kisi mutlaka emzirerek gecirin dedi. O yüzden biz emzirmeye devam edecegiz... Ama cok zor gercekten....

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails