Büyük yatağa nasıl geçemedik?

Birkaç ay önce hem Defne'nin odası son şeklini alsın istediğimizden hem de gece uyandığında iğrenç bir sallanma mekanızması olan park yatağı sallamaktan nefret ettiğimiz ve bir anönce kurtulalım istediğimizden evde bulunan tek kişilik ortopedik yatağı yere koyduk ve Defne'ye büyük yatağı hazırladık.

Defne beşiğini bırakırken hiç sorun çıkarmadı aslında. Zaten yenilikleri çok seviyor. Ona marketten büyük yatak aldığımızı, beşiğinin küçüldüğünü anlattık. Büyük yatağı getirelim mi, bak çok güzel falan diye de özendirince hevesle kabul etti. Yatarken ve gece uyandığında da hiç sorun çıkarmadı.

Ona göre hala sorun yok ama bizim için çok büyük bir sorun var. Gündüz fiziksel aktivite anlamında nispeten sakin olan yavrumuz gece adeta kişilik değiştiriyor. Evimizdeki tek kişilik yataktayken her gece yatağın dışında, parkenin üstünde, kapının yanında bulup yerine götürüp yatırıyorduk. Biz görene kadar uzun süre yerlerde ziyan zebil olmasını istemediğimizden de beşiğinden çıkan ince şilteyi yatağın yanına koyuyorduk.


Ve sonra da onu böyle buluyorduk. Bu şekilde idare ettik bir süre.

Köye gelince de Defne'ye bir yer yatağı hazırladık, aynı manzara köyde de tekrarlandı tabi ama işlerin çığırından çıkması Defne ateşlendiğinde oldu. Gece kontrol ederiz, yanında olalım diye yatağının yanına bir sünger yatak daha koyduk. O süngerin bitiminde de bizim kanepe başlıyor zaten. İyileşince de yerlerde yuvarlanmaz işte dursun bu dedik ve kaldırmadık.
Defne şu an o geniş sadrazam yatağında yatıyor ve kelimenin tam anlamıyla her gece defalarca 360 derece dönüyor. Enine, boyuna, verev, kıyıda, köşede her yerde yatıyor. Geçen gece yeni yattığımızda kalkıp resmen bir sağa, bir sola emeklediğini ve uygun bulduğu bir yerde durup uykusuna devam ettiğini gördük.

Sanırım biz yanlış yaptık. Yerlerde yatmasın, yuvarlanmasın diye yatağı genişlettikçe Defne olan yatağın her cm2'sini kullanmaya başladı. Oysa yatağı sınırlı tutup yere inmesine ve rahatsız olmasına izin verseydik doğru düzgün yatmayı daha kolay öğrenecekti sanırım. Şu an yatağın başı sonu neresi bilmiyor, neresinde yatılır bilmiyor. Bariyer de çözüm olmayacak çünkü yatağın ayak ucu dahil her yerinden aşağı inebiliyor şu an. Sanırım yatağı daraltmak ve sınırlamak en doğrusu olacak. Bakalım bir de onu deneyelim, işe yarayacak mı?

13 yorum:

  1. Ay fusuuun çok güldüm:)maşallah kuzuma. Bence sınırlandırmak iyi fikir.

    YanıtlaSil
  2. ha haaa!!! akşam akşam çok güldüm ben de :)))) sınırlandırınca 1-2 kez düşüp sonra yatak sınırlarını kabul ediyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. Ada da aynen defne gibi uyur,yatağı bir baştan bir başa turlar,üstünü de hiç örtmez.Annemlerde ablamla benim odamızdaki tek kişilik karyolalarda yatıyoruz karşılıklı.ilginç bir şekilde hiç düşmedi bu zamana kadar.dönerken yatağın kıyısına kadar geliyor ama düşmüyor.eve gidince yatağı yerden yükseltip
    altına yine o şilteyi koyarak deneyebilirsin.belki faydası olur
    Bu arada bu yorumu nurturiaya da yazmıştım gördün mü bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  4. elif her gece süngeri kaldırayım diyorum kıyamıyorum iyi mi:))

    sermincim eninde sonunda olacağı o:) sizi güldürdüğüme sevindim bir de:))

    başak yazacaktı orda kaldı walla:)) adaya çok şaşırdım nasıl düşmemiş sen de iyi cesaret etmişsin direk karyolaya yatırmaya. yatağı yükseltme şansım yok da şilteyi iptal edeceğim sanırım

    YanıtlaSil
  5. ben ikea dan yatak aldım hem daha alçak düşsede sorun olmaz hemde korkuluk var 2 yaşından beri o yatakta yatıyor bi sorun yaşamadık uyanıncada kendisi yataktan inip geliyor

    YanıtlaSil
  6. benim kız gibi.uyurken saat gibi dönüyo yatakda.ben yatağının kenarına yastık koydum.çarşafın altından koyuyorum yastıkla düşmesin diye.şimdilik idare ettik.

    YanıtlaSil
  7. ya aynı Urası anlatmışsın. Bir ay babamlardayken bizde aynı şekilde yatırmıştık bir alıştı şimdi kesinlikle evde yatağında yatmıyor, yerde aynı 360 derece dönerekten her cm kullanaraktan oda boyunca yatabildiği heryere yatıyor heryer yastık minder ...
    ama bakıcıda küçük bir yer minderinde yatıyor ???
    tatilde yanımızda yattı???hiç düşmedi???
    havalar soğuyunca gene yatağına geçebilecekmi?
    hiç sanmıyorum bende çözümsüzüm...

    YanıtlaSil
  8. bizde bizdegündüz uykusunda hiç kıpırdamazken gece dolaşır her eyrde ama hatırlıyorsan bizim yatağı onda da dolaşıyor ama yatağın sınırları içerisinde:)
    geçen gece ne zaman uyandıysa oturma odasındaki çekyatın üzerinde bulana kadar...

    YanıtlaSil
  9. Füsun,

    Bu eve taşındığımızda biz de Çınar'ın yatağının bariyerlerini çıkardık ve büyük yatağı yaptık. Yatak oldukça alçak olduğu için bariyer kullanmadık, ama yatağın yanına boylu boyunca iki minder koyuyoruz. Çınar da son derece deli yatan bir çocuk, ben "kimbilir kaç kez düşecek gece boyunca" derken ilk başlarda düştü kaldırıldı, düştü, parkeye kadar geldi, sızıp uyudu vs vs ve son zamanlarda düşmeler epey azaldı. Sanırım sınırlarını öğrenmeye başladı.

    Belki yer yatağı yerine böyle alçak bir yatak alabilirsiniz. Ya da yandaki şilteyi kaldırarak düşüşü birazcık şiddetlendirirseniz bir süre sonra sınırı öğrenir gibi geliyor :)

    Bu arada, çok tatlı uyuymuş ya, koptum!

    YanıtlaSil
  10. bizim talya ile yerde yatma maceramız da böyle sonuçlanmıştı.her sabah odasının ayrı bir köşesinde uyanıyordu.Ardından bir cesaretle tek kişilik yüksek sayılabilecek bir yatağa geçiş yaptık.yer yatağımız ise uzun dönem yatağının altında düşerse yumuşak iniş yapsın diye yerde durdu,yastıklar ise yanı başında bariyer görevi gördü.Sonuçta bir iki yere yapılan yumuşak inişten:)sonra düşmeden uyumayı başardı.Defne de yakın zaman da düşmeden gezmeden uyumayı öğrenecektir eminim...

    YanıtlaSil
  11. Cozum bulabildiniz mi yazdiklarinizin aynisini yasiyoruz 've ne yapacagimizi bilmiyoruz acikcasi surekli hasta oluyor bu yuzden

    YanıtlaSil
  12. Cozum bulabildiniz mi yazdiklarinizin aynisini yasiyoruz 've ne yapacagimizi bilmiyoruz acikcasi surekli hasta oluyor bu yuzden

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails