Gamsız yaptı (mı) dünya beni?


Üzümler oldu olacak, ilk hali yemyeşildi, alaca düştü şimdi şimdi. Olanları seçip yiyoruz çaktırmadan.


Tarhana da oldu, Defne'nin katkılarıyla. Serip kurutulma işlemleri sırasında yapmadığını bırakmadı. Bazen göremeyip üstünden geçti  bazen sinek konuyor diye örtmeye kalkıştı, arada sıkılınca avuçlayıp etrafa saçtı ama harika bir tarhana olmasına engel olamadı. Eli değdi diye mi bilmiyorum  bu seneki gerçekten güzel oldu. taze tarhana gibisi yok.


Bahçe de tam anlamıyla şenlik var. İlk domatesleri yemeye başladık. Şu koyu yeşil devasa şey kabak. Cinsi değişik sanırım çok iri. Bal kabağı, biber, bamya, patlıcan, salatalık, hepsi olmaya başladı. Sabah kahvaltı hazırlanırken Defne'yle bahçeye çıkıp biber, domates, salatalık topladık. O benden daha iyi bu konuda. Sabah salatalıkları bulamadım, acurların yanında sanıyordum, değilmiş. Defne "ben biliyorum yerlerini, gel sana göstereyim" deyip götürdü beni. Hakikaten oradalarmış.

Huysuzluğun tavan yaptığı anlar azalmaya başladı iki gündür. Günlük yaşamdaki her hareketimiz olaylı geçiyordu, yavaş yavaş normalleşti. O normalleşti, ben de normalleştim.

Sezen'in bir şarkısı vardı Gamsız diye, çooook eskilerden. Yeni versiyonunu duydum bir süre önce, tek kelimeyle bayıldım. Sürekli dinliyorum bu ara, ruh halime de pek uydu, tavsiye ederim.

9 yorum:

  1. Off taze tarhana, çok canım çekti bu sıcak yaz gecesinde bile yerim..Biz de kurutarak yapıyoruz en sağlıklısı..Sebzeler harika görünüyor..Köy gibisi yok..

    YanıtlaSil
  2. Yaa bu fotolar eklenirmi.İnsanın canı nasıl çekiyor biliyormusun.Zaten her şeyin dalından koparılarak yenmesine hasret biri olarak bayıldım bayıldım.Afiyet şeker olsun.Sağlık olsun inşallah Defne ye ve sana.Bizim evde de küçük saksıda çeri domatesimiz var o arada verdikçe domates dünyalar benim oluyor.Bayıla bayıla yiyoruz işte.

    YanıtlaSil
  3. Şimdi oralarda olmak vardı :)

    YanıtlaSil
  4. tek kelimeyle harika... Domatesin, tarhananın kokusunu getirdin bize valla :)

    YanıtlaSil
  5. fotoğraflar harika. kabak domates çiğ çiğ yiyesim geldi :)

    YanıtlaSil
  6. Offf şu tarhanadan nasıl da canım çekti anlatamam valla :) Hepimize göz hakkı birer pişirimlik yollasanız bari :D

    YanıtlaSil
  7. gamsız yaptı dünya beni,kadere razıyım ben...:)sebzeler harika görünüyor

    YanıtlaSil
  8. çocukken annanemlere gittiğimizde yapılırdı tarhana kurutma işlemi. çok eğlenceli olurdu kuzenlerle. Tıpkı defne gibi keyfini çıkarırdık biz de.

    YanıtlaSil
  9. çocukken annanemlere gittiğimizde yapılırdı tarhana kurutma işlemi. çok eğlenceli olurdu kuzenlerle. Tıpkı defne gibi keyfini çıkarırdık biz de.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails