Nezle mi Diş Mi?

Defne'nin kurabiye-ıhlamur keyfi...
Oysa hafta sonu ne kadar güzeldi, gezdik dolaştık, hava da sıcaktı. Pazar günü tam yatırmaya hazırlanırken, nefes aldığı sırada Defne'nin burnundan çok hafif hırıltılar geldiğini duydum. Belli belirsizdi ama insan farkediyor, normal değil, biraz değişik diyebiliyorsun. O gece yattı ve bir süre sonra hafif ateşi çıktı, burnu tıkanmaya başladı.

Uyanmadığı ve ateşi çok yükselmediği için sadece üzerini açtık ve sabaha kadar kontrol altında tuttuk. Babası ertesi gün evde olacağı için kendini feda etti ve Defne'nin odasında yerde yattı. Ateşi tekrar çıkmadı çok şükür, en korktuğum şeylerden biri, ama burun akıntısı ve hafif tıkanıklık devam etti.

2 gündür ara ara hapşırıyor ve burnu sürekli akıyordu, dün akıntısı biraz azaldı. Doktora götürmek, hastane ortamına sokmak kesinlikle istemiyorum. Şu an için öksürük, yüksek ateş de olmadığı için kendi kendimize idare edebiliriz diye düşünüyorum. Bol sıvı desteği, ıhlamur, nar suyu, mandalina suyu, serum fizyolojik, bir de hafif bir nezle şurubuyla geçiyor gibi. Dün gece daha rahat uyudu zaten, şu anda da daha iyiymiş.

Benim kafamı karıştıran ise bundan daha ağır, bütün gece öksürdüğü, 2-3 gün ateşinin düşmediği hastalıklarında (çok şükür sadece 2-3 kez) ne huysuzluk ne iştahsızlık göstermemesine karşın bu hafif nezlede tamamen huysuz, sinirli, iştahsız bir çocuğa dönüşmesi. Bazen de durup dururken ayy, acı acı deyip yanağını tutuyor ve biraz ağlayıp susuyor. Acaba azı dişlerden biri mi çıkıyor? Bakamıyoruz çünkü kesinlikle izin vermiyor elimizle bakmamıza. Zaten altta 4 üstte 4 diş olduktan sonra hiç diş çıkarmamıştı aylardır, 8 dişle kalakalmıştık, bakalım göreceğiz diş mi değil mi.

Dün okuldan gittiğimde bırak yanıma gelmeyi ben ona gittiğimde ağladı, bağırdı, ittirdi beni, akşam huysuzlandığında da almak istediğimde gelmedi, ananem ananem diye ağladı. Arada bir kriz geçirip sonra sakinleşti, ama kriz dönemlerinde beni istemedi hiç. Ne tuhaf değil mi?

Zaten hep tuhaftı Defne, doğduktan sonra aylarca hiç ağlamadı mesela, acıkınca uyanınca bile ağlamazdı. Ne verdiysek yedi, hala da yiyor, bazen biz önünden alıyoruz çok yedi diye. Çikolata, şeker yemiyor, tutturmuyor. Yabancılara gidince hiç ağlamazdı, şimdi şimdi biraz adam seçiyor. Salıncakta sallanmayı sevmiyor, televizyon izlemiyor, reklamlara hiç bakmadı hala bakmıyor. İşe giderken bir kere bile arkamdan ağlamadı, bakıcıya bıraktığımız dönemlerde bile, şimdi zaten ağlamıyor. Küçücük bebekken de şimdi de hiç kucakçı olmadı, kucakta rahatsız olur, yere bırakmamızı istediğini belli ederdi, kendi kendine yatar yuvarlanırdı, öyle rahat ederdi. Emzik hiç emmedi, biberona çok zor alıştı vs vs. Velhasıl genele bakıncaa değişik bir bebek oldu Defne hep. Kuşkusuz bu saydıklarımı yapan birçok bebek vardır mutlaka ama genelin biraz dışındalar işte. Sanırım tüm bunlar yüzünden şu andaki davranışlarını da garipsememem gerekiyor, garipliği seviyor benim kızım, canım kızım, sarı papatyam.
Sabah uyurken çıktım, uyurken ne kadar tatlı ne kadar masum görünüyorlar, büyüse de uyurken hala bebek gibiydi, eve gideyim ittirmezse bol bol öpeyim boncuğu.

25 yorum:

  1. merhabalar.ben de bir defne kız sahibi olarak sizi takip ediyorum.sadece isimlerinin değil huylarınında benzediğini görünce yazmak istedim.Defne Su da sizin defne'niz gibi huyları çok benziyor.Yeni bir benzerlik cumartesi gününden beri defne de hasta aynı belirtilerle.(Bu benzerlik hiç hoş olmadı)defne ye geçmiş olsun.inşallah çabucak iyileşir.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederiz, defne su'ya da çok geçmiş olsun, tanıştığımıza memnun olduk, hoşgeldiniz

    YanıtlaSil
  3. Annesini şimdiden çok özlemiş defneyi:))Eve gidince belki şöyle kocaman sarılıp,bir de öper anneyi..belli mi olur:)
    Canım,çok geçmiş olsun,hafifte olsa bir kırıklığı olmuş fıstığın,bence genel huysuzluk dişlerdendir..Azılar çıkarken bizde biraz zorlandık,şimdide köpekler çıkıyor,eli bütün gün ağzında yavrumun.Umarım defnecim,kolaylıkla çıkarır dişlerini.
    Geçen gün çarşıdayız,illaki annemin kucağına gitmek istedi yiğit,bir süre sonra alayım dedim,çünkü ağır,anneminde beli ağrıyor sonra.sokağın ortasında yüzüme bir tokat attı benimki,inanamazsın.İşte böyle huy değiştire değiştire büyüyecekler.ikinizide çok öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  4. Füsuncum;
    geçmiş olsun Defne'ciğime. Ateşi de yokmuş zaten bu ateşle hastanenin yapacağı birşey de yok. Azıları çıkarırken Ela'nın da hep ateşi çıktı, problemi oldu hatta burnu hep aktı. Sakin olmak lazım.

    YanıtlaSil
  5. Füsuncuğum bence dişten ama bu dişler çıkarken direnci de düşürdüğü için nezle veya gribe dönüşebiliyor o yüzden nezleymiş gibi önlemler alman çok akıllıca olmuş bence.
    Kesinlikle bırakıp gittiğimiz için cezalandırıyorlar bizi, geçecek emin ol.İsteklerini çok iyi belli eden bir çocuk Defne-farkındaysan çocuk diyorum artık- o yüzden sana karşı tepki vermesi de bu yüzdendir.

    YanıtlaSil
  6. defnoşum her zamanki gibi gene çok tatlı annesi.çok geçmiş olsun umarım çabuk geçer.
    Ada da sallanmayı sevmez,kaydırağı tercih eder.Arkamdan ağlamaz,kucağı sevmez aynı defne gibi yani:)bu arada benim posttaki yorumumu okudunmu,teklifimde ciddiyim:))

    YanıtlaSil
  7. öncelikle çok geçmiş olsun.Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Keşke herkes sizin gibi bilinçli bir anne olsa gerçekten tebrik edilecek bir insansınız.Çocuğu doğurmak değil önemli olan terbiye etmektir insan gibi insan yetiştirmektir.Benim oğlumda 10.5 aylık bizdede nezle var ama dişde çıkaracak galiba çok huzursuz.Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  8. filizcim şimdiye kadar hiçbir dişte sorun yaşamadık biz, onun için anlayamıyorum işte
    yiğite de çok güldüm ya, tokat attı demek insanı şok ediyor bunlar walla, ben de senin gibi annem biraz dinlensin diyorum ama defne peşini bırakmıyor yatana kadar

    esracım çok sağol, dediğin gibi hastaneye gitsek ne yapacaklar, zaten heryerde mikroplar kol geziyor, gitmemek daha sağlıklı

    YanıtlaSil
  9. elifcim hakkaten çocuk oldular artık ve herşeyin farkındalar, biz taktıkça devam ediyorlar belki de kimbilir, öptüm canım

    başakcım ada'yla defne çok benziyorlar zaten birçok konuda, posta cevap yazdım canım, öperim

    türkancım çok teşekkürler, size de geçmiş olsun
    çocuk yetiştirmek çok zor gerçekten, ben bu konuda kesinlikle iddialı değilim, elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum, bazen hata da yapıyorum, inşallah hatalarımız azdır
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bana da dis gibi geldi Fusun. Oglum her bir azi icin 3 ay cekmisti. Benzer belirtiler+dis ishali bize dis mi degil mi sorusuna cvp oluyordu. Umarim cabuk atlatir. Bu arada Minigin kesinlikle hos karakter ozellikleri gosteriyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Ben Batıkanın annesi ismim Melike :)))

    Defne yaprağına çok geçmiş olsun :( ama sanırım diş diyeceğim ben çünkü bizde mesela ne zamn diş çıkartsak o zaman hasta oluyoruz :( şuan bizimde köpek dişlerimiz geliyor mahvolduk :(

    Çok geçmiş olsun he bu arada o kucakta sıkılma, tv izlmemme yeni yeni izliyor, başkalrıyla hiç yabancılık çekmeme gibi durumlar bizdede mevcut sıcak kanlı çocuklar ne güzel..

    YanıtlaSil
  12. çok geçmiş olsun çabucak iyileşsin defnecik. Egenin de 8 dişi vardı uzun zamandır ve yeni iki tane azıyı patlattı ve aynı defne gibi tepkiler verdi gece ağlama kucağıma almak istediğimde sinirlenme beni itme gibi ve bizde öksürük burun akıntısı yaşadık belki dişten dolayı direnci düşmesinden hastalandılar umarım çabucak atlatırlar. Bu arada defneye kocaman bir maşallah :) çok şeker

    YanıtlaSil
  13. Füsuncum geçmiş olsun canım.Umarım çabuk atlatır bu dönemi sanki diştendir gibime geldi bu dönemde ishal ,nezle ,ateş olabiliyor.Bizimde 3. köpek dişi geliyor sabaha karşı 4te uyandık 7de anca uyudu.Diş dönemi bizde epey zor geçiyor.Defnoşum çabucak atlatır inş.

    YanıtlaSil
  14. füsuncum öp öp bol bol, elimize geçse de biz de öpsek.
    son durum nedir ?
    diş gibi görünüyor
    amaaaaaaaaaa
    bilge de yazın aynen yanagını gösterip acıdıgını belli ediyordu biz diyorduk. öylesine dr götürdük ateş filan yoktu. grip gibiydi. kulagı iltihaplanmış meger. inaşşalh öyle bişey değildr ilaç kullanmak zornda kalmazsınız. dişse de kolayca geçer inşallah .

    YanıtlaSil
  15. geçmiş olsun canım,en kısa zamanda iyileşir umarım.çok fena bir salgın var şu an herkes yatak döşek nezle grip.bol bol evi havalandırmak gerekiyormuş biliyormusun?şu andaki virüs temiz havada yaşayamıyormuş.biz evden çıkarken açıyoruz bütün camları gelince de tek tek kapatıyoruz.
    huysuzluğu da diştendir bence.azı dişleri diğerlerine benzemiyor,ırmak da usludur genel olarak;ama azı ve köpek dişlerini çıkarırken bambaşka bir bebek olmuştu.en kısa zamanda iyi haberlerini alırız umarım defneciğin.

    YanıtlaSil
  16. fusuncum alyada kucağı sevmiyor,kendi kendine oyalanmayı istiyor..ağlama huyu çok yok-az ağlasa zaten kendi hemen susuyor uyanınca mesela çığlık çığlığa ağlayan bir bebeğim olsun diye düşünürdüm alya tavana bakıp sadece ağ ağ diye sızlanıyor.)))tv olayımız hala yok aman olmasın da.bu konuda kararım kesin..sanırım benim kızımda farklıgillerden:)
    bu arada oturup önünde kurabiye içtiği fotoya bayıldım inanki.hele hele o örtüsü çok narin çok şık aynı benim defnem gibi..

    YanıtlaSil
  17. canım bu arada geçmiş olsun.
    pazar günü defneyi yıkayıp sonra dışarı çıktığını okuyunca hasta olmasa diye geçirdim içimden.inşallah alakalı değildir.
    öperim tekrar.

    YanıtlaSil
  18. elifcim dişte hiç huzursuzluk yaşamamıştık, onun için anlayamıyorum ben de, bu arada teşekkürler güzel sözlerine

    melikecim çok memnun oldum, size de kolay gelsin dişlerde

    egecimle tamamen aynı durumdaymış defne de, sadece 8 dişi var, bakalım azı mı gelecek, öpüyoruz sizi de

    YanıtlaSil
  19. eminecim çok sağol canım, gülce de bayağı zorlanmış, seni de zorlamış, hepimize kolay gelsin

    şulecim inşallah öyle bişey yoktur, bak tırstım şimdi
    henüz bir gelişme yok görünürde

    ırmakcım defne de çok değişti son iki gündür walla
    evi havalandırmak konusunda çok haklısın, arada açıyoruz camları biz de

    YanıtlaSil
  20. gülşahcım çok teşekkürler, alya da defne gibi demekki
    ya o banyo olayı benim de sonradan aklıma geldi, gerçi hemen banyodan sonra çıkmadık ama etkilendi belki de, bilemiyorum ki

    YanıtlaSil
  21. çok geçmiş olsun defnecim her neyse hemen atlat olur mu? annen tuhaf demiş ama hiç bile saydığı özellikler bende de var karakter sahibi bebekleriz biz annemin arkasından ağlarım o yok bi tek :)
    denizkızı

    YanıtlaSil
  22. denizcim annem kendine baksın bir kere, bana tuhaf diyor kendisi pek normal sanki:)
    çok öptüm seni, bugün biraz daha iyiyim, burnum akmıyor artık

    YanıtlaSil
  23. Geçmiş olsun fusun. Muhtemelen yeni dişleri geliyor sarı papatyanın. Diş çıkarma döneminde de direnç düşüyor malesef. Bol bol vitamin takviyesini yapıyorsun zaten. Umarım çabucak atlatırsınız...

    YanıtlaSil
  24. füsfüs merhaba canım seni kk dan takip ediyorum sana özenerek bende meleğime blog sayfası yaptım şimdilik daha yeni.. umarım devam ettirebilirim.. defne'yi öpüyorum

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar beni. Oglum 1 yaşında bu yaşına kadar hiç hasta olmadi 2 gün önce hapşırıyordu şimdi burnu akıyo dışta cikariyo acaba grip mi oldu korkuyorum

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails