Nazar Nazar

Yok yok, ben öyle dışarı çıkıp akşamına çocuk uyumayınca ya da birden hastalanınca "bak bak nazar değdi çocuğuma" diyen annelerden değilim. Nazara inanmıyor değilim ama pek aklıma gelmez, Defne'ye nazarlık bile takmadım ben doğru düzgün. Herkesin kızmasına rağmen güzel yediğini, sütümün çok olduğunu, uslu olduğunu vs. heryerde söyledim. Birşey de olmadı valla.

Zaten burdaki nazar mevzusu Defne'yle ilgili değil. 31 yaşındaki kadına nazar değer mi? Valla bana birşeyler değdiği kesin, nazar mı onu bilmem tabi. Önce Defne elimi kesti, hala iyileşmemişken dün gözümü koltuğun tahtasına gömdüm. Bir an gözüm karardı ve gerçekten uçuşan yıldızlar gördüm. Filmlerdeki gibi, numara değilmiş demek ki... Hemen buz koyduğumdan sanırım morarmadı ama şiş şu anda.

Hadi o neyse, bugün uzun zaman sonra arabayı aldım. Uzak bir okula görevlendirmem vardı. Dönüşü kaçırınca geri geleyim dedim ve küt!! Tulumba mı kuyu muydu bilmiyorum birşeye çarptım. İnip bakmadım bile. Çok canım sıkıldı yaa. Acayip saçma bir kaza oldu. Moralim bozuldu, sonra da birsürü hata yaptım. Neyse ki sağsalim gidip döndüm. Ana yol bile değildi gittiğim güzergah. Köyler arasındaki tenha yollar. Tek başıma gittim geldim resmen. Ah bir de o kuyu orda olamasaydı. Kim koydu bir elime geçirsem!

Kısacası yürüyen felaket gibiyim bu aralar. Bir süre kendimi eve mi kapatsam ki. En gıcığı da araba servise gidecek, ne zaman gelecek, biz zaten şehir dışındayız, oooff off.

Bugünün iyi haberi de gittiğim okulun öğleden sonra sınav sebebiyle tatil oluşuydu. Ben de saat 13 de evdeydim. Uzuuun zamandır korkudan ertelediğim birşey yaptık Defne'yle. Parmak boyası. Korkumdan çok iyi hazırlandım. Yıllar önce annemin aldığı büyük yer sofrasını çıkardım. İşimize çok yarayacak bundan sonra onu da anladım bugün. Ev tipi uyduruk ıslak mendil, kuru mendil, eski bir altüst takım, bolca kağıt, alta da eski bir sofra beziyle boyaya hazırdık.

Kuzum da hem sabırsızlıkla hem de uslu uslu bekledi benim hazırlıklarımı.

Aslında 2 renk yeter diye düşünüyordum ama hepsini açtırdı Defne. Boyanın yanı sıra kapları ve kapakları da sıraya dizmekle uğraştı uzun süre. Uzak oldu, yakın oldu, kapak düştü diye yordu kendini.


Tek parmağını sırayla bütün boyalara sokunca kaplarda böyle ebruli bir görüntü oluştu. Çok hoşuma gitti benim.


Bir de tavsiye. Kağıdı iki yanından bantla sofraya yapıştırdık. Böylece kaymasını engelledik, rahat rahat sıvazladı Defne de.
Boyamayı da kendi isteğiyle noktaladı, kağıtlar bitince. Ben aslında en çok ondan korkuyordum, bırakmak istemez, ağlar falan diye. Neyse ki başladığı gibi tatlı tatlı bitti boyama etkinliğimiz.



Çizimlerle şekilleri eşleştirmeyi yapamaz, daha erken diye düşünüyordum uzun süredir. Geçen hafta bir deneyelim dedim. Meğer tam zamanıymış hatta zamanı geçmiş gibi. Ben fotoğraf makinesini alıp gelene kadar hepsini yerleştirmişti Defne.
Bu aralar bu tip etkinlikleri pek yapmak istemiyor. hemen şımarıp karıştırıyor. Bilse de sırf şımarıklıktan yanlış yapıyor. En büyük zevki mutfak işleri ve yeni yılda gelen ayıcığa elbise giydirme oyunu. Hergün defalarca oynuyoruz onunla. Tekrar teşekkürler Cerencim.


Bu da yerine ulaşan hediye paketimiz. İçindekileri çekmeyi unutmuşum ama buradalar.
Ayrıca eylemlerim sürecek:)

28 yorum:

  1. Geçmiş olsun, umarım bu sondur senin için.
    Canım benim ya o küçücük parmaklarıyla :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun, dalgınlıktandır.
    Defnoşumm koca yanaklı fıstık pek maharetli yine, maşaallah.

    YanıtlaSil
  3. canım geçmiş olsun beteri olmasın..defnecik bilmeden ne güzel ebruliler yaratmış minik elleriyle daha neler yaratacak sevmiş belli :)

    YanıtlaSil
  4. Füsuncum seni okuyunca içim açılıyor benim, mutlu oluyorum:)
    Yanlış anlaşılmayayım, bu aralar yürüyen bir felaket olduğun için değil tabii ki:)içimden geldi, söyleyivereyim dedim...

    çok geçmişler olsun, bu aksilikler peşini tez zamanda bıraksın inşallah...

    Defnoşum harika yine, hep söylüyorum, anne böyle hevesli olursa miniklerde böyle harikalar yaratırlar...ebruli görüntülere bayıldım, Defne kuşun parmağından çıkmış, anneside fotoğraflamış, hoş bir anı olmuş:)

    öpüyorum Füsuncum...sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sana birşey olmamış ya gerisini boşver. Stres oldum şimdi Füsün ya. Kendine dikkat et ne olur

    YanıtlaSil
  6. Dikkat et kendine çok geçmiş olsun.. Valla ben nazardan çok korkarım ama yine de dilimi tutamaz söylerim. Çocuğun rutininde en ufak bir değişiklik olduğununda hemen tüh kendi kendime nazar değdirdim diye kızarım..

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın...
    Sarı boyanın içindeki karışmış boyalar, menekşe çiçeğine benzemiş çok hoşuma gitti..

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun, ama nazara falan odaklanma, bu kadarla bitmiş olsun...

    Defne'nin miniş boyalı ellerini ısırası geliyor insanın. Bizimki birkaç ay önce parmak boyasıyla karşılaşınca şoka girdi, elini hemen yıkamamı istedi, ama sanırım erkendi onun için.
    Yeniden denesem mi:)

    YanıtlaSil
  9. Füsun'cuğum, aksilikler üstüste gelmiş, geçmiş olsun diyebiliyoruz sadece. Valla nazar mı değdi ne? E, yayınlarsan hamarat hamarat yaptıklarını :P
    Defne'cik, ne tatlı oturmuş da parmak boyası yapmış, bayılıyorum miniklerin böyle ciddi ciddi oturup birşeyler yapmalarına.
    Eylemlerini merakla bekliyorum, sürpriz paket gibisin valla :)))

    YanıtlaSil
  10. parmak boyası için cesaret aldım senden.hemen yarın alına,yapıla.))

    YanıtlaSil
  11. canımm geçmiş olsun.Alah beterinden saklamış.
    Kısa bir süre arabasız kalacaksınız :) hayırlısı olsun.
    Defnoş 22 aylık oldu , kutlu olsun .
    parmak boyasını ben sevemedim , pis ya. bitti iyi ki. bir sitede stabilo nun epey kalın olan kuru boya pastel boya ve nasıl oldugunu anlamdıgım sulu boya fonksyonlarını bir arada gösteren kalemlerinden alacagım ilk fırsatta.hediyenin herşeyi çok sık,ambalajından tut , içindekilere kadar.

    YanıtlaSil
  12. Gecmis olsun :(

    Fotograflara baktimda , kizi da annesi gibi hamarat olacak belli - MASALLAH ! :)

    Bende cok inanmam nazara , korkmam nazardan oyle ama inanirmisin ne zaman uyku duzenini yazsam o gece uyumadi ! :)

    bide aksilikler geldi mi herp ardarada geliyor gercekten de ..Bu yazinla son bulmus olsun insallah.

    ve o nazar denen sey sizden uzak olsun .Hele Defneyi allah nazarlardan korusun , cok ama cok guzel bir bebe o

    YanıtlaSil
  13. Füsuncum gözleriniz renkli ya sizin nazar boncuğunuzu doğal yollardan takmış Allah, gerek yok ayrıca taşımanıza :D hem zaten olur böyle günler, üzme kendini bunlar için... hem baksana şu tombiş, beyaz ellere. ısır ısır ye onları, takma kafana arabayı :)))

    YanıtlaSil
  14. Geçmiş olsun füsuncuğum allah nazarlardan saklasın. Parmak boyası benide hep korkutuyor ama bende denemeye karar verdim senin postundan sonra

    YanıtlaSil
  15. Füüsss, çok geçmiş olsun, iyi şeyler düşün canım. Bu durumun geçici olduğunu, yaşanıp bittiğini düşün, devamı yok gibi, ok?

    Tesadüf mü dicem ama inanmam son 2 haftadır her oyuncakcıya girdiğimde parmak boyası alıyorum ve daha küçük diye yerine koyuyorum, Defne' nin boyalı parmaklarını görünce çok hoşuma gitti:D Deneyelim bizde, dayanamıcam:D

    Hediyeler için tekrar teşekkür ederim, hepsi birbirinden güzel:D Sana boşuna beceriklisin demiyorum:D

    YanıtlaSil
  16. Canımmm,çok geçmiş olsun.Arabanıza da en kısa sürede kavuşursunuz umarım,yanılmıyorsam daha önce de ayrı kalma durumu olmuştu arabayla
    Defne yine fıstık,her zamanki gibi..Ne kadar ciddi bir iş yapıyor,yüzündeki ifade ne tatlı kuzumun(hemen maşallah diyelim:))Siliniyor mu bu parmak boyası,bir yerleri lekelerse..
    Hediyeler de paket de süper gözüküyor,ellerine sağlık.İkinizide kocaman öptüm..

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun Fusün. Allah beterinden saklasın inşallah.
    Defnecik ne güzel boyamış öyle. bende korkumdan çıkarmıyordum parmak boyalarını bir ara bende çıkartayım yine

    YanıtlaSil
  18. Parmak boyası çocukların çok sevdiği bir aktivite , füsuncuğum üfledik kara bulutu gitti üzerinden diyelim:)
    bu arada dert etme fazla çünkü bu boyalar su bazlı ve her yerden çıkıyor,giysilerden,duvarlardan,dolaplardan hatta demir balkon korkuluklarını boyamıştı oradan bile çıktı silince bloğa koymuştum:)

    YanıtlaSil
  19. Öncelikle çooook geçmiş olsun ama cana geleceğine mala gelsin derler ya araba konusunda öyle düşünmek lazım. Ayrıca bazen bir aksiliktir gidiyor insanın hayatında.Artık mars mı jüpiter mi bunun sorumlusu yoksa biz mi dikkatsizliğimize sorumlu arıyoruz sürekli...Parmak boyası yapacağımız zamanları iple çekiyoruz.Çok zevkli olduğu resimlerden de belli bu arada ahşap Melek çok güzel güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  20. Öncelikle yaşadığın aksilikler için çok üzüldüm..umarim şimdi her şey yolundadır..

    ve mınık prensesıme maşallah ne kadar guzel seyler yapmıssınız ..masallah kızıma..

    YanıtlaSil
  21. inşallah aslıcım yaa

    hatice bayağı dalgındım sanırım:)

    sağol demetcim, defne çok sevdi gerçekten

    turkuazcım ne güzel şeyler yazmışsın öyle, benim de sen içimi açtın, öpüyorum

    umurcum daha dikkatli olacağım söz

    xenocum sen beni biliyorsun, heryerde her zaman anlarırım, nazar falan gelmez aklıma:)

    odilcim çok sağol, aynı menekşe hakkaten

    YanıtlaSil
  22. yok denizcim odaklanmadım aksine iyimserimdir ben ama bu ara biraz sakarım sanki
    ben de parmak boyası için o dönemin bitmesini bekledim aslında. Defne de en ufak pislikte hemen ellerini yıkamak ister normalde ama bunun boya olduğunu kavradı sanırım

    bernacım üstüste geldi hakkaten, inşallah bitmiştir
    miniklerin o ciddiyetine ben de bayılıyorum

    ırmakcım sonucu merakla bekliyorum

    şulecim o nasıl boya öyle, tam teşekküllü, merak ettim, link versene canım
    güzel sözlerin için de thanx

    yelizcim çoook teşekkürler, aksilikler bitmiştir inşallah

    sibelcim çok sağol, bugün daha iyiyim, dün biraz şaşkındım sanırım:)

    gülcancım çok sağol
    iyi hazırlanınca korkutucu değilmiş, hiçbiryere bulaşmadan bitirdik biz

    YanıtlaSil
  23. nilocum çoook teşekkürler aynen dediğin gibi yapacağım, geçti bitti
    bakalım deniz ne yapacak parmak boyalarını görünce:)

    filizcim çok sağol
    ramazan bayramı dönüşü de arkadan vurmuşlardı, çarpışan arabaya döndü bizim araba
    boyalar hiç iz bırakmıyor canım, ıslak mendille hemen çıkıyor silince, giysileri makineye attım, iz bile kalmamış

    melekcim çok sağol, renk renk sıvı boya herkesi korkutmuş walla:)

    gülşahcım çok sağol, gitsin kara bulutlar
    boya hakkaten dediğin gibiymiş, hiç iz kalmadı

    füsuncum çok sağol, gezegenler benim de aklıma gelmedi değil walla:)

    şenaycım çok sağol, bugün bir kaza yaşamadık çok şükür:)

    YanıtlaSil
  24. Canım çok geçmiş olsun,üstüste gelmiş gerçekten.Bana da hep herşeyi anlatma nazar değer diyorlar ama ben çenemi tutamam hep anlatırım.Parmak boyasına ben cesaret edemiyorum henüz.Ada uzun süre bir şeyin başında oturmuyor çünkü.5 dakikada bir oyun,oyuncak değiştiriyor.Defne sanırım öyle değil.

    YanıtlaSil
  25. ben onun o minik ellerini-parmaklarını yerim...bebişim benim yaaa
    füsüm sana ödülüm var,bir ara gel al canım,öpüyoruz sizi

    YanıtlaSil
  26. Çpl geçmiş olsun Füsuncum. Nazara ben de inanırım ama diğer taraftan iyi gözle bakılınca birşey olmaz, anlat insan sevdikleri ile güzel şeyleri paylaşmak istiyor çok haklısın. Bu arada parmak boyası için bizim şu posta bir göz at çok eğlenceli oluyor.

    http://canlevent.blogspot.com/2009/01/patates-basks.html

    YanıtlaSil
  27. Ben nazara inanırım, boncuğa değil hatta saçma gelir bana ama aksesuar olarak takmayı severim :) senin dalgınlığına gelmiş.
    Begüme tchibo'dan aldığımız önlükle daha rahat parmak boyası yapıyoruz, çok seviyor ama tadına mutlaka bakıyor, o yüzden başından ayrılmadan keyifli vakit geçiriyoruz.
    Defne ne güzel yerleştirmiş,bravo..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. Canım sizin parmak boyası tecrübeniz sorunsuz olmuş :) ne güzel..

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails