Dün...

Gerginim bu aralar, neden bilmem. Defne öğlenleri uyumuyor, ben eve gittiğimde de bütün huysuzluklarını sergiliyor, yanaşmıyor, git diyor.
Anneannesi banyoya girdi dün, kapısının önünden zor aldım. Biraz oyaladım, zaten ağrıyan başım iyice zonklamaya başladı. Çok nadir yaptığım bir şeyi yapıp evde olmama rağmen ikisini başbaşa bıraktım, gittim, yattım. Zaten beni arayan soran yok. Bir ağrı kesici aldım, hava da kararmıştı, soktum kafamı yorganın altına, iki saat yattım. Uyudum mu bilmiyorum.

Kalktığımda yemek yenmiş (ben istemedim), eşim Defne'yi giydirip uyumaya iknaya çalışıyordu. Saat 7, çok erken ama gözünden uyku akıyor, yine uyumamış. Artık sormak istemiyorum eve gidince, her "bugün de uyumadı" lafından sonra iyice geriliyorum, beynim sıkışıyor sanki, uyumadığı hergün öğle uykusu alışkanlığı bizden biraz daha uzaklaşıyor gibi. Neden bu kadar takıyorum onu da bilmiyorum aslında, belki birlikte geçirdiğimiz akşam vakitlerini huysuzlukla geçirdiğimiz içindir, bilemiyorum. Çok kızıyorum ama kime onu da bilmiyorum. Belki kendime, evde olamayışıma, çalışmak zorunda oluşuma, kimbilir...

Her neyse, bugün cuma yine de biraz daha iyi hissediyorum. Öğlen 15 dklığına eve gittim, Defne elindeki bir bardak suyu daha kapıdan girmeden üstüme döktü:))
Kucağıma geldi kapı açılınca, al al parta dedi, sanırım mevzu ben değilim, park. Olsun:))
Giderken de arkamdan el sallayıp gel gel dedi, bu da güzel ne yapalım.

Bunları düşünürken fena halde bunu dinleyesim geldi, dinledim de.
Hafta sonu için ilginç bir planı olan??

27 yorum:

  1. 20. kezde ben dinledim :):):)
    Canım yaa uykusuzluktan tabii huysuzluk yapıyor sen de geriliyorsun ister istemez ama bu kadar da sıkma kendini hasta olursun vallahi..
    Sen mutlu bir hafta sonu geçirebilmenin planını yap sitersen burda olsan ohh mis gbi seçenekler sunardım sana ama, orada da ne mevcut bilemiyorum ki!
    Yada iyisimi sen Defnoşu al buraya gel ;)

    YanıtlaSil
  2. He bu arada birkaç ta yapılmış aktivite getirde beni yorma buralarda :):) gül bakayaım :):)

    YanıtlaSil
  3. canımsın yaa, güldüm walla, hem de tam sen gül bakayım demeden önce:)))

    YanıtlaSil
  4. füsunum acaba anneannesi sevgisini çok iyi gösteren birisi mi, sen nasılsındır bu konuda onu bilmiyorum ama ben çok sarılırım,çok öperim ve onu sevdiğimi çok sık söylerim Rüyaya.Ya da evde olmayışına bi tepki bunlar.ne bilim işte.uyku konusuna gelince bizimde şaşıyo bu aralar çok, oluruna bırakmaya çalışsan biraz, bu seferde uykusuzluktan huysuz oluyolar biliyorum ama napalım.

    YanıtlaSil
  5. uyumadğı zamanlar bizim kızda çok huysuz oluyor hatta bu sıralar vurma huyuna alıştı :( ne yapacağımızı şaşırıyoruz.. asıl tepki vereceğimi bilmiyorum hayırlısı zamanla unutur umarım..sana tepkiside bırakıp işe gittiğinden olabilir allah yardımcın olsun.ayrıca dışarda kahvaltı pek gözel olurdu..

    YanıtlaSil
  6. Fusuncum Omerde oglen uykusunu reddeden bir donem geçiriyor(du) uyumadığı günler bize hayatı zehir etti aynı defne gibi. Beni parmağının ucunda oynatmaya çalışıyordu yatağa yatırıyorum yok kitap okuyalım, yok şununla oynayalım, uyku oyuncaklarını alıyor eline yok bu böyle yatsın bu şöyle yatsın. Uyumamak için ne numara varsa çekiyordu. Bende doğrumu yanlışmı bilmiyorum kontrolu ele almaya karar verdim. Yatağının kenarını kapattım ve yanındaki çekyatta ben yatıyorum sen istediğini yap yatakta diyerek yattım. Al beni aç yatağı diye baya bağırdı ağladı. Yatağına yatarsan yanına yatıp sana ninni söylerim dedim. Yatınca yanına gidip ninni söyledim kalkıp numara yapmaya kalkarsa kapattım yatağın kenarını. Böyle böyle şu anda mızmızlığı kesildi gibi ve de en önemlisi sonunda uyuyor. Uyandığında pembe yanaklı bir şeker oluyor. Bu canavarlara kontrolu bırakmamak lazım yeni felsefem budur :p

    YanıtlaSil
  7. Canım,defne de her çocukta olduğu gibi dönemsel davranışlar sergiliyor,bunların hepsi çok doğal.sen çok iyi bir annesin,defneninde senden bu sevgiyi alabildiğine inanıyorum.Uyumsı için acaba biraz yormak mı gerekiyor,yani ilk aklıma bu geldi..Öğlen yemekten önce annenle parka gidiyorlar mı,biraz koşsa yorulsa,gelince de yemek yiyip,uyusa,akşam da huysuzluk yapmasa..Belki de gidiyorlar sadece aklıma geldi:)
    Üstüne su dökmesi çok cici olmuş annesi ya..bir de bana sor diyorsundur şimdi:))
    Haftasonu ailece güzel bir plan yapın,kahvaltıya gidin.bol bol gezin.Sende biraz gevşemiş olursun canım.İkinizide çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  8. elifcim tam üstüne bastın, annem çok fazla gösterir sevgisini, ben o kadar olamıyorum maalesef, bir de yanaşmayınca iyice zor oluyor tabi

    gülcancım kahvaltı fikri süper hakkaten, çok sağol, buralardaa yeşillik doğaanın içinde yerler de var, gidelim biz yarın

    YanıtlaSil
  9. meldicim aslında ben haftasonları uyutaabiliyorum ama sanırım anneannesine nazının geçtiğinin farkında ona yapıyor. geçen gün eve gidince çok uykusu vardı, ben uyuttum, azıcık ağladı, annem ben öyle ağlayınca alıp geliyorum, kıyamıyorum dedi bana:)

    filizcim çok soğuk olmadığı sürece gidiyorlar aslında, bugün de gitmişler, ben gördüğümde de bayağı uykusu vardı ama arayıp sormaya korkuyorum inan, bence gene uyumadı. annelik ne zor ya, hep sorgulama hep kendinden şüphe, çok yorucu bu tarafı
    kahvaltıya gidicez inşallah hava iyi olursa bakalım

    YanıtlaSil
  10. Bu aralar bende benzer sıkıntıları-duyguları yaşıyorum Füsuncum (hatta az önce yazdım, sonra yazını gördüm)... bir dönemdir, geçecektir diye düşünüyorum, düşünmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Füsun çalışan annelerin çocuklarında zaman zaman bir intikam alma olayı olduğunu düşünmeye başladım ben... Ama bence uykunun bunla ilgisi yok... Geçici bir dönem olduğunu sanıyorum ben... Biraz sabır:)

    YanıtlaSil
  12. Füsuncum,
    tek yorum yapabilecegim konu uyku;
    evet gunduz uyusun istiyoruz, neden, aksama dogru artik uykusuzluktan zıvanadan cikmasin, dogru durust gecirsin zamanini diye.
    ama olmadimi olmuyor, biliyorsun neler yasadigimi sen benim.
    tamam evladim uyumuyor musun, tamam sen bilirsin,
    mızlamak mi istiyorsun, buyur huysuzlan..
    boyle bakinca biraz daha cekilir oluyor,
    diger konuda ise, gececek, gececek, unutacaksin tum bunlari.

    YanıtlaSil
  13. Füsuncum inan bana bunların hepsini bizler de yaşadık, çok normal bir süreçtesiniz. Defne yaşlarında artık bu başlıyor, bir anda bakıyorsun ki düzeninde birşeyleri değiştirmeye çabalıyor, başka şeyler istiyor, başka davranıyor. Naçizane fikrim Defne'ye yada kendine kızmak yerine Defne'ye uy, bırak düzenini ayarlasın annesi, evet çok da taviz verme ama maalesef her zaman bizim istediğimiz gibi olmuyor. Ben de düzeni bozluluyor diye üzülürdüm, halbuki sadece düzeni değişiyor. Sen harika bir annesin eminin bu dönemi de kolaylıkla atlatacaksınız...
    Biraz uzun oldu kusura bakma
    Sizi çok öpüyoruz
    Özden&Can

    YanıtlaSil
  14. Yipratmayin bence kendinizi bu kadar. Birlikte hazirlanmis bir kahvalti, onun sana uyumadan once okuyacagi bir masal, kurnazca sunulmus iki secenek ama ikisi de ayni kapiya cikacak. Birakiniz secimi evinizin nesesi yapsin, tatmin olsun:)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. canım arkadaşım sıkma kandini.öncelikle şunu söyliyim bu yaşananların ne senin çalışmanla,ne sevgini gösterme biçiminle ne de onu bırakıyorsun diye seni cezalandırmasıyla alakası yok.Sen gerçekten iyi ve ilgili bir annesin sakın kendini suçlama.Bu durum tamamamen defnenin yapısıyla alakalı.
    Adanın da uykuyu redettiği bir dönem olmuştu sanırım o da defne kadardı ozamanlar.Biliyorsun ben yatağına bırakıp çıkıyorum,o dönem odasından çıkınca ağlıyor,yatmak istemiyordu.kulağımı kapadım ağlata bağırta uyuttum.kendimi çok sorguladım,gaddarsın sen dedim ama bir kere alsaydım yataktan gerisi gelecek yeni düzenimiz bu olacaktı.annen böyle davranmaya kıyamaz doğal olarak.ama yinede naçizane fikrim fazla taviz vermemek bu konuda.

    Sana yaklaşmadığında bozulduğunu defneye belli etme bence.Bugün yaptığın şeyi daha sık yapabilirsin.Bak annen yanında eşinin çalışma saatleri sana uygun.Defneyi onlara bırakıp uyu,sinemaya tiyatroya alışverişe falan git.Sonuçta seninde kendinle başbaşa kalmaya beynen ve bedenen dinlenmeye ihtiyacın ve hakkın var.göreceksin o zaman herşey daha iyi olacak.Bunlar benim naçizane fikirlerim en iyisini sen bilirsin tabii.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Canım hiç kendini üzme sen çok iyi bir annesin bu tarz davranışları Gülcede sıklıkla sergiliyor.uyumuyor,yemiyor ve sınırsız huysuzluk ama ben hep evdeyim hep yanındayım çalışmanla çok alakalı değil canım zaten sen ilgili bir annesin.Daha algılayabilecek yaşta olmadığı için kim daha çok ilgileniyorsa ,her dediğini yapıyorsa ona yöneliyordur.Annaanneler çok seviyor ,kıyamıyor ve hemen her çocuk annaanneyi çok sever.Geçicidir canım ya akışına bırak.Gülcede 2 gün uyuyorsa 5 gün uyumuyor akşama kadar ben ilgileniyorum akşam olunca babasıyla uyumak istiyor bana git git deyip üstüne yumruk sallıyor:)Bende oturup çayımı içiyorum sende bolca dinlen canım takma kafana.

    YanıtlaSil
  17. Füsuncuğum,
    derdin bu olsun askim ya. Hasta falan olmasınlar da. Bence kesin anneanneyi kullandıgı icin uyumuyordur. Bizim Ada'da teyzeleri gorunce kontroldan cikiyor. Hicbirseye uzulme sen...

    YanıtlaSil
  18. Fusun
    Defneyi ve seni yeni kesfettim biliyorsun , kismetse su blogunu bi hatim edicem ama ... :)

    Defne annaneyle mi kaliyor gun icinde ? Eger oyleyse

    Sen anladigim kadariyla Defneyle oynayip , yoruyorsun onu bol bol daha kibar bi deyisle hareket ettirip ,kaslarini calistiriyorsun :)
    Cocuklar yorulunca cok guzel uyur ya
    Acaba annane nasil vakit geciriyor Eve boyle cagir , tunel , ust uste yastik falan yapsaniz ;insin ciksin atlasin vs seklinde

    Bide bakiyorsun annane vitrinin ustunde ,Defne avizeden sallaniyor o kadar cosmuslar yani :)))

    Bir onceki postuna bayildim bu arada , simdi onu okumaya gidiyorum

    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. füsuncum gecer inşallah ya.yazın bilge de uyumuyordu şimdi uyuyor.
    sabah uykusunu alıyor demekki,biz uyandırıyoruz cogu zaman yengeye götürmek için.
    kendini kötü hissetme lütfen,bağlanma yaşıyorlar bakan kişiye,biz de eve zor getiriyoruz.ki senin annen.ne mutlu
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  20. Zaman zaman hepımız yasıyoruz aynı gelgıtlerı..Sıkma canını..
    Uyumamak ıstemesı normal annesı..buyuyor mınık melegın..

    Doğa onun yasların da uc saat ogle uykusu uyurdu. Bır gun..bıcak gıbı kesıldı uykusu.. zorlamadım.. uyumak ıstemıyorsa.. uyumasın..dert etme..

    Sevgıler..

    YanıtlaSil
  21. Begümde iki günden beri huysuz, tabi bende gergin bizim sıkıntımız dişlerimiz ama Defnenin diş durumu nedir bilmiyorum gerçi, güzel bir haftasonu diliyorum..

    YanıtlaSil
  22. canım selam inşallah şimdi dışarlarda bir yerde geziyorsunuzdur anne kız en güzeli dışarda sokakta olmak hftsonu için..pazar için de bol çimli parklı bir yere kahvaltıya gidin bence sonra da varsa bir at köpek çiftliği olabilir fikir olur belki sana?
    uyku ve ögle yemegi bir süreç kesinlikle geçecek biz de yaşıyoruz bazen..öglen uyumak istemezse kapıp dışarı çıkarıyorum yoruluyor ama huysuzlugu gidiyor ve akşam daha erken uyuyor deniz çok da değil tabii yarım saat-1 sa erken..sağlığı yerinde kilosu gelişimi de iyi yemezse öglen çok da takmamak lazım yoksa biz kafayı kırıyoruz..
    çok öpüyorum minik huysuzumu ve seni :)
    iyi haftasonları

    YanıtlaSil
  23. arkadaşlar hepinize tek tek çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, insan ne kadar hafifliyor ferahlıyor buraya yazınca ve böyle yorumlar okuyunca
    öğle uykusunu neden bu kadar takıntı haline getirdim ben de bilmiyorum, sanırım ben neyi takarsam defne onu alışkanlık haline getiriyor, ah şöyle bir relax olabilsek ne güzel olurdu ama yok herşeyi dibine kadar kafaya takmak zorundayız sanki...

    bu sabah yeşillik bahçeli bir yere kahvaltiya gittik, dönüşte uyudu defne, eve gelince uyanır gibi oldu salladık uyudu, 10 dk sonra uyandı, dün de uyumamış, aman yaa napayım, kendi bilir:)

    YanıtlaSil
  24. füsuun biliyorum buradaki her öneri herkeisn kendi çocuğuna uygulayıp ya sonuç aldığı ya d alamadığı birer örnek. ama defne'den önce anneanneden başlamalısın bence ki sen de zaten farkındasın anneanneye naz yaptığını. ya da onu kullandığını diyelim.
    18 aydan sonra bu minik fareler akıllı farelere dönüştükleri için cin gibi oluyorlar. her açığımızı yakalıyorlar.
    yapılacak tek şey var. anneanne kesin olacak. onlar bize göre daha duygusal yaklaştıkları için kıyamıyorlar malesef.
    umarım başarırsınız. sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  27. tatlım sen hiç üzme kendini kasma hepimiz dönem dönem bu kasvetli havayı yaşıyoruz malesef hepsi geçiyor.

    önemli olan onların sağlığı bak ne kadar güzel aktivitelerde yapıyorsun harika şeyler veriyorsun evladına uykuyu hiç takma düzelir elbet bizdfe atlattık sen iyi ol moralini yüksek tut ki negatif elektrik defne ye yansımasın onların anne deyişleri yeter öptük

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails