Ve sonunda Defne'nin odası bitti. (Evet, çocuk okula başlamadan:)

Defne'ye hamileyken de doğduğunda da şöyle tam takım bir oda alayım diye düşünmedim. Hem dolabı, şifonyeri, yatağı bir yana, halısından perdesine ve hatta lambasına kadar aynı renk ve desendeki showroomdan fırlamış gibi duran odaları sevmediğimden hem de uzak bir ilçede, çok yüksek taşınma ihtimali ile yaşadığımızdan gerek duymadım.

Bir park yatak işimizi görür dedik, kıyafetleri için de benim bekarlık mobilyalarımı elden geçirdik. Düşündüğüm gibi Defne 1 yaşına bastığında tayinimiz çıktı ve il değiştirerek yerleşik yaşama geçtik. İşte o zaman yavaş yavaş kafamdaki odayı yaratmaya başladım. Ama gerçekten yavaş oldu, 1 sene sürmüş son halini bulması.

Sonuç mu? İşte...



Kapı süsünü de biraz geç kalarak Defne 9 aylıkken yapmıştım.




Bu pano da Defne'nin odası için yaptığım en son süsleme. Nasıl olacağını bilemediğimden bir tane yapmıştım. Fena olmadı sanki, yanına irili ufaklı birkaç kardeş güzel olacak.





Resimleri sevgili Sirar'ın çok sevdiğim blogu Çocukla Yaşayan Mekanlar için çekmiştim. Siz de tatlı bücürünüzün şirin odasının resimlerini  odafikirleri@gmail.com ' a gönderin Sirar yayınlasın. Hem bakması çok zevkli hem birilerine ilham verirsiniz kimbilir.

46 yorum:

  1. Vayy vayy vayy ben en çok şu arılı panoyu beğendim, harika olmuş. Elerine sağlık. Pasajın falan var mıydı? Satıyor musun bunları?

    YanıtlaSil
  2. Füsun, harika olmuş. Elinin değdiği her şey gibi Defne'nin odası da muhteşem olmuş. Güzel prensesim, mutlu mutlu uyusun, oynasın, büyüsün odasında... Kucak dolusu sevgiler ikinize

    YanıtlaSil
  3. harika olmuş, çok ferah:)

    YanıtlaSil
  4. bende çok beğendim Defnenn odasının son halini.. Pano süper olmuş ya bayıldım..

    YanıtlaSil
  5. Füsun, çok güzel bir oda bu. Bir kere el emeği göz nuru bir oda (showroomdan çıkmış gibi duran odalar beni de hiç çekmiyor). En çok senin hazırladığın panoya bayıldım. Harika olmuş. Sonra da o minicik masaya ve masanın yanındaki duvarda asılı renkli boya kutularına bayıldım... hemen ben de deneyeceğim. :)

    defne'ye ve size bu güzel odada nice mutlu günler diliyorum.
    S.

    YanıtlaSil
  6. Füsun, çok güzel bir oda bu. Bir kere el emeği göz nuru bir oda (showroomdan çıkmış gibi duran odalar beni de hiç çekmiyor). En çok senin hazırladığın panoya bayıldım. Harika olmuş. Sonra da o minicik masaya ve masanın yanındaki duvarda asılı renkli boya kutularına bayıldım... hemen ben de deneyeceğim. :)

    defne'ye ve size bu güzel odada nice mutlu günler diliyorum.
    S.

    YanıtlaSil
  7. odanız çok güzel olmuş.
    defne, güle güle kullansın.

    birde neyi nerden aldığınızı yazarsanız sevinirim.

    teşk,

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkürler, çok mutlu oldum beğenilmesine:)
    pelin hemen yazayım. masa sandalye, kalemlikler, oyuncak rafı, halı, perde kanatları, ördekli çerçeveler ikeadan. kitaplığı marangoza yaptırdık. mobilyalar da eski biz kapladık. bu kadar sanırım

    YanıtlaSil
  10. füsun defnenin odasına bakarken gördüm ahşap ağaç şeklinde bir oyuncak var. sormayı unutuyorum, acaba nedir nedir?

    YanıtlaSil
  11. gamzecim onu ümraniyedeki gel oyna standından almıştım sanırım. en üstten misketi atıyorsun tıngır mıngır aşağı düşüyor döne döne, ben defneden daha çok sviyorum sanırım:)

    YanıtlaSil
  12. her detayı ayrı ayrı çok hoş olmuş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. çok sağol füsuncum, hakikaten bundan ben kendime alayım:))ben daha çok severim gibi:)

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel, çok zevkli olmuş ellerine sağlık.. Güle güle büyüsün, oynasın içinde Defnecik..

    YanıtlaSil
  15. NEfis olmuş valla, eline sağlık :)
    Dİkkatimi yatak çekti. Parmaklıksız ya, gece boyu orada kalıyor mu???

    YanıtlaSil
  16. 1 aydır falan hiç düşmüyor denizcim, bu konuyu da yazacağım aslında:)

    YanıtlaSil
  17. Kitap standına bayıldım, harika bir fikir. Oda sıcacık,renkli ve ferah. Ellerinize sağlık, gerçekten çok özenle düşünülmüş, çok beğendim.

    YanıtlaSil
  18. Füsun çok güzel ,çok ferah ikeadan almışsın sanırım renkli kovaları o fikrine ayrıca bayıldım bende oğlumun odasına mutlaka böyle birşey yapıcam.Ayrıca kitaplik çok güzel , nerden aldığını öğrenebilirmiyim.

    YanıtlaSil
  19. Ben de seninle aynı kafadanım. Evimize yerleşir yerleşmez hamile kaldım ben Duru'ya. Kocaman bir tadilattan yeni çıkmıştık. Ancak eksiklerimiz vardı. Bizim de yurtdışına tayin olma ihtimalimiz yüksek olduğundan erteledik onun için oda düzenlemeyi. Park yatak ile idare ediyoruz hala ama benim uzun kızım zorluyor şu sıralar. Tayin işi de henüz belli olmadı, şaştım kaldım. Oda yapsam senin gibi güzelce hazırlamak isterim, gidersek 3 yıl boyunca hiçbir işe yaramaz. Yapmasam başka türlü.

    Döküverdim içimi. Neyse...
    Oda çok güzel, zaten önemli olan şekerin kendini rahat hissetmesi ve beğenmesi. Panoya bayıldım. Kendi emeğin olması ayrı bir anlam yüklüyor tabii. Hep iyi günleri olsun Defne'nin odasında, hep iyi haberlerinizi alalım.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Füsun, gerçekten çok güzel olmuş, elllerine sağlık. Ne tesadüf bizde Defne'nin odasını yeni tamamladık.Bende şu klasik odaları sevmiyorum.Etrafta minderler olmalı, kocaman bir halı çocuk istediği gibi oynayabilmeli.Ama malesef bizim evimiz çok küçük bu yüzden dolap yatak ve masa haricinde birşey koyamıyoruz. Bu yüzden rafları yukarı takmak zorunda kaldık.Tam yazmayı düşünürken seninkiyle karşılaştım.Yaptığın Kalemlikleri bende bir sitede görmüştüm üstünde raf vardı.Bende tam tersi rafı ayrladım ama kalemlikleri nasıl ve nerden bulacağımı düşünüyordum. Geçenlerde aynı şeyin kumaşlardan yapıldığını gördüm. Öyle yapmaya karar vermiştim bende.
    Ama en çok kitaplığa bayıldım.İlerisi içinde çok kullanışlı.

    YanıtlaSil
  21. Bu arada Füsun keçeleri nereden alıyorsun.Çok uzun zamandır keçe satan bir yer arıyorum ama bulamadım. Galiba en son çare internetten sipariş vericem.

    YanıtlaSil
  22. fadiş çok teşekkürler

    elifcim bu şekilde kitaplık bulmamız mümkün olmadı biz de marangoza yaptırdık

    defnecim çok teşekkürler. bizim kız da uzun biraz, tatilde denedik park yatağını çok zorlandı uyuyamadı. siz de bir an önce düzeninize kavuşursunuz umarım

    filizcim bitince sen de koya defnenin odasını:) keçeleri bir kere internetten aldım birkaç renk. pasaj.com dan hala onları kullanıyorum. bulmak zor gerçekten ben de bulamamıştım

    YanıtlaSil
  23. füsun emeğine sağlı...çok güzel,ferah bir oda olmuş...küçük ayrıntılar odaya renk katmış...ayrıca keçeden yaptığın panoda çok güzel...bizim gibi annelere fikir vermiş oldun :))

    YanıtlaSil
  24. dolabını, kitaplığını görmüştüm önceden odanın tümü çok şeker olmuş önerdiğin blogda çok güzel

    YanıtlaSil
  25. merhaba füsfüs:)
    bloguna ilk defa geliyorum ve bayilarak izleyecegim bir blog oldugunu düsünüyorum... defnenin odasi öyle güzel ki bayilim...hele o kitaplarina, ne güzel yasindan cok kitabi olmasi:)
    ve sen cok zevkli olmalisin simdi izninle blogundaki diger yazilari okumaya devam edecegim...
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  26. Çok hoş olmuş ellerine sağlık,istediğin halıyı da bulmuşsun ne güzel.Ayrıca pano çok güzel olmuş,bana diyorsun ama bence sen de satmalısın bunları:)Yalnız izninle gözüme takılan birşeyi söylemek istiyorum.Perdeleri bağcıkla duvara doğru toplasan daha güzel olmaz mıydı?kızmadın di mi:P

    YanıtlaSil
  27. bahriyecim fikir verebiliyorsam ne mutlu bana

    gülcan çok sağol,siz de odanızın resimlerini yollasanıza

    nergisce hoşgeldin, çok sevindim ben de senin bloguna bayılıyorum çünkü:)

    başakcım aşkolsun hiç kızar mıyım aslında perdeler dediğin gibiydi ama stor taktırınca tülü bir üst raya geçirdik, kanatları da aynı sıraya tülle yanyana astık. toplarsam aradan duvar görünecek. anlatabildi mi acaba:)) karışık oldu biraz

    YanıtlaSil
  28. Herşey çok güzel olmuş annesi. Özene bezene hazırlamışsın. Ben en çok kitaplığı beğendim.

    YanıtlaSil
  29. Ne kadar değişmiş oda yaa:) Cidden çok güzle olmuş ellerine sağlık.
    Bende isterim keçe pano :)

    YanıtlaSil
  30. pano süper olmuş,emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  31. pmbe kulelerrrrr. gördüm kıyıda boynu bükük durmuşlar

    YanıtlaSil
  32. tekrar teşekkür ederiz:)

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  35. çok güzel ve zevkli bir oda olmuş...
    sağlıklı ve güzel günlerde kullansın defne:))

    YanıtlaSil
  36. çok teşekkürler cep aynası:)

    YanıtlaSil
  37. yorumum gelmedi mi acep? demiştim ki; yaşasın montesoori demeden geçemeyeceğim;)bizde de minik kovalar mevcut ama duvara asılmak üzere bekliyorlar:)sevgiler

    YanıtlaSil
  38. Canım,bayıldım defnoşumun odasına..Duvara monte kalemlik süper..İlk iş ikeaya bakıcam çünkü bizde boyalar her yerde..Bir de ne kadar düzenli ya..Bizim oyuncaklar sürekli etrafa saçılıyor,canı istemezse toplamaz da..

    YanıtlaSil
  39. özgürcüm gelmedi canım daha önce yorum, yaşasın mont. gerçekten:)

    filizcim ben de fotoğraf çekmek için topladım, her zaman böyle değil maalesef:)

    YanıtlaSil
  40. füsuncum yeni gördüm bu postu, şahane bir oda olmuş. ne çok ortak kitabımız varmış:) ben senin tavsiyelerinden çok faydalanmıştım.
    güle güle uyusun, oynasın büyüsün odasında

    sevgiler

    YanıtlaSil
  41. harika olmuş ellerine sağlık annesi, çok beğendim:D öpüyorum siziiiiiii, ben döndüm bide:D

    YanıtlaSil
  42. Füsuncum merhaba,
    Duvar rengini mavi seçmenin bir nedeni var mı? Mesela halı neden yeşil? Duvar renginin adını hatırlıyor musun? Ben de Pınarın odasını boyatmayı halı ve perdesini yenilemeyi düşünüyorum ve renkler konusunda çok kararsız kaldım.Pempe halı ve perde ve turkuaz duvar boyası istiyorum
    Birbirin tamamlayan enerjiyi dengeleyen falan filan gibi bir sürü şeyler var ya, ondan sordum sen de bunları düşünerek mi renk seçimlerini yaptın?
    Defneyi öptüm ;)

    YanıtlaSil
  43. canım aslında duvarı ben seçmedim, eve taşındığımızda bu renkti ama durdukça benim de çok hoşuma gitmeye başladı. halıyı ise özellikle yumuşak bir renk olsun istedim. fazla canlı parlak renkler istemedim ve desenli seçmedim. odayı dağınık karışık göstermesin dedim. ama bilisel birşey bildiğimden de değil. tamamen içimden geldiği gibi:) öptüm canım

    YanıtlaSil
  44. Füsuncum cevabın için teşekkür ederim. Bizim kızda 2,5 yaşında oldu ama hala odası tamamlanamadı. Ben de senin içinden geldiği gibi odaları çok sevdiğim için sormak istedim. Saol tekrar. Ayrıca,duvarda mavi yada turkuaz 0-7 yaş arası çocuklar için en çok önerilen renkmiş. Zeka gelişimi için. Ben de bile bile yaptınız sanmıştım :)
    Çok iyi olmuş ferah ferah, oh!
    Öptüm.

    YanıtlaSil
  45. Odanizda bizimde kullanigimiz bazi esyalar dikkatimi cekti, cok hos düzenlemissiniz, ellerinize saglik. Özellikle kitaplik cok mantikli, cocugun dikkatini cekmek icin birebir.

    YanıtlaSil
  46. merhabalar
    googlede bebek yer yatakları falan ararken buldum blogunuzu, emeğinize sağlık güzel bir oda olmuş, bende 10 aylık oğlum için yer yatagı hazırlamayı düşünüyorum,mecburen,sizce üşürmü yerde,sizinki hala yer yatagındamı yatıyor?

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails