Cemile


Cemile serisine biz de bulaştık sonunda. Seriyle ilgili Çiğdem'in çok güzel ve ayrıntılı bir yazısı var. Ben de biraz kendi fikirlerimle Defne'nin tepkilerini yazayım istedim.

Cemile Kek Pişiriyor Defne'ye fuardan aldığımız kitaplardan biri. İnternette görüp almayı kafama koymuştum çünkü Defne mutfakta benimle birlikte kek yapmayı da yemeyi de çok seviyor. Zaten kitabı görünce de  çok sevindi ve her sayfasındaki her resmi yorumlayıp üzerinde uzun uzun konuştu. Bu kitabın bir özelliği de çıkartmalı olması. Kitabın içinden çıkan çıkartmaları, resimlerde uygun yerlere yapıştırıyorsunuz. Bu kısımda biraz benim yönlendirmem oldu ama zaten çıkartma yapıştırmayı çok seven Defne bunu çok önemsemedi ve zevkle yapıştırdı.
Kitap özetle Cemile'nin babasıyla beraber kek yapması üzerine kurulu. Diğer Cemile kitaplarının aksine bu kitapta herhangi bir mesaj kaygısı ve öğretilmeye çalışılan bir meziyet yok. Basit, sade, hoş bir hikaye. Üstelik babaların da mutfağa girip önlük taktığını, yemek pişirebildiklerini göstermesi açısından da pek hoş.


Cemile Oyuncaklarını Paylaşmak İstemiyor da denemek ve tanımak amacıyla aldığımız, serinin bizdeki ilk kitabı. Şu sol üstteki karakter eğitimi yazısı ne kadar itici değil mi? Ama iyi niyetli olduğunu düşünüp ben de iyi düşünüyorum:) Serinin kitapları genel olarak spesifik sorunlara yönelik. Tuvalet eğitimi, kötü söz söyleme, hastalanma vb. Ve ilginç olan bu kitaplar bu sorunları yaşayan çocuklar üzerinde oldukça da etkili oluyormuş okuduğum yorumlara göre. Bu kitapta da özetle Cemile eve gelen arkadaşlarının oyuncaklarıyla oynamasına çok bozuluyor ve annesine serzenişte bulunuyor. Annesi de yalnız oyun oynamanın zevksiz olacağından dem vurarak olayı usta bir manevrayla çözüyor. Bu arada Cemile'nin eve gelen arkadaşlarının biri kız, biri erkek ve erkek olan siyahi. Bu durum özellikle hoşuma gitti. Kız çocukları sadece kızlarla oynar imajı çizilmemiş ve farklı ırklardan arkadaşların olabileceği gösterilmiş.
Seri çok ideal hatta mükemmele yakın çizimlerle, toz pembe bir hayatı anlattığı için eleştiriliyor. Bir bakıma doğru da. Ama çocuk sadece bu kitapları okumadığı sürece sorun olmaz diye düşünüyorum ben. Kitaplığımızda bir renk bir çeşit Cemile ve Defne çok seviyor şimdilik.
Aynı yayınevinin bir de Atakan serisi var ama onu sevmedim nedense. Bir kitabı var bizde. Hikayesi, cümleleri zorlama ve doğallıktan çok uzak geldi bana ama Cemile'yi ben de sevdim doğrusu.
Bir de Hamdi varmış. Hamdi bir tavşan. Sorunları olan bir karakter. Mesela bir kitapta gözlük takıyor, bir diğerinde üşengeç, diğerinde şişman, dikkatsiz vs. Sorunlara ve bu sorunları yaşayan çocuklara yönelik hazırlanmış ama inceleyemediğim için yorum yapamıyorum.

Uzattım ama bir de Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Yasemin Bradley'in hazırladığı doğru beslenmeyle ilgili Cemile kitapları gördüm fuarda. Sağlıklı yaşam, dengeli beslenme, uzun boy temalı kitaplar. İlginç geldi bana. Yayınevi kendisini çocukların sorunlarını çözmeye adamış anlaşılan. Umarım işe yarıyordur.

(Bu arada Cemile-Atakan-Hamdi kitapları 3-4 lira arası değişiyor. Güzel fiyat bence.)

13 yorum:

  1. Bizde de cemile ve atakan serisinin tamamı var ve ömer hala çok severek okutuyor. Karakter eğitimi olayınatakılmadım ben. Kitaptaki konular günlük hayatla ilgili ve çoçuklar için tanıdık yerlerde geçiyor sanırım bu yüzden hoşlarına gidiyor.

    YanıtlaSil
  2. Her kitapçıya gidişimde gözüme takılıp bir türlü alamadıklarımdandı:)Bizde bulaşalım hemen:)Sağol Füsüm.

    YanıtlaSil
  3. ben de edinmemiştim ama bu kadar detaylı yazılardansa hemen edinicem :) teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Evet evet defneye benziyor :)
    Cemile serisi bizde mevcut :)

    YanıtlaSil
  5. Füsuncum,hemen not aldım,bende yiğite alayım..Ev kitap dolu,kitaplık yok.bir çözüm bulmak lazım ya..Evet bu arada defnoşuma benziyor,cemile:)

    YanıtlaSil
  6. :)) Hakikaten Cemile'yiçizerken Defneden feyz almışlar amaaa bizim kızımız daha güzel...

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Fusun
    Bana vaktin olursa Turkiyedeyken su kitapları muhakkak al diye bir mail /mesaj atsan ne harika olurdu bi bilsen .
    Inan daha vakit bulup bakamadım ;(

    YanıtlaSil
  9. melekcim dediğin gibi günlük hayatla ilgili olması defnenin de çok hoşuna gitti

    eminecim al hemen, gülce de bir denesin

    nilaycım tavsiye ediyorum

    güneşcim bence de:)

    filizcim biz dün sipariş verdik, yaptırıyoruz kitaplığı

    özdencim özlediiik

    yelizcim atacağım mail canım

    YanıtlaSil
  10. Biz Cemile serisini..neredeyse tamamladık :)
    Kesinlikle Doğa uzerınde guzel etkılere sahıp..

    Ve allahın takdırı.. ne zaman Doğayla ılgılı bır sorun yasasam.. o sorunun anlatıldıgı kıtap karsıma cıkıyor :)

    Kesınlıkle tavsıye ederım ;)

    YanıtlaSil
  11. şenaycım gerçekten etkili sanırım çocuklar üzerinde. ben de alacağım birkaç kitabımı daha. fuardaki adam demişti zaten yakında seriyi tamamlarsınız diye:))

    YanıtlaSil
  12. füsfüs bloğunu baştan beri sıkça takipteyim. özelikle kitap notların çok bilgilendirici. burdan not alıp öyle yollanıyorum kitapçıya.
    çok teşekkürler...
    defneye kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  13. küçükprens hoşgeldin:) birilerinin işine yaramasına çok sevindim yazdıklarımın, bizden de sevgiler

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails