Bir İstirahatin Anatomisi

Yatarken düşündüğüm post başlığı buydu, evet. İnsan yazamadığı zamanlarda sürekli kafasından hayali postlar yazıyorsa bu bağımlı olduğu anlamına mı gelir acaba? En son internetsiz şubat tatilinde de aynısı olmuştu çünkü...

Bugün işe başladım. Dünyayı dikey vaziyette görebiliyorum artık. Aslında ağrılarım tam olarak geçti diyemem ama ayağa kalkmama ve oturmama biraz izin veriyorlar şimdilik. Ve anladım ki bu tip hastalıklar kadın hastalığı değil, erkeklere çok daha uygun. Bir kadın kendini azıcık da olsa iyi hissettiği anda iyileştiğini sanıp yavaştan ortalığı toplayayım, mutfak da uçmuş biraz aralayayım, o arada şu çamaşırlar da yıkansın durumuna gelebiliyor. Oysa erkekler tam olarak iyileşmeden yerlerinden kıpırdamıyorlar. Öylesi daha doğru belki de. Ama ben de dikkat ediyorum, çektiğim o ağrıdan sonra kendime dikkat etmezsem aptallık etmiş olurum zaten. Varsın ev biraz daha öyle kalsın.

Buradan sağlık sistemine de biraz verip veriştiresim var aslında. Daha iyi hizmet, daha temiz ortamlar bekleyerek gittiğiniz özel hastanelerin sizi kesip biçmeye hazır doktorlarla dolu olduğunu bu tip önemli
rahatsızlıklarda daha iyi anlıyorsunuz. İşinin ehli bir doktor sizi uyduruktan iki ilaçla gönderip durumunuzun cerrahi boyutta olduğunu söyleyiveriyor, başkaca bir açıklama yapma zahmetine girmeden. Verdiği ilaçlarsa sizin ağrılarınızı azlatmıyor bile. Fizik tedavinin adını anmıyor. Oysa ki denenmeli. Belden ameliyat olmak öyle kolay bir karar mı? İnsan bu kararı vermeden başka şeyler denemek istemez mi?

Velhasıl başladım fizik tedaviye. 4 gündür devam ediyorum ve daha iyiyim, umarım daha da iyi olurum.
Bel fıtığı için mutlaka belin ağrıması gerekmiyormuş. Eğer bacağınıza doğru bir ağrı varsa, arada uyuşma ve karıncalanma da hissediyorsanız aman durmayın. Benim gibi kendinizi ihmal etmeyin.


Fizik tedavi iyi gidiyor. İlginç bir deneyim benim için. Box diye adlandırılan perdeyle ayrılmış tek kişilik bölmelerde önce ultrason benzeri bir aleti belimde gezdiriyor hemşirem. Sonrasında içi jel dolu sıcak bir torbayı belime koyup gidiyor, o bitince de akım veriyor. Canımı acıtmıyor neyse ki ve orada geçirdiğim bomboş 1 saat bana nedense çok iyi geliyor. Ne kadar uğraşsam da birşey düşünemiyorum, kendi kendime yatıp kafamı boşaltıyorum bir anlamda. Yüzüstü yatmak sıkıcı olsa da idare ediyorum bakalım.

Evde yattığım 10 gün aslında çok zor geçti benim için. Bir kere hiç alışkın olmadığım bir durum bu kadar aciz ve işlevsiz olmak. Bir de ağrılar eklenince, yemeğimi bile yatarak yemek zorunda kalınca işler iyice sıkıcı bir hale geldi. Defne'yle hiç ilgilenemedim. O ise kendisini iyice anneannesinin kızı zannetmeye başladı. Arada yanıma çağırıp kitap okudum biraz o kadar. Kendime de okudum. Yattığım yerden yapabileceğim tek anlamlı iş okumak olduğu için bol bol okudum. Önce bunu bitirdim. Almayan varsa pek tavsiye etmiyorum aslında. Bildiğimizden çok da farklı şeyler göremedim ben. Altını çizdiğim noktalar var tabi. Yazarım belki diyorum. Sonra da buna başladım. Yüzlerce yıl önce şimdi konuştuğumuz şeyleri yazmış adam, çok ilginç ve sade. Ayrıntısına inip bunaltmadan düz düz anlatmış. Değişik geldi bana ama daha yarılayamadım tabi, okuyorum halen.
Eskiden kitaplarımı çok özenli okurdum, okuyunca okunduğu belli olmasın isterdim. Şimdiyse çize çize, sindire sindire okuyorum ki aklımda kalsın. Kalmasa da dönüp bakınca hatırlayacağım izler olsun üstünde.



Defne'nin ruh halleri pek değişken. Bazen çok ama çok huysuz olabiliyor. 1-2 gündür yanağını sevmek için elleyince acıdığını söyleyip hüngür hüngür ağlıyor. Diş mi acaba diyorum. Bir de yemek yemek istemiyor bu ara, buna çok üzülüyırum. Bizim hiç yemek sıkıntımız olmamıştı. Ama anneannesine yemek istemediğinde istediğini yaptırabildiğini farketti sanırım, peşinden gitme, uçak geliyor numaraları da eklenince işimiz iyice zorlaştı. Ama bana sökmez. 3 gündür yemek istemediğinde masadan kalkabileceğini söyleyip farklı birşey de vermiyorum. Okulların kapanmasına da az kaldı. Çok büyümeden çözeriz inşallah bu sorunu.

Dün yemek yemek için uğradığımız yerde çikolata yaptırdılar bana önümü kesip. Çikolata çeşmesinden kalıba çikolata doldurup kalıbı temizledim, soğutucuya koydum. Donunca da elimize verip yolladılar. Çekim de yaptılar ama ne için olduğunu sormak aklıma bile gelmedi. Çikolata sevmeyen bir insan olarak bir taanesini bile bitiremedim bu arabaların. Hala evde bekliyorlar, isteyen?

18 yorum:

  1. Füsuncugum,
    Yaşasın düzelmişsin. Ne olur kendine dikkat et biraz. Ben de sanki kendim yapıyormuşum gibi sana öğüt veriyorum ya. Seni de o dünya tatlısı kızını da öpüyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bir sürü şey yazayım diyordum ama çikolata arabaları görünce hepsini unutup sona kilitlendim :))
    Ben talibim bu arabalara :))

    Az kaldı Füs'üm okullar tatile girince tüm gün Defnoşla olunca, köye gidince falan düzelir herşey, meraklanma.

    YanıtlaSil
  3. Füsun çok geçmiş olsun, umarım çok çok iyi olur belin. bu arada çikolata sevilmez mi diyorum:) sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Füsun'cum biraz olsun düzelmiş olmana çok sevindim ama lütfen dikkat et... Ben annem ve babamdan biliyorum nasıl zor olduğunu... Çok öpüyorum sizi:)

    YanıtlaSil
  5. Fizik tedaviden sonra rahatlıyor insan gerçekten...Bir süre sonra da tamamen unutup başlıyorsun yine ağır kaldırmalara v.s.Ben ettim sen etme Füsuncum,dikkat et kendine!

    YanıtlaSil
  6. ben ben ben :)))

    canım çok daha iyi olucaksın, öpüyorumm ;)

    YanıtlaSil
  7. çook geçmiş olsun. fizik tedavide geçirdiğin zamanı çok güzel anlatmışsın:)

    YanıtlaSil
  8. Füsüm iyi olmana çok sevindim.Ama yine de dikkat et kendine.Ne zordur tahmin edebiliyorum.Annemden biliyorum ama annem çektiği ağrıları unutunca tekrar nüksetti:(aman dikkat et canım.
    Defnoşumun yememesine üzüldüm ya,ne zordur bilirim.Diştendir belkide,Son azılar kaldı bizimde.Arada acıdı diyor ama erken diye düşünüyorum ama belli olmaz tabii.
    Çok öpüyorum sizi.

    YanıtlaSil
  9. tekrar geçmiş olsun Füsun... dikkat et kendine...

    YanıtlaSil
  10. Defne forma girmiş Füsun , ne güzel görünüyor. Bu arad çikolata sevilmezmi be yaaa diyorum :))

    YanıtlaSil
  11. Acaba benim dizimden altına giren ağrı ve çekilme, fıtık benzeri birşey olabilir mi ki?

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun.daha iyi olursunuz inşallah.

    YanıtlaSil
  13. yazdıkların aklıme getirdi, sağ omzumu incittiğimde ben de minik minik odaları olan bir fizik tedavi merkezine gitmiştim. önce jelliyorlar, sonra bir alete bağlıyorlar sonra da akım veriyorlardı. ben mp3 çalar dinliyordum odada :=)

    bu arada ben de çikolatalara talibim :=)

    YanıtlaSil
  14. demek bir tanesini bile bitiremedin,defneye de vermedin.helal olsun.
    daha iyi olmana seviniyoruz,sağlık sisteminin hangi bir yanını eleştirsek....manas destanı olur valla.ama şu hastalara yardımcı olan elemanlar almışlar devlet hastanelerine ne kadar güzel olmuş,insan gibi cevap veren yardımcı olan birilerini görmek çok mutlu ediyor hastanede.neyse öpüyorum.sarı şekerimi de

    YanıtlaSil
  15. füsuncum ben ciddi sağlık problemlerinde özel hastanelerden daha çok devlet hastanelerini güvenilir buluyorum nedense.umarım kısa zamanda toparlanırsın.bu arada ben de çikolata sevmem,nutella hariç:)

    YanıtlaSil
  16. umurcum şimdi ediyorum da iyileşince de dikkat ederim inş. çok sağol canım

    burcu arabalar hala duruyor, sanırım yiyebileceksin:))

    hilal teşekkürler. sevmiyorum pek tuhaf değil mi:))

    özlemcim çok sağol, gerçekten zormuş, dikkat ediyorum o acıları tekrar çekmemek için

    neslihancım ben de ondan korkuyorum, bu hallerimi unutmamam lazım, yoksa yine tekrarlar değil mi?

    melikecim sağol ben de öptüm

    YanıtlaSil
  17. anne cafe çok teşekkürler

    eminecim sağol canım, bakalım diş mi göreceğiz, dün biraz yedi neyse ki

    sibelcim çok sağol, tlf için de:)

    hayatcım bana da biraz zayıfladı iyi oldu gibi geliyor:) üstü inceldi tşört falan ondan mı acaba, ya da boy mu uzadı ki?

    elifcim inş değildir ama olabilir sen bi baktır için rahatlasın

    mavi ve portakal çok teşekkürler

    zeynepcim güzel oluyor değil mi 1 saat bomboş. ben nedense müzik dinlenmekten eskisi kadar zevk almıyorum, öyle boş boş yatıyorum:))

    aa şule dev. has. de de var artık görevliler, çok iyiymiş. adam yerine koymazlardı eskiden:) biz de öptük ve özledik

    başkcım ben de öyle düşünüyorum galiba artık, özel demek ne kadar para koparırırz hastadan demek sanki. öptüm sizi

    YanıtlaSil
  18. Canım, çok çok geçmiş olsun tekrar umarım ameliyatsız çabucak atlatırsın, ağrıların azalır. Sıkma canını yemek konusunda gelir geçer, kilosu da yerinde kuşun maşallahı var, sana naz yapıyodur...

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails