Dün, bir garip gün...

Dün, garipti gerçekten.
çalışan her annenin yaptığı gibi koşa koşa eve gitmek istemedim başta. Sebep kendine zaman ayırma, gezme tozma isteği değil. Zaten bu ara ne halim ne isteğim var. Eve gidip gidip yatmak istiyorum. Sebep kapıdan kovulmama isteğiydi sanırım. Kim mi kovuyor? Defne tabii. Bir önceki gün kapıda beni gördüğünde "git şurdan dedim sana!" demek ve kapıyı kapatmaya çalışmak suretiyle beni kovmuş, bir de "pis" diye de eklemişti. Takmıyorum ne zamandır ama yine de üzülüyor insan be. Aynısını babasına da yaptı gelince. Bu kız bizi sevmiyor, anladım ben onu...


Dün bu düşüncelerle eve gitmekteyken gözüme mor bi çiçek takıldı yol kenarında. Tipsiz, heryerde olan, sıradan mor bir çiçek. Attığım iki adımı geri alıp kopardım çiçeği, Defne'ye götürmek için. Çok seveceğini biliyorum çünkü. Kapıyı ne olduysa neşe içinde açtı, bak sana ne getirdim diye çiçeği uzattım. Büyük bir özen ve dikatle çiçeği aldı, kokusu olmasa da burnuna soka soka kokladı ve "ben bunu odamdaki çiçeklerin yanına koycam" diye poposunu sallaya sallaya gitti. Koydu geldi, bir önceki gün toplayıp bardağa ısladıkları papatyaların yanına. İlgilenmesi, değer vermesi öyle güzeldi ki, bir anda sildi hüznümü...


Sonradan farkettim popodaki boşluğu. Meğer bezi yokmuş, istememiş bağlatmamış. 1-2 boş atıştan sonra 3 kez tam isabet ettirmiş, hem de kazasız. Ben geldikten sonra da 1 kere yaptı, sonra var yok arası bocalamalardan sıkılıp bağlamamı istedi. Sanırım kendi kendime becerecek bu işi, onun için ısrar etmeyip bağladım yine.
Ardında uzuuun bir aradan sonra parka gittik Defne'yle. Bu çocuklar gerçekten çok hisli, çok anlayışlı. Başta cesaret edemedim tek başıma götürmeye belim yüzünden. Bir de bisikletini almak isteyince iyice tırstım açıkçası ama boşaymış. Çok uyumluydu Defne, beni hiç zorlamadı, bir kere bile kucağıma almam gerekmedi. Zaten sen hastasın, alamazsın deyip almama izin vermiyor çoğu zaman. Sakin sakin gittik, yine çiçek toplaya toplaya döndük.



Bu kadar değil hepsi. Doğduğundan beri, emdiği zamanlar hariç (bazen o zamanlarda da) sallanmadan uyumadı Defne. Çok çok nadir ve tesadüfi birkaç uykusu oldu kendi kendine uyuduğu ama bir elin parmaklarını geçmez, bahsetmeye değmez yani. Dün banyo yaptı, süt içmek için mızırdandı. Hem süt içip hem saçını kurutturdu bana. Arkasından yanına yatıp 4 kitap, 3 şarkı, o aralarda biraz sağa sola debelenme, oturup yatma, bir baktım Defne uykuda. Geçen gün de denemiştik, çok ağlamıştı. Bu sefer hiç sesi çıkmadı, konuşmadı bile.
Bense hem sallanmadan, sadece kitap okuyarak uyumasının şaşkınlığı hem de çok uzun bir süreden sonra kızımla dolu dolu vakit geçirmenin ve annesi olarak onu uyutabilmenin mutluluğuyla bir de nolur bu ilk ve son olmasın temennileriyle, parmaklarımın ucunda yavaş yavaş çıktım odasından.

Fotoğraflar hafta sonu dağların arasında bulduğumuz küçücük mangal-çay bahçesi kıvamında bir aile yerinden.

20 yorum:

  1. beence bir oyun geliştirmiş o kendince git diyerek... Sevmez olur mu annesi...

    YanıtlaSil
  2. Hazır olduklarında herşeyi kendileri yapıyorlar, hiç merak etme uykuya da zamanla kendi dalacaktır, zor dönemleri oluyor maalesef sabırla bekleyeceğiz.

    YanıtlaSil
  3. İl fotoğraf nereye ait? Gidip o banla oturup derin derin nefes aldıktan sonra, uyuyasım geldi de. Bende bir çocuk fotoğğrafı var. Defneye çok benziyor. Mail adresinizi veriri misiniz size yollayayım. Siz de benzer bir fotosunu çekersiniz belki :)

    YanıtlaSil
  4. Sevmemesi mümkün mü Füsuncum? kendini keşfetme aşamasında oluyor böyle şeyler, bir dönem gelecek ki hep seni isteyecek göreceksin...
    Gösterdiği gelişimlere maşallah diyorum, dilimi ısırıyor, popomu kaşıyorum, sen de yap :P

    YanıtlaSil
  5. Defne'yi tebrik ederim...ne güzel isteklerini kendisi dile getirebiliyor...biz de tuvalet eğitimine 1,5 yaşına doğru oğlumun klozete oturmak istemesi ve bez değilde çamaşır giymek istemesi ile başlamıştık...çokta başarılı oldu...eminim defne de hem bez hem de uyku olayını halledecek...güzel bir başlangıç sizin de dediğiniz gibi devamı gelir :))
    sevmeme,istememe konusu ise tamamen onun oluşturduğu bir oyun bence..baksanıza parkta nasıl sizi üzmemiş...kucağınıza bile gelmek istememiş...çok akıllı maşallah...

    YanıtlaSil
  6. :) Ne güzel haberler..
    İnşallah devamı gelir..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. cok sevindim islerin yoluna girmesine

    YanıtlaSil
  8. Çok etkiledi bu seferki yazın beni Füsun'cum... Bence de sevmemesi mümkün değil... Hem bak ne güzel gelişmeler olmuş... Umarım bu gelişmeler köklü değişimin habercisidir:))

    YanıtlaSil
  9. Bence Defne'nin ve senin bazen ve sık sık beraber birşeyler yapmanıza ihtiyacınız var. Sadece sen ve o!

    Bak herşey nasıl da güzel gidiyor değil mi? maşallah diyelimm..

    Seni sevmediğini de çıkar at aklından, içinden ;)

    YanıtlaSil
  10. zamanla herşey daha da yoluna giricektir.Seni sevdiği için böyle yapıyodur.Dikkat çekme,ilgi çekme vs. sebeplerden. çok sevindim ana kız güzel vakit geçirmenize :)

    YanıtlaSil
  11. bu yazın bi başkaydı icimi burdu nedense belki senin hislerini hissetmişimdir..ama sonuna bayıldım her gününüz umarım en az bugününüz kadar güzel gecer füsuncum..seni sevmemesi imkansız bunu sen de biliyorsun bence,ama cok özlüyo yanında istiyo bu tripler ondan :D

    YanıtlaSil
  12. evet bence de seni sevmiyor defne!beni sevmiyor diye yazarken bunun doğru olabileceğine sen de inanmadın değil mi Füsuncum.Böyle bir şeyin olması mümkün mü hiç.sen çok iyi bir annesin ve defne ençok seni seviyor şuan.Anneanneyle bütün gün saltanat sürüyor,her dediği oluyor.senin eve gelmen bu saltanatın bitmesi ve hayırların,kuralların başlaması demek.Bunun farkında,bu durum işine gelmediği için böyle davranıyor.Ada da aynı şeyi yapıyor bana.Almaya gittiğimde niye geldin,ben eve gelmiycem diyor.Emin ol bakıcı baksaydı bunların hiçbiri olmayacaktı.Dediğim gibi nasıl davranılarsa davransınlar şuan en çok bizi seviyorlar ve bu hep böyle olacak...Ta ki hayatlarının aşkını bulana kadar:)

    YanıtlaSil
  13. Can da 2-3 yaşlarındayken, beni sürekli kapıdan kovuyordu ve inan eve gidesim gelmiyordu iş yerinden.

    Hepsi geçiyor neyse ki büyüyünce :)

    YanıtlaSil
  14. :)
    Kendi kendine uyumuş olduğu kısma bayıldım...
    Hep böyle olsın sonrası, gönlünden geçen gibi, güzel...

    YanıtlaSil
  15. denizcim oyundur di mi:)

    baharcım ilk ve sonmuş maalesef daha bekleyeceğiz galiba

    kirazzade fotoğraflar kartepede çekildi:) mailim yanda

    sibelcim heryerimi kaşıdım, gelsin artık o günler

    keremin annesi çok teşekkürler, ah biz de bir halledebilsek wc işini

    odilin anneciği çok teşekkürler

    elfanam sağol ama wc işi birgün sürdü devamı gelmedi

    YanıtlaSil
  16. özlemcim inşallah inşallah

    melikecim aynen öyle bence de beraber daha fazla zaman geçirmemiz lazım, az kaldı yaza inş

    toprakana bence de öyle ama gel kalbime anlat

    alevcim biraz içli yazmışım galiba:) çok sağol

    başakcım biliyorum sevdiğini ama bazen buna inanmakta cidden zorlanıyorum, bu aralar hassasım galiba biraz

    aslıcım çabucak geçer umarım

    kisdcim inşallah ama bir daha uyumadı, tek atımlıkmış:)

    YanıtlaSil
  17. Onca yıllık İzmitliyim, bi gidemedim şu Kartepeye :(

    YanıtlaSil
  18. Annesi minik kurbaan seni çok seviyor..sadece naz yapıyor..

    Sende biliyorsun bunu..
    Onun için sakın hüzünlenme..

    YanıtlaSil
  19. Füsuncum bu yazını okumamışım ben nasıl olduysa.Çiçek seven,onlara değer veren,odasına çiçek koyan bir kızın var senin.Özünde nasıl sevgi dolu bir çocuk olduğunu gösteriyor zaten...

    YanıtlaSil
  20. ayy benim kızımın tişörtündennn :)
    Diyorum Defne de Zişan kuşu hatırlatan bişeler var bana..:)
    Bu arada bloğun altını üstüne getiriyorum kaç gündür.
    Böyle arada okumadığım yazıları bulunca bir seviniyorum ki..
    Ne oldu bana cidden yaaa...:))

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails