Evi dağıttığı yetmemiş...

Biraz da annemin odasını dağıtayım deyip beni ziyarete gelmiş:)
Geçen hafta okula geldi Defne. Arada geliyor zaten babasıyla, genelde pazartes günleri. Bahçe çok güzel, yemyeşil çimenler, ağaçlar, rengarenk çiçeklerimiz var. Tam bir peyzaj harikası:)
Ogün tavşanları çok aradık ama bulamadık, sıcaktan onlar bile saklanmıştı sanırım bir deliğe. Haksız da sayılmazlar, ben olsam kesin ben de aynını yapardım.

Annesinin masasında ne varsa boyuna uygun sehpaya döktü önce. Yazdı, çizdi, karaladı. Yapışkan bantları karman çorman etti. Bütün kalemlerimi denedi. Anne de çok seviyor renkli şeyleri, çocuk ne yapsın. Görünce dayanamadı işte.

Arkasından attı kendini yandaki sınıfa. Kapıdan girip tipik bebek görmüş ergen kızların çığlıklarıyla karşılaşınca biraz afallasa da olaya çabuk adapte oldu. Biraz tahtayı, biraz kızların defterlerini karaladı. Silmeyi özellikle çok sevdi. Çizip çizip tek bir nokta kalmayıncaya kadar sildi. Boyunun yettiği yere kadar tabi.

Cemile kek pişiriyor eşliğinde kek yiyor Defnoş hanım.

Hiç ummazdım ama bu aralar köyü özler oldum. Aslında kendim için mi Defne için mi tam olarak bilemiyorum. Belki de alışkın olmadığımız şehir hayatına hapsolmamızdan son bir senedir, kimbilir. Son aylarda özellikle orda olup dallardan üzüm kopardığımızı, Defne'nin çıplak ayak bahçede koşturup sularını akıta akıta dalından çıt diye kopardığı domatesleri yediğini, boyunun hizasına gelen vişne ve kayısı ağaçlarını talan ettiğini hayal ediyorum.
Yine havuzunu doldurur maaile Defne'nin sularla oynaşmasını seyrederiz, eve hiç girmeyiz, bol bol kitap okuruz, yatarız, sıkılırız, yayılırız diyorum.

Beş yıldızlı tatil planlarımız yok bizim. Aslında birçoğuna göre eşek hoşaftan ne anlar şeklinde herşeyin önümüze hazır geldiği otel ortamlarını sevmiyoruz. Esasen tatilden de çok anlamıyoruz. Bu sene yıllardır çok çok isteyip bir türlü gidemediğimiz Datça'ya gidip bulduğumuz ilk pansiyon/otel ne olursa yerleşip paket bitene kadar değil canımızın istediği kadar kalıp dönmeyi düşünüyoruz. Belki oradan biraz m
Marmaris, yakın mı uzak mı olduğu konusunda en ufak bir fikrimin bulunmadığı Şirince. Adı eskiden Çirkince'ymiş biliyor musunuz?

Az kaldı az...

24 yorum:

  1. Ama o masayı benim bile karıştırasım geldi Füsun

    YanıtlaSil
  2. şirinceyi 1 günden daha az zamanda bitirirsiniz. çok ufak bir yer. üstüne efes ve kuşadasına bile gidersiniz. ordan da izmire gelirsiniz artık :)

    YanıtlaSil
  3. gitgide ne tatlı oluyor bu kuzu ya...maşallahh diyeyim!

    biz de hiç hazzetmeyiz beş yıldızlı paket tatillerden, şimdi ece defne için 'bu tatil anlayışımzdan ödün vermeme' planları içindeyiz:) bulduk galiba!

    YanıtlaSil
  4. gitgide ne tatlı oluyor bu kuzu ya...maşallahh diyeyim!

    biz de hiç hazzetmeyiz beş yıldızlı paket tatillerden, şimdi ece defne için 'bu tatil anlayışımzdan ödün vermeme' planları içindeyiz:) bulduk galiba!

    YanıtlaSil
  5. Kekli resimde çok güzel çıkmışsın Defnoş.
    5 yıldızlı tatilleri kim seviyorki zaten , helede çocukla. Bizim için en güzeli, onların rahatça vakit geçirebileceği doğal ortamlar zaten.

    YanıtlaSil
  6. biz de hiç sevemedik yıldızlı otelleri, hele all-inclusive sistemi hiiiç... yayla insanıyız sanırım:) Assos'uda tavsiye ederim, şirince içinde günübirlik bir gezi yeterli oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Datça benim tam karşımda şuan :D ayrıca Kos adası da karşımda sölemesi ayıp :P

    Marmaris oıradan da bir Bodrum yaparsın artık :D
    Şirince günlükte gitsen olur, şarap tükanlarını gezersin bol bol :D

    ahh yaz geldi artık dimi? :D bize geldi vallahi ;)

    YanıtlaSil
  8. şirince ufacıcık bir bu arada izmir selçukta :)

    bu arada seninkinin o kolları tam öpülesi kıvamda :)

    YanıtlaSil
  9. Ahhh maşalahhh çok tatlı ya...Allah nazarlardan saklasın..:)

    YanıtlaSil
  10. valla masa cok cekici :)
    ben seviyorum 5 yildizli tatilleri, en azindan bocekti, temiz miydi filan diye ugrasmiyorsun, hersey ayaginda, havuz basina ickin filan. her yil olmasa da, kalabalik bi grupla eglenceli olabilir.

    cocukla zor tabi otel motel.

    datca superdir, bizim icin de iki kulac atarsiniz.

    makina mi aldin Füs?

    YanıtlaSil
  11. biz bu sene tatilde köye gidicez kısmetse .. uçak biletimizi bile aldık .. merve bol bol fındık toplayıp yiyecek artık :) ( giresunluyuz ) geçen sene otele gitmiştik ama merve yle hiç bişey anlamadım .. hiç bişey yemek istemedi .. onunla uğraşmaktan kendim eğlenemedim .. küçük çocukla otel tam bir işkence oluyor bence de ..

    okuldaki kızlara hak vermemek elde değil ..maaşallah ..
    kakaolu kekleri de götürmüş .. afiyet olsun defnoşa..

    YanıtlaSil
  12. Ahhh ahhh yazını okuyunca benim de tatile cıkasım geldi biz de her istediğimizde tatile cıkabilenlerden değiliz evleneli bayalımız dışında adamakıllı bir tatil yapmadık bile :(( köyümüz de yokki gitsek dağıtsak şöyle bir güzel dallardan meyve toplasak tavukların peşinde koştursak avludaki ceşmeden su icsek bunları ben yaşadım köyde oturmadık ama büyük büyük dedelerimizi ziyaretlerde tadını cıkarırdık ..yiğit icin endişeliyim ben cok ama cok severdim dallardan meyve sapından domates aşırıp yıkamadan catlasıya yemeyi keşke benim yavrum da tadabilse bu zevkleri ama şimdilik imkansız görünüyor :(( sıkıcı istanbul kalabalığı pis havası ve stresli günleriyle bazaen hakkaten cok yoruyor bizi :(( ahh füsun ahh yara mı deştin cenem acıldı dolduruverdim yorum sayfanı kusuruma bakmazsın artık :)) görüşürüz biz de bloğumuza bekliyooooooruzzz!!!

    YanıtlaSil
  13. Hmmm...
    Paket tatil beleş olunca da dadından yenmiyor... E napalım Allah da bize bir yetenek vermiş, ziyan etmeyelim de mi? :)

    YanıtlaSil
  14. Umurcuğuma katılıyorum.Benim bile karıştırasım geldi Defnoşum ne yapsın:)
    Ahh gelsin şu tatil zamanları,bende çok sıkıldım dört duvar arasından.Güzel olacak insallah.

    YanıtlaSil
  15. ağustosta biz de datça da olacağız,alaçatı sonrası.annemlerin yazlığı var billurkentte.başına buyruk bir tatil güzel gerçekten ama beş yıldızlının tadı da başka oluyor doğrusu hele ki benim gibi bir tembel için:)

    YanıtlaSil
  16. Tatil moduna girdik ne güzel :) biz sadece 1 hafta...
    ben kek yiyen defneyi yemek istiyorum ama o ne güzel saçlar, gözler maşallah canım çok tatlı :)

    YanıtlaSil
  17. Masa karıştırılmayacak gibi değil ki, Defne ne yapsın?:) Bu arada gidip bütün bunları yapabileceğiniz bir köyünüz varsa ne mutlu size, ben çok isterdim öyle bir yerimizin olmasını..

    YanıtlaSil
  18. köye giderken istanbu üzerinde gitsenize peşinize taklırız :))
    valla bize ne köy, ne kasaba var bu sene. tıkıldık buraya.

    öğretmen anne-babanın çocuğu da öğretmenliğe merak salmış gibi şimdiden :)

    YanıtlaSil
  19. umurcum çok renkli değil mi:)

    hülyacım neden olmasın, kısmet:))

    çakıltaş inşallah planlarımızı hayata geçirebilriiz, bakalım

    hayatcım aynen, doğal bozulmamış sakin bir yer olsun bana yeter

    gamzecim biz birkaç kere gittik çok sıkıldık otelde, bakalım bu sene nasıl oacak

    datça karşında mı melike, off off çok şanslısın walla. şarap tükkanları bekle beni:))

    ceydacım birgün öpersin inşallah

    pınarcım çok sağol

    YanıtlaSil
  20. ah kirazım nerde, daha bir süre de alamayacağım galiba makine. Biz aslında defneyle hiç tatile gitmedik, dediğim gibi çok da anlamıyoruz. bakalım neler olacak bu yaz:)

    feridecim çok sıkılırdım ben eskiden köyde ama çocuklar için çok iyi oluyor gerçekten, artık yaz gelse de gitsek diyorum

    alevcim yaz istediğin kadar ne demek:) tüh ya yaranı deşmişim üzüldüm bak.

    abi bak seni sapık sanacaklar:) efendim bu secco kişisi abim olup bir otelin şarap etiketi yarışmasına yaptığı grafik tasarımla katılıp birinci olmuş ve 1 hafta en beleşinden herşey dahil tatil kazanmıştır. havası ondan:)

    eminecim inşallah, çıkalım artık evlerden değil mi?

    zeynep köy açısından şanslıyız cidden, eskiden sevmezdim değerini biliyorum rtık

    burcu götürelim sizi de:)

    YanıtlaSil
  21. Defnoşum,annesini ziyaret edince ne güzel eğlenmiş,kek yerkenki hallerine de bayıldım..Havalar da ısınınca insan değişik,dinlenebileceği yerler gitmek istiyor,ne güzel anlatmışsın sende..Bizde kaçarız zaten yakında yazlığa:)Öptüm sizi..

    YanıtlaSil
  22. füsfüs harika bir blogun var başından beri taipteyim.özelikle kitap önerilerin için çokca teşekkürler.
    datça süper bir fikir.marmarisle şirince pek yakın değiller malesef ama tavsiye ederim.
    defneye kocaman öpücükler...

    YanıtlaSil
  23. filizcim yazlık olması da çok güzel, nereye gidelim diye düşünmüyorsunuz en azından

    küçükprens çok teşekkürler güzel sözlerin için. ben de marmaris şirinceyi merak ediyordum açıkçası, yakın değil demek, olsun kalırız belki biz de:)

    YanıtlaSil
  24. Doğa'nin yaptıgı tüm is yeri muzurluklari defnemde de mevcut annesi yapsın kızım karışma annesi :))))

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails