İstanbul Hatırası-Ahmet ÜMİT


Eğer yazar bu arada yeni bir roman yazmadıysa İstanbul Hatırası yazarın en son kitabı. Ben biraz geç keşfettim ama. Çoktan çıkmış olduğunu duyduğumda, yazarın Kukla isimli romanını okumaktaydım ama yine Ahmet ÜMİT'e karşı koyamayıp diğerini bitirmeden verdim siparişi ve bir çırpıda okudum.

Başrolde yine Başkomiser Nevzat. Başta amaan yine mi dediysem de sanırım içten içe bir bağ kurulmuş Nevzat Beyle aramda. Roman ilerledikçe daha bir ısındım, samimi oldum sanki kendisiyle. Şimdi bir Başkomiser Nevzat kitabı daha olsa okurum gibi geliyor.

Ahmet ÜMİT yine şaşırtmadı beni. Tarzı belli zaten, polisiye, seri cinayetler. Gerilim yok ama, cinayetleri bile yumuşak yumuşak, sakin sakin anlatıyor. Sanırım biraz da bunu seviyorum ben. Bir de tabi benzersiz İstanbul tasvirlerini.

Yazar tam bir İstanbul aşığı, yoksa bu kadar güzel anlatamazdı o şehri. İstanbul'u anlatan hangi kitabını okusam içimde önüne geçemediğim bir İstanbul'u sindire sindire gezme hevesi uyanıyor. Ah bir de gerçekleştirebilsem...

Bu sefer İstanbul tarih kokuyor. Camiler, saraylar, kiliseler, sarnıçlar, sikkelere ve hikayeleri ve cinayetler. Hepsi birbirine sıkı sıkı bağlı. Kitabın mesaj veren bir tarafı da var bana kalırsa. Tarihimizi, kültürümüzü nasıl görmezden geldiğimizden ve nasıl yok ettiğimizden dem vuruyor bol bol ve çok da iyi yapıyor.

Kısacası Ahmet ÜMİT'i ve dahası İstanbul'u seviyorsanız mutlaka okuyun derim.

İyi okumalar...

8 yorum:

  1. dediğin gibi ben de bir çrpıda okumuştum canım bu yaz İstanbul Hatırasını gerçekten müthiş bir kitap :)

    YanıtlaSil
  2. bekleyip duruyor kitaplıkta, akşam gidip başlayım hevesim geldi :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de bir kitaba başlayacaktım.
    Seçemiyordum.
    Malum çok okuyamıyorum o yüzden seçerken kılı kırk yarıyorum.

    YanıtlaSil
  4. benim de bugün yarın gelecek olan siparişlerim arasında bekliyoruz onu ve daha birçok kitabı heyecanla...

    YanıtlaSil
  5. yine vakitsizliğimi yüzüme çarpan bir post:)) yaz başı alınıp başucumda okunmayı bekleyen kitap, hemen zaman ayırmalıyım

    YanıtlaSil
  6. kızlar mutlaka okuyun seveceksiniz bence, zaman ayırmaya değer. haksız mıyım nilay:))

    YanıtlaSil
  7. bunu atlamışım meğer sen zaten yazmışsın istanbul hatırasını yorumundan sonra döndüm bende sayfana füsun..öperim çok güzel yorumlamışsın..

    YanıtlaSil
  8. zeynepcim çok teşekkür ederim, ben de öptüm:)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails