Kitap kitap...

Kocaeli Kitap Fuarı dün itibariyle kapılarını açtı. İzmit'in her yeri yukarıdaki afişlerle dolu. Halide Edip'ten Tolstoy'a kadar. Benim çok hoşuma gitti doğrusu.
Aylar önce kıyıda köşede kalmış bir afiş görmüştüm. Kocaeli 1. Kitap fuarı diyordu. Önce çok sevinmiş, sonra 2009'u gördüğümde büyük hayalkırıklığına uğramıştım. Unutulmuş bir afişmiş sadece. Ama 2. nin zamanı geldi bile, kaçırmak olmazdı.




Niyetimiz düzenli bir şekilde dolaşıp, standları karıştırmamaktı ama girer girmez aa Tudem, aaa Timaş, bak şurası Cemile dolu derken karman çorman gezdik ama heryere uğradık yine de.
Defne sadece Cemile ve Atakan dolu standı görünce çok sevindi, pek heyecanlandı. Atakanlardan birini alıp bu kim Defne diye sordum. Atakan dediğini duyan ve aa okuyor mu deyip beni pek bir güldüren bey de çok ilgilendi bizimle, sağolsun. Cemile ve Atakanla ilgili bir yazı yazacağım aslında. (Çiğdem bu yazısında tam da aklımdan geçenleri yazmış gerçi.)Uzun süre uzaktan bakıp denemek için bir tane sipariş vermiştim geçenlerde. Defne ikisini de çok sevdi. Biz de standdan yeni keşfettiğim çıkartmalı olanlarından aldık bir tane. Kek yapmayı çok seven Defne'ye eğitici, öğretici olma kaygısı nispeten daha az olan (tercih sebebidir) Cemile Kek Pişiriyor'u aldık.
Büyük boy, karton kapak, kaliteli kalın sayfalar. Fiyat:5 lira.

Bu arada Defne'yi kitapların üstüne ben oturtmadım. Fotoğraf çektiğimi gören stand görevlisi yapmayın etmeyin dememe aldırmadan oturtuverdi kızı oraya:)

Üstteki bende büyük hayalkırıklığı yaratan Ya-pa standı. Hiçbirşey yoktu. Okul öncesi kurumlar için birkaç kitap o kadar. Ama en fazla zamanı burada geçirdik. Standın önündeki 4 sandalye ve uzun bacaklı 4 bebek Defne'yi uzun süre oraya yapıştırdı adeta. Hepsine defalerca oturdu, bebekleri oturup kaldırdı. Deli gibi güldü, kıkırdadı, şımardı. Fuar içinde de koşturup durdu. Bir ara ben önde o arkada yakalamaca oynuyorduk. Maalesef pek kalabalık olmadığından kolay kolay oynadık.



Burası da İş Bankası Standı. Çok özenli ve zengin bir standdı. Çocuk kitaplarının çoğu vardı sanırım ve indirimliydi. Buradan da Benim Minik Yıldızım kitabını aldık.

Tudem standından da bu kitabı aldık. Ben çok ama çok sevdim, çok ilginç bir kitap. Ayrıntılı resimlerini çekip koyacağım.

Kendime de Marka Çocuk Yetiştirmek isimli bu kitabı aldım. İnternette görüp merak etmiştim, denk geldi. Etiket fiyatı 8 lira olmakla beraber 5 liraya satılıyordu.
Yıllar önce okuyup çok beğendiğim ve bende de olmasını isteyip tekrar okuma niyetiyle aldığım Kumral Ada Mavi Tuna ve eşimin aldığı 4 kitapla baraber elimiz kolumuz dolu, cebimiz boş ama keyifli bir şekilde ayrıldık fuardan.
Kapanmadan tekrar gideriz belki.

13 yorum:

  1. Ya-pa nin durumu saniyorum ki kotu Fusuncum, buradaki bir kac ofis de kapatilmis (diye duydum)
    valla ayarlayabilseydim, ben de gelecektim o fuara, malum istanbuldaki daha cok Edirneye yakin bi yerde yapiliyor.
    seneye belki :)
    yerim o defneyi.

    YanıtlaSil
  2. İzmir kitap fuarında bulunabildik ne mutlu ki, çok alelacele yapılan bir alışverişte olsa, güzel kitaplar almıştık :D

    yerimm ben onun kitap aşkını bide öperimmm mmmmm :D

    YanıtlaSil
  3. Oh ne güzel yapmışsınız! Defne de çok mutlu olmuş anlaşılan, canım benim ne güzel gülüyor :))) Bu arada kitap yorumlarını bekliyorum, gitmeden bolca Türkçe kitap almak istiyoruz biz de.

    YanıtlaSil
  4. kendimize de :)

    YanıtlaSil
  5. ben bu yıl Anakara'daki fuarı kaçırdım sene ye artık.Defne ne güzel kitaplara alışmış artık Ada hala ilgisiz maalesef

    YanıtlaSil
  6. İntertekste çalışmıştım yıllar önce :) Kitap fuarının açılışına gelmeyi çok isterdim ama nasip olmadı. Belki bu Pazar gelirim İzmit'e. Ne zamana kadar açık kalacak?

    YanıtlaSil
  7. kirazcım yine gel, haftaya pazara kadar açık fuar, süper olur walla

    melike senin fuar tam denk gelmişti:) biz de öptük

    evrencim yazarım tabi, şimdiye kadar yazdıklarıma da bak istersen fikir olur

    başakcım baştan sona okutuyor artık, ben de beklemiyordum. ada da mutlaka sevecektir, şimdi ilgisini çekmiyor demek

    kirazzadecim 23üne kadar açık, bekleriz

    YanıtlaSil
  8. Annem de kitap fuarını bekliyordu İzmit'te ama seyahatine denk geldi, ben de ona sipariş verecektim olmadı : ( Bu arada Cemile serisi hakkında fikirlerini söylersen çok sevinirim. Ben kitapçıda elime alıp karıştırdıklarımın nedense anlatımından pek hoşlanmamıştım.Tabii benimki çok kısıtlı sürede edinilen bir fikir, doğru olmayabilir.Senin yorumunu da merak ediyorum bu yüzden. Öpüyorum Defne' ciği :)

    YanıtlaSil
  9. Defne' nin gulucuklerinden belli oluyor ne kadar mutlu olduğu:) Ben de YKY da hayal kirikligina ugramistim. Sadece kendi bankalarinin kartina taksit yapiyorlardi saskinlar. Mutlu mesut dinlesin Defne masallarini.

    YanıtlaSil
  10. zeynep cemileyle ilgili yazacağım ama defne çok seviyor ben de beğeniyorum aslında, sadece cemile okumadığı sürece sorun yok

    elfana ben hiç taksit olyını sormamışım bak, tühh

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim cevabın için:) Bir tane edinip deneyelim biz de o zaman.

    YanıtlaSil
  12. Peki gerlisem, Defneyle tanışabilecek miyim? :)

    YanıtlaSil
  13. Füsuncum Benim Minik Yıldızım hk. yazarsan sevinirim. İş bankadı yayınlarından sanırım değil mi?

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails