Defne'nin İlk Kitapları


Kitap okumayı pek seven bir anne olarak Defne'yi ne kadar erken kitaplarla tanıştırırsam o kadar seveceğini düşünmüştüm. İlk zamanlar çok sevmesine ve ilgilenmesine karşın 1 yaşından sonra ilgisi bir süreliğine azaldı. O dönem çok üzüldüm ama yeni kitaplar almaya, göstermeye devam ettim. Şimdi en sevdiği şey kitapları, bu beni çok sevindiriyor. Kitaplarınıın sayısı artmaya başlayınca hem derli toplu dursunlar, hem gözünün önünde olsunlar hem de toplamayı öğrensin vb. gibi amaçlarla bir de kitap kutusu yapmıştım Defne'ye.

İlk aldıklarımız bez kitaplar ve kalın yırtılmayan sayfalı kitaplardı. Özellikle her sayfası renkli, eğlenceli ve süprizli Tiny Love Üç Boyutlu Kitabı hala pek severiz ana-kız. Çıngıraklı kapağı, hışırtılı sayfaları, çekince dönen rüzgar gülü, görünüp kaybolan nesneleri, kurbağalı aynasıyla oldukça dikkat çekici ve oyalayıcı bir kitap oldu bizim için.



Defne çok küçükken aldığım bir diğer kitap da Bebek Oyunları. Bu gerçekten küçük çocuklar için çok çok ideal bir kitap. Açıkçası ben adına aldanıp birkaç oyun oynarız diye düşünerek almıştım. O açıdan yanılmışım çünkü benim düşündüğüm anlamda oyunlar yok içinde. Parmak kuklası bir tavşanı oynatıyoruz, oyun bu . Ama kitabın kalitesi, sayfa yapısı, gerçek resimlerden oluşması benim gerçekten çok hoşuma gitmişti. Sayfalarındaki kulaklar sayesinde karton kitaplardaki sayfa çevirememe sorununu da yaşamadı Defne.
Anne babalara yazılmış notlar sayesinde kitabı amacına uygun bir şekilde kullanmak kolaylaşıyor.
Defne bu kitabı o kadar sevdi ki, çok zor olmasına rağmen cildini parçalamayı başardı. Aslında kitaplara zarar vermez ama bu kitap gerçekten okunmaktan yıprandı:)



Bebek Oyunları'nı çok sevince serinin bir diğer kitabını da aldık. Bu kitapta da farklı dokularla tanışması sağlanmış bebeciklerin. (yumuşak tüylü ayıcık, yapışkan muz, tırtıklı küp vb)Defne en çok eline yapışan muz sayfasını seviyor bu kitapta. Adı da muzlu kitap oldu zaten.

Bu serinin birkaç kitabı daha var aslında ama Defne'nin artık bu kitaplar için büyüdüğünü düşündüğümden onları almadım.Zaten çok uzun süredir normal kitapların sayfalarını da oldukça güzel çevirebiliyor.

Doğayı Tanıyorum Defne'nin aylardır sıkılmadığı ve elinden düşürmediği kitaplardan. Adı da mö'lü kitap:)Kitabın her sol sayfası belli bir konuya ayrılmış. O konuyla ilgili bir resim var. Piknik, pazar, panayır vs. Sağ sayfada ise konuya ilişkin objeler tek tek resimlerle gösterilmiş.

Çok farklı amaçlarla, farklı yaş grupları için kullanılabilecek bir kitap. Çok küçükler resimlerine bakabilir, biraz büyüyünce sağ ve sol sayfa arasında eşleştirme yapılabilir. Okumaya başlayan çocuklar kitabın içinden çıkan sözcük yapıştırmalarını uygun resmin altına yapıştırabilir.

Kitap kalın sayfalı değil ama çok da ince sayılmaz. Parlak, kaliteli, kalın bir kağıda basılmış ve ciltli, oldukça da sağlam çıktı. Halen alındığı gibi duruyor, çok fazla kullanılmasına rağmen.

Kipitap'a bayılıyorum. Oldukça uzun bir istek listesi yaptım orada Defne için. Kargo ücretsiz limiti kadarını alacağım yakın zamanda. Alayım, okudukça paylaşırım onları da. Kitap isimlerinden çok çocukların tepkileri, sevip sevmedikleri daha önemli benim için de.

Çocuk kitapları hem eğlenceli hem zor bir konu biz anne babalar için. Hem çocukluğumuza dönüp eğleniyoruz hem de uzun yıllar uzak kaldığımız bir konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz. Çocuk kitabı yazan bloglardan çok yararlanıyorum. İstedim ki ben de yazayım, belki birinin işine yarar. Hoş, birinin işine yaramak gibi bir misyonu olmadı bu blogun hiç, arkadaşlarımla paylaştım yazdığım herşeyi. Ama konu kitap olunca yazmadan edemedim. Anne kitaplarını yazıyoruz, Defne'ninkileri de yazalım bundan sonra.
Siz de yazın, fikir alalım olmaz mı?

20 yorum:

  1. Bende fırsat buldukça yiğite kitap alıyorum ama üzerlerini kalemle karalamak istiyor,bu yüzden de sürekli gözetim halinde veriyorum eline:(
    Bu post çok iyi olmuş,en kısa zamanda bende yazayım yiğitin kitaplarını.Birbirimizden fikir alırız,yazdığın siteye bir bakayı.Bende işbankası yayınlarını çok beğeniyorum..Öptüm tatlım sizi..

    YanıtlaSil
  2. Maşallah Defnoş'uma..Okuma alışkanlığını bu dönemde verdik verdik vermedik zorlanırız gibi geliyor. Yiğit'in bir diğer modelide bizde var. Bayılıyor kitap boyamaya. En sevdiği bir at mı var diyelim beyazsa beyaza boyuyor üstünü, siyahsa siyaha.. Orjinaline bağlı kalıyor velet, yaratıcılığı sıfır galiba:))

    YanıtlaSil
  3. D.günü dolayısıyla kitaplığımız baya bir doldu taştı , yinede bizimkininde favorisi ilk kitabı Tiny Love'ın 3 boyutlusu oldu herzaman için . Kaydırmali , hışırtılı interaktif kitaplar çok ilgisini çekiyor 1 yaş grubunda. Yazmaya devam edersen sevinirim , hem aktiviteler , hem oyunlar anlamında da takipçiniziz. Nede olsa ablamız sayılırsınız:)
    Selamlar

    YanıtlaSil
  4. ben en çok kendi yaptıklarımı seviyorum bu aralarda çizip yüz kısımlarına asyanın fotoğraflarını yapıştırıyorum yanındaki karakterlere de bizim yada arkadaşınınkini:)
    çok hoşuna gitti bu orda kendini görmek rengarenk:)

    YanıtlaSil
  5. stopard'in tum kitaplari var bizde de :) doruk cok seviyor hala.

    kiraz

    YanıtlaSil
  6. Füsuncuğum çok faydalı bir post olmuş yine sağolasın canım.Gülce de kitaplarını çok seviyor ,Geçenlerde aldık bir iki kitap ama içlerinde ne ararsan var tüfek,tabanca vs.Bilememişim almasını:( Uydura uydura okuyorum artık.yalnız tübitak yayınlarından aldığımız 1001 hayvan ve Ne Neden Yapılmıştır kitapları favorilerimiz.Faydalılar gerçekten.Öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
  7. Net yayınlarının kitapları çok güzel, bizde minikler için ilk sözlük serisini çok seviyoruz..Doğayı tanıyorum'u gördüğümde alacağım..Çok güzel olmuş post.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Füsuncum harika bir yazı olmuş, paylaşımın için teşekkürler:)

    Bende kalın karton sayfalı kitapları okuyorum Ege Bahar'a. Resimler inanılmaz ilgisini çekiyor, sayfaları kendisi çevirip heyecanlanıyor:)

    Tiny love'ın kitabı çok hoşumuza gitti, yani benim çok hoşuma gitti:) sipariş edeceğim, bakalım bizim kız beğenecek mi:)

    öpüyorum canım, bir daha söyleyeceğim, çok hoşuma gitti bu yazı...

    YanıtlaSil
  9. iyi bakın kitaplara, arkanızdan yetişiyoruz biliyorsun :)))

    YanıtlaSil
  10. Bende ömerin kitaplarını yazmayı planlıyordum. Çok seviyor ömerde kitaplarını inşallah büyüyünce de bu ilgileri devam eder.

    YanıtlaSil
  11. Bizde kitapları çok seviyoruz.Bu aralar Kırmızı Başlıklı Kız,Üç Küçük Domuzcuk...sürekli elinde.Birde Ya-pa nın, Minik Adımlar 2-3 yaş ve Fil fil serisini çok seviyoruz.Bahsettiğin kitaplardanda en kısa zamanda edinmeye çalışacağız...sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Begüm'le oturup kitap okuyabilmeyi çok istiyorum, bana da alışkanlık olması açısından birlikte gidip kitap alıyoruz ama begüm kendine aldığımı değil de bana aldığımızı okumak istiyor :=)

    YanıtlaSil
  13. bloğunuzu keyif ile takip ediyorum ve sizi tebrik ediyorum.bir yandan da bana biraz abartı geliyor bu yaştaki çocuğa bu kadar sıkıyönetim..tamam iyi güzel şeyler yapıyorsunuz ama bırakın şirin defnebiraz kendi başına buyruk işler yapsın,bakarsınız ortaya çok daha güzel ve faydalı faaliyetler çıkabilir ne dersiniz:))

    YanıtlaSil
  14. sıkı yönetim mi? Gülesim geldi walla:)) oysa biz son derece hatta fazlasıyla rahatız evde sayın ADSIZ.

    arkadaşlar çok teşekkürler güzel sözleriniz için, yazmaya devam edeceğim kitapları

    YanıtlaSil
  15. Füsuncum ne iyi ettin de yazdın.Her zaman söylerim ya çok iyi oluyor senin bu kitap paylaşımların.Adanın kitaplara ilgisi hala istediğim düzeyde değil ama,son günlerde yatarken masal okumaya baladık.sonuna kadar dinliyor.bizim için sevindirici bir gelişme:)

    YanıtlaSil
  16. aa çok güzel haber bu, defne hala okutmuyor başakcım, biliyrsun bu yaştakilere istekleri dışında birşey yaptırmak imkansız:)

    YanıtlaSil
  17. Füs'cüm çok iyi yapmışsın yazmakla canım, bende birdolu aldım ama yazamadım. Adsız arkadaşın çocuğu yok sanıyorum, eğer olsaydı çocuklu evde olan sıkı yönetimin ana-babayı etkiledğini bilirdi. Öptüm seni

    YanıtlaSil
  18. Bizde kitapları çok seviyoruz.
    Ama henüz ikisine aynı anda okumayı başaramadık.Karya çok daha meraklı.Ama Damla çabuk sıkılıyor ve okutmuyor.Ama ne olursa olsun ben kitapları çok seviyorum ve kızlarımında sevmesini çok istiyorum.

    YanıtlaSil
  19. nilocum yaz canım sen de bekliyoruz

    dilek hoşgeldin, defne de okutmuyor henüz bize, sadece kendisi karıştırmak istiyor:)

    YanıtlaSil
  20. şu doğayı tanıyorum'u alacağım: )
    Eline sağlık füsun

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails