Bizim Defnoş


Eskiden ne kolaydı anlatmak. Bugün çorba dedi, artık iki kelimeli cümleler kuruyor, üç kelimeye geçti, kişi zamirlerini doğru kullanıyor vs vs. Şimdi yazmak istiyorum, düşündüğümde yaptıklarını, söylediklerini toparlamak gerçekten çok zor geliyor. Artık bizim gibi konuşmaya başladı nerdeyse, yeni öğrendiği kelimelere zaten yetişemiyoruz. Bazen çok komik cümleler kuruyor ama yazınca o etkiyi vermiyor sanki anlamsızlaşıyor. Uzun süredir Defne'yi anlatmıyor daha doğrusu anlatamıyor oluşumun sebebi bu sanırım. Bugün onu yazmak istiyorum, onun için açtım yeni kayıtı. Aklıma ne gelirse sıralayaym en azından diyorum.

En sevdiği şarkı Yaşar Kurt'tan Hadi baba gene yap. Evde durup dururken hadi baba, hadi baba gene yapı aç diyor babasına. Biraz da videosunda bebeklerin olması ilgisini çekti sanırım ama sözlerini bile ezberlemiş. Özgür kırlangıçlar falan diyerek dolaşıyor bazen.

Tekerleme kitabındaki komşu komuş huuu, oğlun geldi mi tekerlemesini beraberce söylüyoruz. Biz soruyoruz o cevaplıyor.

Birkaç kere A B C şarkısını dinlettik. Çok sevdi. Ey bi si diğii ef çii çay cey key elemonokiii diye diye geziyor.

Önceleri şarkılara, dansa hiç ilgi göstermez, kitaplar dışında hiçbir şey ezberlemezdi. Bu aralar bol bol şarkı ezberliyor, söylüyor, arada dans etmek istiyor. Çok güzel söylediği bir başka şarkı da tepsi de tepsi fındıklar, Ayşe de Veli agayı gıdıklar, amman amman Ayşem şanına, nasıl gitcen Veli aganın yanınaaaa. Repertuarı çok çeşitli görüldüğü gibi:))

Herşey güllük gülistanlık değil tabi ki. Bazen çok şımarıyor, becerebildiği halde yemeğini yemiyor, siz yedirin diyor. Bir de kendi söylemek istediklerini bize söyletmeye çalışıyor. Sürekli şunu be, bunu de, Defne yapma de, dökme de gibi şeyler söylüyor. Sürekli olunca can sıkıcı oluyor gerçekten. Bir de ona karşı söylemeyi düşünmediğimiz olumsuz şeyleri söyletmeye çalışınca iyice gıcık oluyorum doğrusu.

Çocuklara karşı ilgisi çok arttı. Gittiğimiz yerde bebek veya kendine yakın yaşta bir çocuk gördüyse hemen yanına gidiyor. Eskiden ya ilgilenmez ya uzaktan izlerdi. Şimdi hemen yanaşıp arkadaş olmaya çalışıyor, elini tutuyor, seviyor, okşuyor. Gerçekten arkadaş istiyor artık, bu o kadar belli ki. Ve hiç zarar vermiyor. Başka bir çocuğa yaklaştığı zaman şimdiye kadar hiç birşey yapar mı acaba diye tedirginlik yaşamadım. Birkaç aylık bir bebek bile olsa nasıl sevmesi gerektiğini anlıyor ona göre davranıyor. Buna çok seviniyorum gerçekten.

Ve büyüyor, gerçekten büyüyor. Sürekli yanında olduğumuz halde birgün bir bakıyorum, değişik bir çocuk karşımdaki diyorum. Bir anda büyüyorlar sanki, değişiyorlar. Eski videolarındaki ince bebek sesi bile yok artık. O zamanları özlüyorum ve diyorum ki, seneye de bu halini özleyeceksin, 2,5' ken ne kadar minikmiş diyeceksin. Karşında işte, sarılsana, soksana içine diyorum.
Sonrasında ne yapıyorum tahmin edersiniz...

16 yorum:

  1. aynı şeyleri hissetmişiz bugün galiba :)

    YanıtlaSil
  2. Füsun Defne ne kadar büyümüş...son fotoğrafa bakınca zaman nasıl geçiyor dedim bende,seni dolayısıyla defneyi okumaya başladığımda bebekti daha...evet canım büyüyorlar,büyürken bizleri de büyütüyorlar...öperim ikinizide...

    YanıtlaSil
  3. merhaba,

    ne kadar guzel ne kadar icten bir yazi elinize saglik. Tamam anne degilim ama musade ederseniz soyle bir ugruyorum arada tatli kizinizla sayfaniza. Bu yazida ozellikle son paragrafta oyle gulumsedim ki, bu gulumseme icin size tesekkur etmeden gitmek istemedim.
    Her aniniz tatli gecsin beraber
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Harika yazmışsın Füs'cüm! Gerçekten, konuşunca, büyümüş gibi geliyor bize ama daha çok bebekler... doya doya sarılalım hepimiz :)

    YanıtlaSil
  5. Biz bu aralar güllük gülüstanlık olmayan günlerdeyiz.Sabah limoni ayrıldık,burnumda tütüyor.Bu yazını da okuyunca daha bir özledim.Annelik garip birşey,birkaç ay öncesini özleyip duracağız aylar sonra neler yapacağını hayal edip heyecanlanırken...

    YanıtlaSil
  6. Ah Füsun ah, aynı sebeplerden uzun zamandır gelişim postu yazamadım, açıyorum, kapatıyorum, gelişimleri hızlandıkça yazmak zorlaşıyor. 2,5'a az kaldı bizim, sanırım ozamana yazsam iyi olacak :))

    Tekerleme kitabını almışsın, sevdiniz mi?

    YanıtlaSil
  7. En son fotografa bakınca zamanın nasıl da hızla gectıgının farkına vardım bır kez daha..

    Masallah melegıme....masallah kızıma..

    YanıtlaSil
  8. maşallah defneye, negüzel anlatmışsın,
    bu arada Koyun russell'i aldık :) Kayra elinden düşürmüyor.

    YanıtlaSil
  9. Cimcime büyüyor işte blog bebeleri.Maaşalah diyelim

    YanıtlaSil
  10. Benim icin de yap, benim icin de :))

    YanıtlaSil
  11. Benim için öp bi şu fıstığı:))

    YanıtlaSil
  12. ingilizce şarkıları da ne güzel söylüyor:)

    YanıtlaSil
  13. Yaşarken komik yazarken yavan olan olayları biz de sık yaşıyoruz kızımla...

    YanıtlaSil
  14. defnecim tebrik ederim seni...ne güzel şeyler ezberlemişsin...annenin de dediği gibi repertuarın çok zengin...
    ve ben göremediğim son resmi merak ettim :))

    YanıtlaSil
  15. hehe çok güldüm
    o tekerleme kitabından bizde de var,
    komşu komşu huu nun cevaplarını arca da söylüyor ama tek kelimeyle (kapasitemiz artmadı henüz:) )
    kara
    ağaç
    blat
    suya
    dağa
    ....

    eve gidip yemek istedim şimdiden gerçekten bugünler geri gelmeyecek.

    YanıtlaSil
  16. Emekledi, yürüdü,konuşmaya başladı derken biz 3,5 olduk. İlk başlarda cümle kurmaya başladığında ılginç cümlelerimizi not ediyorduk bir kenara. Sonra sonra ipin ucu kaçtı:)) Çok çabuk büyüyorlar çok zaman su gibi:))

    Maşallah Defne sana

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails