Defne'nin Ev Düzeni

Uğrunda şehr-i İstanbul'da defalarca kaybolduğumuz, yanlış alıp geri götürüp doğrusuna sonunda kavuştuğumuz meşhur materyal-oyuncak rafı işte bu. Dün kurduk, Defne uyurken de ben içini yerleştirdim. İlk gördüğünde çok sevindi Defne, bak bak deyip durdu. Ama sonradan farkettik ki raftan oyuncaklarını almaktan nedense çekiniyor, geride duruyor. Bugün okuldan geldiğimde odası o kadar derli topluydu ki, hiçbirine dokunmamış nerdeyse. Zamanla alışır sanırım, desteklemeye çalışıyoruz şimdilik.

Oyuncaklarını hala eski yerlerinde arıyor bir de, dün bul-takın bir parçasını bulmuş, hemen önceden koyduğumuz yere doğru bir hamle yaptı, baktı ki boş, şaşırdı kaldı. Hemen yerini gösterdim, bak buraya koyduk, bu raf da senin falan dedim. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.

Banyodaki köşesini de sonunda düzenledik. Aynayı daha önce de asmaya kalkmıştım ama Defne kenarlarını koparmaya kalkınca vazgeçmiştim. Bu sefer önce gösterdim, bak bu ayna, senin aynan, bak bizimki burda, kendimize bakıyoruz falan filan. Bu sefer koparmaya kalkmadı, kendisine baktı, cici diye aynayı sevdi. Havluyu da askıdan var gücüyle çekerek çıkarmaya çalıştı önce, onun da yöntemini gösterdik ama pek beceremiyor şimdilik, asılıyor asılıyor havluyu alamıyor, ama aldıktan sonra kendi asabiliyor, zaten bize vermiyor. Dedde, dedde, kendisi asacakmış illa ki.
Lazımlık da bugün elimize ulaştı. Çok beğendik biz, haznesi çıkabiliyor, bu çok iyi, temizlemesi kolay olacak. Bir yanında tuvalet kağıdı takmak için çubuk, diğer tarafta da ıslak mendil, oyuncak vs. koyabileceğimiz boş kacaman bir göz var. Lazımlığı buradan aldık. Islak mendil stoğumuzu da yaptık aynı siteden. Defne koca kazık oldu ama hala en içime sinen mendil uni yenidoğan olduğu için sadece onu kullanıyoruz. Fiyatı uygundu, depoladık biraz.
Evimiz ne kadar montessorik değil mi? elektrik düğmelerini bile çocuğumuzun boyuna göre yaptırdık...
Tabi ki de değil:)) hangi aklı evvel düşündüyse bu boy düğme yapmayı, kendisine saygılarımı gönderiyorum. Tamam Defne biraz uzun boylu ama en fazla ne kadar uzun olabilir ki? Onun bile boyu yetişiyor, prizler daha fena, nerdeyse yere yapacaklarmış. Neyse ki Defne ne ışıklarla ne prizlerle oynuyor çok fazla. Işığı aç, kapa gibi görevler veriyoruz, gereksiz yere oynamasını engelliyoruz biraz, işe de yarıyor sanırım.


28 yorum:

  1. SLM komiğime gittiği için yazıyorum:)siz http://esracemilece.blogspot.com/ MUMMY adlı kullanıcının tıpatıp aldıklarını taklit ediyorsunuz..neden ?? hoşçakalın

    YanıtlaSil
  2. biz de hala uni baby yenidoğan kullanıyoruz:)))süper seçim bence.

    YanıtlaSil
  3. dur ben de komiğime gittiği için yazayım, sadece onlara mı has bunlar ya,heryerde satılıyor ve bloglar arasında pek revaçta olan ürünler. ben de girdiğim çoğu blogda görüyorum.füsün da araştırıp menun kalındığını anlayınca almıştır zaten !!!

    YanıtlaSil
  4. füsücüm çok düzenlisin ya,kıskanıyorum seni, gel bi de bizikini gör :)
    o dedde yi yerim bu arada

    YanıtlaSil
  5. İlk yorumcunun yazdıkları benimde "komiğime gitti" doğrusu. Hatta bu iki kelimeyi kullanmak beni ilkokul günlerime götürdü :)

    Fusuncum bu lazımlık mı diyeyim portatif tuvalete bayıldım. bizim inatçı keçiyi tuvalte oturmak konusunda ikna edebilir belki..

    YanıtlaSil
  6. hicran sen de benim komiğime gittin yahu
    mummy ile mailleşip lazımlıktan memnun kalıp kalmadığını sorduğumu, hatta bu düzenlemelerin kişiye has değil belli bir felsefenin sonucu bu şekilde yapıldığını anlamanız zor tabi
    montessoriye inanan bütün anneler evlerini çocukları için bu şekilde düzenler, üşenmeyin (zaten üşenmediğiniz belli) bir kaç blog daha gezin aynılarını görecekseniz
    bulamazsanız (ki hiç sanmıyorum) ben size 8-10 adres veririm
    zor tabi insanın başka işi olmayıp blog alemini de karıştırmaya çalışması, yorucu olmalı
    size kolaylıklar
    beğenmiyorsanız blogu kapı orada, gelmezsiniz olur biter
    hasbinnallaah ya sayıyla mısınız siz kardeşim, bi git yaa

    YanıtlaSil
  7. bir de tam adresi vermiş hee, ben mummy'yi bilmiyorum sanki, izleyicisi değilim ya, ispatlayacak aklı sıra
    bu kadar küçük hesaplar peşinde koşmamalı insan, daha çok şey yazacağım ama tutuyorum kendimi
    bloguna gittim geldim vazgeçtim, sizin gibi olmak istemiyorum çünkü

    bu arada kızlar aman diyeyim lazımlık ayna raf şu bu almayın sakın çocuklara, hem komik hem taklitçi olursunuz maazallah

    böyleleri insanı blog açtığına da birşeyler paylaştığına da pişman ediyor, unutuyorlar burasının kişiye özel olduğunu, BENİM olduğunu, ister taklit ederim ister kopya çekerim KİME NE?

    YanıtlaSil
  8. füsun dikkatimi cekti cok montessoriksiniz.. lazımlıklar, dugmeler falan bu defne cok mu sanslı ne? bizim evdeki dugmelere ben bile yetisemiorum sadece babamız gelince acıp kapatabiliyoruz:)

    YanıtlaSil
  9. Füsuncuğum ne güzelmiş bu lazımlık, bende aldım bir tane mother caredean ama böle işlevsel değil, dur bakalım bi öğrensin çişini de bende bundan alayım...

    YanıtlaSil
  10. Füsuncum,ne kadar özeniyorsun canım ya.bayıldım yaptıklarına..biz,daha masayı alalım derken,rafı almışsın,lazımlık almışsın,banyo düzenlenmiş..süper olmuş canım
    şimdi bende sırayla yapmak istiyorum,sanırım komik ve taklitçi olucam ama ne yapalım artık:))öpüyorum canım senide defnemide..

    YanıtlaSil
  11. O ayna bizde de defalarca koparıldı, aslında ikea'nın kare aynaları çok güzeldi, hani bir daha gidersen :=) bir yapıştımı bir daha çıkmıyor, kenarlarıda kesici değil.

    YanıtlaSil
  12. Füsuncum ya süpersin raf olayı süper olmuş bizde gidemedik bir misafir bir hastalık derken kaldık öyle.Bizimde dedemiz almış tuvaleti daha görmedim nasıl birşey diye bayramda gidince göreceğiz artık.Sizinki çok hoşmuş.Bizim prizlerde neredeyse yerde olacakmış o kadar alçakki sizin gibi ikeadan adını hatırlamıyorum şu güvenlik için olan şeyleren alıştım onları takıyorum pek dokunmuyor gerçi ama pimpirikli baba olunca:)
    Deddemi seni çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  13. bayıldım yaa...yumuşacık birşey galiba. Bende bu lazımlıktan alıp komik ve taklitçi olmak istiyorummmmmm....

    Bu arada yazmıştım bir yazımda, bizim kız çok hassas kantar diye:) ıslak havlularla hemen kızarıveriyor poposu.Ben hala pamuk su olayıyla devam ediyorum, dışarda da mecburen uni yenidoğan. Benimde içimi en rahat ettiren o Füsuncum.
    Defnecim dolabınıda, lazımlığınıda güle güle kullansın annesi...öpüyorum ikinizide...

    YanıtlaSil
  14. Ay Füsun bir hastalandık bütün komik olayları kaçırmışız:) Arkadaşım süper olmuş Defne'ciğimizin ev düzeni, tam ona göre, annesi babası uğraşmış yapmış, ellrine sağlık gerisi...Kısmetse biz de bügün Ikea'dan raf alıcaz ama seni taklit ettik gibi olmaz inşallah:)))

    YanıtlaSil
  15. Ay Füsun bir hastalandık bütün komik olayları kaçırmışız:) Arkadaşım süper olmuş Defne'ciğimizin ev düzeni, tam ona göre, annesi babası uğraşmış yapmış, ellrine sağlık gerisi...Kısmetse biz de bügün Ikea'dan raf alıcaz ama seni taklit ettik gibi olmaz inşallah:)))

    YanıtlaSil
  16. Banu'nun Mira için kullandığı lazımlık da buydu ve oldukça memnun.Zeynep lazımlığa oturmayı reddediyor.Ama bunu alacağım galiba bende.Defne'de nasıl durum?

    YanıtlaSil
  17. cok guzel olmus oda, gercekten.
    hicran ilahi sen de benim komigime gittin ya :)

    YanıtlaSil
  18. Bloğunuzu kızımla bir süredir takip ediyoruz..Defne çok tatlı maaşallah..Allah bağışlasın..
    Benim merak ettiğim konu montessori eğitimine ne zaman başlanmalı? kızım henüz 13 aylık sayılır..yavaş yavaş başlasam mı? yoksa erken midir?

    İyi günler dileriz tatlı Defne'ye ve size..

    YanıtlaSil
  19. füsuncum düzenlemelerin ne güzel olmuş.güle güle kullansın defnoşum.
    Bu arada tuvalet eğitimine başladınız mı?benim için kara bi delik valla bu konu.öğretemeyecekmişim gibi geliyor valla.gerçi sonsuza kadar altına yapan yok ama...:))

    YanıtlaSil
  20. vallahi bayıldım.. olumlu manada yeni düzenlemenize ve tuvaletinize bayıldım.. ben de almalıyım ilerleyen zamanlarda..
    komik manada ise ilk yoruma:P hakikaten de baydı ilk yorum :P ne canını sıkıyorsun canım.. takma kafana

    YanıtlaSil
  21. ırmakcığım biz de uniden vazgeçemiyoruz, buldukça stokluyoruz işte:))

    araştırmacı kişiliğimi iyi biliyorsun şulecim:))
    ben de biraz düzen takıntısı var, mutfakta hamarat olamasam da evi sürekli toplama halindeyim:))

    meldi sen iyimsersin gene ben anaokulu demiştim
    defne çok sevdi oturağını, gelip gidip oturuyor, bezi çıkar diyor ama henüz bir icraat yok

    esracım çok montessoriğizdir hehe:))

    YanıtlaSil
  22. elifcim güzel hakkaten, çok işlevli ama henüz tam manasıyla kullanamadık pek anlayamadım o yüzden:))

    filizcim hepimiz özeniyoruz, seni de biliyorum
    amaaan hepimiz taklitçi ve komiğiz işte, napalım:))

    güneşcim keşke bilseydim o aynayı, bir daha uzuuun süre gitmeyiz heralde, zaten gidemiyoruz baksana:))

    eminecim ne şanslısınız, dedeniz gülceye sürekli birşeyler alıyor, bak lazımlığa kadar düşünmüş
    ben de sizi öpüyorum

    turkuazcım çok teşekkür ederim canım, hassas popolu kızını da öperim kocaman

    YanıtlaSil
  23. özdencim çok geçmiş olsun canım öncelikle
    güzel sözlerin için de çok teşekkürler, taklit edin bizi canım, bekliyoruz

    neslihancım banu eklemişti, ilk o zaman görmüştüm ben de
    defne çok seviyor, oturup duruyor sürekli ama dedim ya henüz birşey yapamadı içine

    kirazım çok sağol canım, bugünkü komiklik de bu oldu işte:))

    YanıtlaSil
  24. odil sezen hoşgeldiniz, ne iyi ettiniz
    montessoriye doğar doğmaz başlanabilir aslında, siz şu an aktiviteler için tam uygun dönemdesiniz
    öncelikle ev düzenini kızınıza göre ayarlayarak başlayabilirsiniz
    montessori eğitimi blogu da çok işinize yarayacaktır

    başakcım çok sağol
    tuvalet eğitimine başlamadık aslında, ben biraz gözü alışsın, korkmasın diye erken davrandım

    betüşün annesi teşekkür ederim canım, insan takmayayım diyor ama takıyor maalesef
    iyi ki sizler varsınız

    YanıtlaSil
  25. Pınarın odasında o beyaz dolabın dar uzun olanından var. İKEA dan alındı tabi ki:) İçindeki ahşap oyuncakların bir kısmından da var. Hediye getirdiler. 3. çocuk büyüyecek onlarla. Söylemesi ayıp 11 senelik. Tabi bizim evde henüz düzenli bir eğitim falan sözkonusu değil. En kısa zamanda bununla ilgili detaylıca bilgi edineceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. biz de aldık geçen hafta bu lazımlıktan. gerçekten çok güzel.
    güle güle kullanın. bir de oda düzenlemesi yapabilsem:-))

    YanıtlaSil
  27. ya biz öyle şeyler almadık kardeşim için kardeşim 3.5 yaşında ve kız kardeşimle kaç yıldır odamı paylaşıyorum ve ben de 12 yaşındayım kardeşimin böyle güzel dekorasyonlu şık bir odası ve çok oyuncakları yok zaten oyuncaklara elbiselere kıyafetlere süse püse hiç ilgisi yok ve kardeşime hiç mobilya almadık çünkü benim küçüklük mobilyam vardı karyola battaniye felan ve odamızda hiç güzel değil odada 2 yatak 1 gardolap var başkada birşey yok ama kardeşimin hiç oyuncakları olmasada böyle güzel odası olmasada o benim kardeşim ve hiç huysuzluk çıkarmıyor düşünün yani boyama kitabı ve boyalarıda yok nese ya o kadarda önemli değil

    YanıtlaSil
  28. montessorimaceramiz.blogspot.com.tr bloğuma beklerim

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails