Pembe Ayıcığın Düşü


Defne'ye kitap alırken korkuyorum artık. Bazen bir kitabın hiç olmadık bir noktasına takılıp hüngür hüngür ağlıyor ve bir daha asla okutmuyor o kitabı. Benim çok ama çok sevdiğim Cesur Fırfır da sırf bu yüzden kitaplığın en dip köşelerine mahkum kaldı maalesef.
Pembe Ayıcığın Düşü geldiğinde yılbaşında ermek üzere sakladım. Saklamadan önce bir kez okudum. Ayıcığın ühhüüü ühüü diye ağlamasıyla başlayan bu kitabın akibeti de Cesur Fırfır gibi olacak diye çok korkmuştum ama Defne beni yanılttı. Çok ama çok sevdi bu kitabı. Ben de tabii.

Öykü kısaca şöyle:
Pembe ayıcık hüngütr hüngür ağlamaktadı. Onu gören zürafa neden ağladığını sorar. Düşümü kaybettim der ayıcık. Bunun üzerine zürafa gökyüzünün dört bir yanına bakar ve ayıcığın uzun boynunu sıcak tutmak için bir atkı bulur getirir. Ama ayıcık ağlamaya devam eder. Onları gören at yeryüzünün dört bir yanına bakmayı teklif eder ve çok iyi nallarla çıkar gelir. Ama ayıcık yine susmaz. Bu sefer kurbağa yardıma koşar ve suyun deriliklerinden ayıcığın patlak gözlerini güneşten korumak için bir güneş gözlüğü bulup getirir.

Akşam olur, ayıcık ağlamayı sürdürür. Seslerine uyanan baykuş ne olduğunu sorar. Hayvanlar olanları bir bir anlatır. Baykuş onlara neler bulduklarını sorar. Aldığı cevaplar üzerine ayıcığın uzun bir boynu, nalları takacak toynakları ve güneşten korunacak patlak gözleri olmadığını anlatır. hayvanların hepsi kendi düşünü bulup getirmiştir.

Baykuş ayıcığa düşünün ne olduğunu sormayı aklı eden tek hayvan olur. Ayıcık düşünün uyumak ve güzel rüyalar görmek olduğunu söyler ve baykuş ninni söyleyerek hepsini uyutur.

Bu hikaye nasıl içimi ısıttı, nasıl duygulandırdı beni anlatamam. Yardımlaşmayı, empati kurmayı daha güzel anlatan bir hikaye okumadım şimdiye kadar.

Kitap Redhouse Kidz Yayınlarından çıkmış. Bu yayınevinin kitaplarını, çizimlerini çok seviyorum zaten. Şu anda da kendi sitelerinde indirimli satılıyor tüm kitaplar.

Defne başta düş kavramını anlayamadı. Dişini kaybetmiş dişini deyip durdu hatta. Sonradan düşü anladı ve ne olduğunu sordu. Biz de en basit şekliyle ayının olmasını istediği şey dedik. Ne kadar anladı tam bilemiyorum ama kitabı çok sevdi. Tavisye ediyoruz.
İyi okumalar...

Kitap içinden birkaç resim daha...



11 yorum:

  1. Elimizdeki kitaplari tekrar tekrar okumaktan sıkılmaya başamıştık ve öyle canımız istediği zamanda türkçe kitap alamıyoruz. Anneler geliyor ay sonu (yaşasın!) Biraz kitap sipariş edeceğim ona. İyi oldu bu, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Resimleri çok güzel gözüküyor. Ben de bir bakayım...

    YanıtlaSil
  3. ben okurken üzülecekleri kısımları sansürlüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. defne çok alakasız şeylere üzülüyor aslında. öyle üzücü kitabımız pek yok. cesur fırfırda tavşan yolunu bulmak için kazağının ipini bir yere bağlıyor ve kazağı sökülüyor. buna taktı, niye kazağı sökülmüş ona taktı:))

    YanıtlaSil
  5. Kitap çok hoş gözüküyor. Gerci bizimkisi hala yırtma döneminde. Nasıl içim gidiyor anlatamam!

    YanıtlaSil
  6. Talya da hiç olmadık şeylere üzülüyor Füsun'cuğum.Mesela Eeyore oyuncağını çok sever ümidiyle almıştım.Görür görmez başladı ağlamaya nedenini sorduğumda ise çok üzgün baktığını söylemişti:)
    Kitabın ise illüstrasyonlarına bayıldım.Gerçi ben çocuk kitaplarının hepsine bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Bu kitabı biz de çok seviyoruz. Defne, Cesur Fırfır'a niye ağladı diye soracaktım ama sen zaten açıklamışsın. Kuzum ya kimbilir neler geçiriyor kafasından. Öyle masum, öyle sevecen, öyle tatlılar ki

    YanıtlaSil
  8. yine çok güzel bir kitap paylaşmışsın füsun,teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Füsun'cum bu kitap tavsiyelerine yorumlarına bayılıyorum :)
    Bende Çıkartmalı Kış Kitabının siparişini verdim dörtgözle bekliyorum.
    Bu Defne çok alem kazağın söküğüne taktı yani :) çok güldüm tatlı kız.

    YanıtlaSil
  10. Kitapçılarda geçirecek bool bol vaktim olsun istiyorum ama olmuyor. İçine bakıp, hikayesine resimlerine göz gezdirip kitabı almanın keyfi başka , diğer türlü ancak böyle tavsiyeler üzerine güvenip internetten sipariş veriyorum ki, senin tavsiyelerin şimdiye kadar hep sevildi bizde :) Bu kitap önerisi için de teşekkürler, çok iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  11. serpilcim geçecek o dönemler de beraber okumanın tadına varacaksınız

    gülay ben de çoğunu çok seviyorum. bak sen talyaya üzgün bakmayı da bilirmiş:)

    umurcum aksi gibi ben de çok sevmiştim cesur fırfırı

    elifcim ne demek:)

    çiğdem kış eğlencelerine bayılacaksın hem de görür görmez

    zeynepcim benim vaktim oluyor ama burada da kitapçı yok maalesef. ben de hep tavsiye üzerine netten alıyorum. zevklerimizin de uymasın açok sevindim

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails