Zamanı varmış...


Birçok anne gibi ben de çok seviyorum Meraklı Minik dergisini. Haberdar olduğum günden beri alıyordum. Başlarda Defne küçüktü, resimlere bakıp kaldırıyorduk. Sonra büyüdü ama aktiviteler için yine de minik kalıyor, anlamalandıramadığı için de ilgilenmiyordu. Bu esnada bizim evdeki Meraklı Minik yığını gittikçe büyüyordu. En son geçen ay bir durdum, düşündüm. Bu dergi kaçmıyor ya, çocuğun ilgisini çekince almaya devam ederim, bir süre almayayım en iyisi dedim. İyi ki dedim, tam da o ay Defne tam bir Meraklı Minik oldu. Dolabın üstündeki dergi istifinden sürekli dergi ister, yapıştırmalarını yapıştırır, hikayeleri okutturur bir hale geldi. Dergiler aşağı indikçe de dağıldı, karıştı, ekleri etrafa saçıldı. Bu düzensizlik ve karmaşa beni o kadar yordu ki, dün bu işin çaresine bakmalıyım dedim ve baktım da.


Önce parçalara ayrılmış olan kartları kendi içinde gruplayıp folyoya sardım. Kartlarla pek ilgilenmiyor çünkü şu sıra. Asıl yapmak istediğim köşelere delgeçle bir delik açıp kurdeleyle bağlamak. (Delgeci unutma!!)

Derginin içinden çıkan henüz oynayamayacağı tombala, domino  vb diğer oyunları bir poşet dosyaya koyup kaldırdım.

O arada oyuncak rafında uzun süredir ellenmeden duran ahşap oyuncakları folyolayıp dolabının üzerine postaladım ki dergilere ulaşabileceği bir yerde yer açılsın. (Yeliz'e selam:)

Dergilerin arasında sadece yapıştırmaları bıraktım. Onlara bayılıyor.

Evde sakladığım kutulardan bir tanesini yapışkanlı kağıtla kaplayıp kartları için kutu yaptım.

Ohh düzenledim, istifledim, pek rahatladım. Tavsiye ederim
İyi haftasonları...

13 yorum:

  1. Canım bende bir kaç aydır alıyorum Almina daha küçük ama bende bir dergi takıntısı vardır çocukluğumdan beri severim. Ben de senin gibi almasam mı diye düşünürken ilerde pişman olmaktansa alayım koyayım bir kenara dedim ve almaya devam ediyorum. Almina ile bizde şöyle bir bakıyoruz ve sonra kaldırıyorum. İlk aldığım derginin ekleri kayboldu gitti. Annemin attığını tahmin ediyorum :) Defne gibi Almina'nın ilgisini çekeceğini günü sabırsızlıkla bekliyorum sevgiler tatlı Defne'ye iyi okumalar

    YanıtlaSil
  2. biz de her ay alıyoruz, ikisi de bayılıyolar...

    YanıtlaSil
  3. ben niye hiç almamışım bu güne kadar...kendime kızdım şimdi :) gözden kaçırdığım için...şimdi internetten baktım...ilk fırsatta almaya başlamalıyız...
    size de iyi okumalar,iyi oyunlar...

    YanıtlaSil
  4. kızınıza bayıldım masallah cok tatlı allah bagıslasın ..

    meraklı mınık cok guzel de bız bıraz acelecıyız:)

    YanıtlaSil
  5. Füsun bu anlattığın aynı karışıklık bizde de mevcut :) Meraklı Minik dergileri bir süredir bir kutu içinde birikiyordu. Arda alıyor bakıyor anlamadığı için bırakıyordu. Ekler oraya buraya dağılıyordu.Ben toplamaktan bir hal oluyordum.Bir süredir kutuyu ortadan kaldırmıştım. Ben içinden uygun olan bir şeyler seçip ertesi akşam oynarız yada okuruz diyerek ortada bırakıyorum. Ama durum öyle bir hal aldı ki, her akşam dergi çalışması yapalım diyerek dergilerin içine gömülüyor şu sıralar.( Bu dergi çalışması lafı da kreşin lügatından.. ) Benimde en kısa zamanda senin gibi oyunları ve ilgilenmediği ekleri derleyip toplayıp kaldırmam lazım..

    YanıtlaSil
  6. ben oğlum henüz küçük diye almıyordum açıkçası ..ama şu evi düzenleme işi hoşuma gitti benim de pyuncakların yarısını atasım var

    YanıtlaSil
  7. eşleştirme kartlarının bir setini mukavvaya yapıştırsak ve folyo ile kaplasak.. ya da laminasyon cihazı ile.. diğer seti de puzzle yapar gibi eşleştirme için kullansak da olabilir mi acaba, ne dersin? ben de tam bu ay ne yapsam ne etsem de bir tertip bir düzen sağlasam diyordum:) gercekten bazen bir atıyor kalplerimiz:) SalihaBetül en çok yapıştırma kısmı ile ilgileniyor.. Ama bu ayki kardan adam oyununa bittik:) çok eglendi..

    feride

    YanıtlaSil
  8. gercekten derdi kacmiyor ya, ben de aliyor ve sakliyorum, is makinalari bolumunu ozellikle almistim, kendime geldim simdi, ustelik netten eski sayilari da siparis edilebiliyorken.

    YanıtlaSil
  9. çocuklar 1e giderken okuyamıyor yalnızca fotolarına bakıyorlardı derginin, şimdi alıp okuyup ertesi gün farklı bir arkadaşına veriyorlar..kaç sene oldu hala sürekli okuyorlar çok mutlu oluyorum..harika bir dergi..

    YanıtlaSil
  10. Ece'de bayılıyor Meraklı Minik'e o da henüz çok algılayamayıp sadece yapıştırma ve resimlerle ilgileniyor.Bizde bugün atlarla ilgili olana bakıp atlarla ilgili konuştuk :)
    Çok beğenerek alıyorum ve ben kartlarını yavaş yavaş lamine etmeye başladım Füsun'cum ondan sonra kaldırıcam :)
    Defne'yi ve seni öperim.

    YanıtlaSil
  11. çok süper dergi çok bayılıyorum ve acayip öğreniyorum o dergiden:) arca çok seviyor, denemek için aldığımız sayıyı çok sevince her ay alır olduk. ben de yırtıldıkları için üzülüyorum, bir daha istese yok dergi diye üzüleceğim. ama internetten sipariş çok güzel bir olanak. bu sayıda penguenler var, o hikaye çok güzel füsun defne mutlaka sever bir bak bence
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Dergiye ben abone oldum böylece onu bulma telaşımdan kurtuldum. Genelde biz de yapıştırma ve maketleriyle oynuyoruz. Eşleştirme kartları pek ilgimizi çekmiyor. Bazen kartların temasına göre kartonlar üzerine yapıştırıp oyunlar üretiyoruz. Son sayıdaki kardan adam oyunundaki kartları tek tek yaptık ve yakınlarımıza postaladık çok eğlenceli bir aktivite oldu ikimize de:))
    Bu streçleme işine bayıldım ama bizdeki dayanma süresi mak. 10 dakika olur sanırım .

    YanıtlaSil
  13. maşallah maşallah sarı civciv seni, ne tatlısın sen.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails