Balkona Taşınan Ev ve Sakini

Fizik tedavim son hız sürüyor. Geçen haftaki halimle şu anki halim arasında dağlar kadar fark var. Ağrım tam olarak geçmese de insan gibi yaşamama engel olmuyor en azından. Her akşam 18 de uça uça gidiyorum merkeze. Çok iyi geliyor demiştim, değil mi?
Defnoşu da alıyoruz yanımıza, ben yatarken onlar babasıyla geziyorlar. Hem annem evde dinleniyor hem babasıyla başbaşa vakit geçirmiş oluyorlar, iyi oluyor. Dönüş yolunda da mutlaka uyuyor. Fizik tedavi bitince yatağında uyumayacak diye korkmaya başladım:)



Defne'nin odasındaki evi balkona taşınmış dün. Öğleden sonra odasına güneş vurduğundan çok sıcak olmuş, mekan değişikliği yapmışlar anneanneyle.

Yaklaşık 1 aydır sabahları kalkınca kendi kendine yanımıza geliyor. İlginç değil belki ama Defne hala park yatağında yatıyor. Sabah kalkar kalkmaz önce başucundaki şifonyerin üstündeki küçük camsız resim çerçevesini söküyor (istisnasız hergün), sonra park yatağın fermuarını içeriden parmağını takmak suretiyle açarak çıkıyor ve bazen oyuncak bebek arabasını ittire ittire yanımıza geliyor. Ben zaten hissediyorum geldiğini, anında uyanıyorum. Arkam dönükse yatağın yanına gelip dirseklerini dayayıp öylece bakıyor, ama hala gelip yanımıza yatmıyor. Değişik çocuk işte, hiçbir zaman sevmedi bizim yatağı, gelip bir aramızda yattığını bilmem.
Geçen hafta birkaç kere gece de kalkıp geldi. O karanlıkta nasıl açtı, nasıl çıktı bilmiyorum. İlk seferinde bayağı korktum ama alıştım sonra. Şimdi uyanır uyanmaz yanımızda, eskinden 1 saate yakın yatağında kendi kendine konuşurdu, o bitti yalnız, kötü oldu.


Konuşması tam gaz devam ediyor. Neyi nasıl yazacağımı bilemediğimden pek yazamıyorum artık. Hem, hem de gibi bağlaçları, gelemezsin, yapacaktım gibi kelimeleri çok güzel ve yerinde kullanıyor. Biz blog anneleri çocuğumuzu öveceğiz diye ödümüz kopuyor nedense ama Defne hakkaten güzel konuşuyor ve çok seviyor. Değişik bir kelime duyduğunda onu doğru şekilde söyleyene kadar uğraşıyor ve kolaylıkla beceriyor. Dil öğrenme konusunda belki yeteneklidir kimbilir. Keşke evde 2. bir dili çok iyi konuşabilen biri olsaydı diye düşünüyorum bu ara sık sık. Defne'nin çok zorlanmadan öğrenebileceğine eminim ama yok malesef.
18 ay civarı ortaya çıkan ben yapacağım krizleri bu ara sen yaplara döndü. Yemeğini uzun süredir yemeyi becerebildiği halde, sen yedir diye bize yedirtiyor. Resim yaparken sen yap diyor. Oyuncaklarıyla biz oynayalım, o baksın istiyor. Ve ben de bu durumdan hiç ama hiç hoşlanmıyorum. Geçer değil mi?
Artık kitaplarını baştan sona kadar okumama izin veriyor, kendisi talep ediyor hatta. Uzun süre bir kitabı baştan sona okumayı başaramamıştık. Birkaç aydır okuyoruz artık, bu güzel oldu.
Nasıl bağlayacağımı bilemedim, nokta:))

15 yorum:

  1. Füsun Defnoş'un boyu 2.fotoda çok uzun çıkmış. Gerçekten o kadar uzadı mı yaa. Valla kocaman çocuk oldu artık. 1.yşgünü fotolarına baktığımızı hatırlıyorum diğer taraftan :))

    YanıtlaSil
  2. Biz de taşındık bu hafta balkona, elinden gelse öğle uykusunu da orada uyuyacak :) Defne' nin yanaklarını bi ısırasım var ama ? İzin varmı? :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. biz bir aydır sürekli balkondayız.balkonumuz oturma odası büyüklüğünde.ve camlı olduğundan sıcak da oluyor tvmizde var.ev de daha az kirleniyor böylece:)

    YanıtlaSil
  4. Herkes taşınmış,sıra bizde galiba:)
    Defneyi videolardan izliyoruz hakikaten çok güzel konuşuyor.Gülce bir ara hızlı ilerlese de bu ara pek konuşmuyor.İşini görüyor sadece o kadar.Bizim baba ing konuşuyor Gülceyle akşamdan akşama.Mummy ve daddy'yi öğrendi sadece:)Pek ilgisiz.
    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  5. Füsun, derse girmek üzereyim o yüzden hızlı yazıyorum. Öncelikle çoook geçmiş olsun. Daha iyi olmana çok ama çok sevindim.

    Bu arada Defne'nin dil konusunda yeteneği olduğunu söylemişsin ya, eğer evde akıcı İngilizce konuşan birileri yoksa şimdilik bazı Internet sitelerini kullanabilirsin. Sana önerebileceğim sitelerin bazıları şunlar:

    http://www.starfall.com/n/level-k/index/load.htm?f

    http://www.scholastic.com/ispy/games/

    http://www.britishcouncil.org/kids-songs-incy-wincy.htm

    http://www.britishcouncil.org/kids-writing-storymaker.htm

    YanıtlaSil
  6. Ahh bizimki de bizim yatağın hastası! Geceleri 2-3 gibi hep misafir oluyor bize..sabah kalkana kadar! Gündüzleri bakıcı kapısını kapıyormuş bizim odanın, ara ara gidip kapıda durup eliyle olmaz işereti yapıyormuş :) (bakıcı annenler yokken girmiyoruz dedi diye) Iş donüsü ise yasak bitiyor ya, elimden tutup yatağa götürüyor boğuşmaya :)

    YanıtlaSil
  7. Yatğında uyanınca konuşma özelliği bizimde vardı süper de oluyordu ama bitti :(( ühüü ühüüü:((

    YanıtlaSil
  8. Maşallah sana nası bi güzelliktir bu ya kocaman maşallah, bittim şu ilk fotoya :)

    YanıtlaSil
  9. merhaba füsuncum,ödülün var kabul edersen,bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
  10. Çok çok geçmiş olsun Füsun..Yeni haberim oldu rahatsızlığından..
    Çok tatlı bu fıstık çokk..

    YanıtlaSil
  11. Füsüm bizde de ödülün var.

    YanıtlaSil
  12. ödülün var canım bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Füsun , senin gibi ilgili bir anne olunca Defnem bir değil bir kaç dil öğrenir merak etme annesi.
    Maşallah kızıma.. maşallah suphanallah.

    Ve Sevgili Senem'e de bu faydalı adresler ıcın tesekkur ederım. Blogum da yayınlayacagım ıznı ıle.

    YanıtlaSil
  14. Tabi tabi, yayınlayın lütfen :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails