Bir Kocaman Eşşek


Ne kadar ihmal etmişim Defne'nin kitaplarını yazmayı. Benim kitaplarım konusunu ise hiç açmıyorum. Ne oldu niye okuyamaz oldum bilmiyorum ama aldığım son kitapla bu kısır döngüyü kırmayı umuyorum. Hemen okuyup buraya yazacağım diye kendime söz veriyorum.

Bir Kocaman Eşşek, Can Çocuk Yayınlarından. Can Yayınları beyaz üzerine kırmızı kalbiyle hepimizin aklına kazınmıştır eminim. Bizim evde kitaplığın bir rafı dizi dizi o kalplerle kaplı. Elimizdeki iki çocuk kitabına bakarak söyleyebilirim ki yakında Defne'nin kitaplığında da oldukça büyük bir alan işgal edebilirler.


Bir Kocaman Eşşek, aynı bizim evlerde yaşayan minik sıpalar gibi herşeyi kendi yapmak isteyen küçük bir eşek yavrusudur. Kendi kendine tuvalete gitmek, kendi kendine yemek yemek ve kendi kendine giyinmek istemektedir. Bayan Şıngırdak Domuzcuk için yaptığı resmi de yine kendisi götürmek ister ve küçük macera başlar. Önce bay maymunla karşılaşır ama maymun çok hızlı olduğundan ona yetişemez. Bay Keçi'nin kucağında dinlenmek ister ama rahat edemez. Bayan Kobay Faresi onu tuttuğu gibi kovasında hatur hutur yıkar. Bizim kocaman eşşek, yumuşak süngeri ve sıcak bıcı bıcısının hayalini kurar o anda. Ardından çişi gelir, porsuğun kapısını çalar. Pis kokulu ve garip seslerin olduğu tuvalette aceleyle işini halledip yola koyulur. Akşam olurken Bayan Şıngırdak Domuzcuğun evine varır ve yaptığı resmi hediye eder. Orada kendisine ikram edilen kekten de birşey anlamaz ve gece gece dönüş yoluna koyulur.

Ağacın arkasındaki anne eşeği gördünüz mü? Biz Defneyle çok seviyoruz.

Yürümekten çok yorulmuştur, adım atacak hali kalmaz. Bir yere kıvrılıp yatar ama rahat edemez. Önce taşlar batar sonra çimenler. Derken birden çok güzel kokan, yumuşacık bir yer bulur ve kıvrılıp yatar. Bu yer o kadar rahattır ki sabaha kadar deliksiz uyur.
Sabak kalkınca bir de ne görsün? Annesinin koynunda yatmıştır bütün gece.

Hikaye zaten sımsıcak, dokunaklı, çok sevimli. Çizimleri de sade ama göze hoş gelen cinsten. Defne kitabı her yönüyle çok sevdi. Bazı kitapları gördüğü anda reddediyor, o yüzden korkarak çıkarıyorum ama bunu ilk andan çok sevdi ve sürekli okutuyor. Ayrıca yavaş yavaş uzun metinlere geçtiğimiz şu dönemde çok isabetli bir seçim oldu bizim için. Başlardaki birkaç sayfa haricinde genelde sayfanın yarısı metinden oluşuyor. Artık her sayfada bir cümle olan kitaplarla işimiz bitti sanırım. Bir Kocaman Eşşek'ten çok daha uzun metinli iki kitabımız var, onları da yazacağım. Defne her birini severek, sıkılmadan dinliyor.
Bu şirin eşek öyküsünü tavsiye ediyoruz.
İyi okumalar.

* Kitapta sadece yavru eşeğe Kocaman eşşek deniliyor. Diğer bölümlerde eşekler hep tek "ş" ile yazılmış. Ben de o nedenle bu şekilde yazdım.

12 yorum:

  1. ne rastlantı füsun! daha bugün çişim var diyen kızıma acil tuvalet bulmak için girdiğim belsa plazadaki kelepir kitapçıda görüp çantama attım tesadüfen.. henüz okumadık birlikte hiç ama görür görmez sarıp sarmalamıştı beni. heyecanla okumayı bekliyorum ben de ne diyim..

    YanıtlaSil
  2. evet masalımızı okuduktan sonra yatabiliriz artık...ben çok zevk aldım valla her gece bir hikaye istiyoruz artık,bu arada kitabın çizimlerinide çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir kitaba benziyor füsun. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. ben bu kitabı çok sevdim en kısa zamanda alacağım. ağacın arkasındaki anne eşeği sen söylemesen farketmemiştim. kitap okumak konusunda ben de çok ama çok muzdaribim... bir yerlerden bir şevk bekliyorum. listem de uzadıkca uzuyor :(

    YanıtlaSil
  5. Güzel kitap, listeme ekledim.

    YanıtlaSil
  6. Bu sabah ben de Almina'nın kitaplarını yazarken kulaklarını çınlattım "Füsun uzun zamandır kitap postu yazmıyor" dedim. Çok sevindim yazmana en kısa zamanda sen de okumaya başla ve paylaş Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Özellikle yaz tatilinde okuması için kitap almak istiyorum.İş kültür yayınlarından temin ederim diyordum,şimdi Can çocuk yayınlarını da aldım listeye..Çünkü resimler ve yazı şekli..güzel tasarlanmış:)))

    YanıtlaSil
  8. ben bunu hemen alırım. Koca sayfada bir-iki cümle bize yetmiyor artık :)

    YanıtlaSil
  9. Füsuncum yazını görünce uzun zamandır kitap almadığımı hatırladım.Gülce de talep etmedi.Yeni kitaplar alıp canlanmamız lazım.Çok güzel bir kitaba benziyor.Liste başı olarak alacağız.

    YanıtlaSil
  10. bende bir dolap kitabı takip ediyorum. kitapları çok güzel anlatıyor. hoşuma gidenleri not alıp gidip alıyorum:))
    bunuda not aldım teşekürler füsuncum

    YanıtlaSil
  11. merhaba,
    aynı şehirdeyiz ve artık ben de takipteyim..

    YanıtlaSil
  12. Kızları bilmem ama benim çok ilgimi çekti. Almalıyım.
    Güzel öneriydi, teşekkürler Füsun.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails