Blog boş kalmasın diye...


Çok seviyorum blogu, çok istiyorum yazmayı ama neden böyle oldu bilmiyorum. Elim gitmiyor bir türlü. Biraz da yoğunluktan sanırım. Şu dönem başı işleri bir bitse azıcık rahatlayacağım ama daha da çok var.

Gülen surat Defne'nin yakasındaydı. Okulun ilk günü vermiş öğretmeni. Saklıyoruz. İlk getirdiği eser bi tactı, saklıyoruz. Sonra bir ördek, kocaman kağıt bir madalyon geldi, saklıyoruz. Bu ne kadar devam edecek bilemiyoruz:) Koca bir sandık mı almalı, ne yapmalı?

Dün ilk kez "veli" toplantısına katıldım, "veli" olarak. Diğer türlüsüne alışkınım da masanın diğer tarafında olmak, katılım listesine imza atmak pek tuhaf geldi doğrusu. Minicik sandalyelerde oturan koca koca, kravatlı adamlara mı gülsem, belim ağrımasın diye şekilden şekile girerken sağı solu devirmemeye mi çalışsam bilemedim.
Pek hevesliydik, 3 veli okul aile birliğine girdik. Ne yapacağız, hiçbir fikrim yok ama dedim ya çok hevesliyiz.

Okul, hakkında çok daha fazla bilgi sahibiyim artık ve daha rahatım tabi. Defne zaten alıştı, sorun yok şimdilik bakalım. İngilizce için iki yabancı öğretmenleri varmış. Dersleri düşündükçe gülesim geliyor, öğretmenler tek kelime Türkçe bilmiyor, nasıl olacak, ne yapacaklar merak ediyorum. Keşke görebilsem:)

Çarşamba ilk kez tiyatromsu bir şey izledi Defne. Okulda. Kuklalar da varmış, çok sevmiş. Ertesi gün de hayvanlar haftası münasebetiyle veteriner kliniğine gitmişler. Çiftlik bekliyormuş bizimki, hayalkırıklığına uğramış sanırım. İnek yoktu, sadece kedi köpek vardı dedi bana. Bir de otlu bir yer sanıyormuş ama hiç ot da yokmuş:))
Bir gün de çiftliğe götürürler belki kimbilir...
Herkese iyi haftasonları...




10 yorum:

  1. bizde koca bir koli oldu :) her yıl yaptıklarını ayrı ayrı paketleyip koliledim ama sanırım abarttım biraz seçici olmak daha iyi :)))

    YanıtlaSil
  2. ah gelsin buraya yer gok inek :)
    ne guzel faaliyetleri varmis okulun fusun cok eglenirler umarim. Bu arada ara sira annem cikarip bak bu ilk yaptigin resimdi falan diye bir sey gosteriyor bana. Oyle guzel bir hiski...

    YanıtlaSil
  3. ne güzel :)) füsuncum o kadar mutlu oluyorum ki böyle mutlu çocukları okudukça :))) maşallah kuzuma ne de güzel alıştı okuluna ,,umarım öksürükte bırakmıştır yakasını :)
    fusun bi şey sorucam defne devlet kreşinde mi yoksa özelde mi yanlış hatırlamıyosam devletti di mi???

    YanıtlaSil
  4. Şu çocukların dünyası, hayal günü ne inanılmaz:)
    Okulda ki faaliyetler de hiç fena değil hani... Düşününce bizler çok zavallıymışız:)Hebelek gübelek okuduk gitti...

    YanıtlaSil
  5. anne kaleminden biz şimdi seçemiyoruz kıyıp ama seçici olmak lazım yoksa sonu fena:))

    gülçin yollayayım yanına, çok seviyor inekleri. aranada sürekli anne baba bak inek diye yol kenarındakileri gösteriyor:)

    alevcim çok sağol. neyse ki sorunsuz alıştı inşallah böyle devam eder. Özel anaokulu canım bizimkisi.

    nohutcum valla öyle, biz sınıfta kapalı kalmaktan başka birşey yapmazdık di mi? ne sıkıcı

    YanıtlaSil
  6. fusun'cum sen blog yazmayı seviyorsun,ben de yazdıklarını okumayı,resimlerini...o yüzden arayı uzatma :)
    veli olarak katıldığın veli toplantısı notlarına güldüm :))bakalım ben ne zaman katılacağım...
    şimdilik defne ve okul iyi gidiyor...hep böyle devam etsin...size de iyi haftasonları :))

    YanıtlaSil
  7. Böyle devam eder umarım Defne için...

    Artık çocukluklarını olması gerektiği gibi yaşıyorlar aslında, bilincin erken oluşması çok önemli. Benimkiler de anaokulundayken gezmedik yer bırakmadılar: müze, fabrika (genelde hazırlık sınıfları gidiyor), hayvanat bahçesi, şehir itfaiyesi, at çiftliği,tiyatro, sinema, gösteri...
    Hepsi çocuklar için ayrı bir dünya, ayrı bir ufuk!

    YanıtlaSil
  8. füsfüsüm sizinkiler yine veterinere götürmüşler, bizimkilerde ise kağıtlara hayvanları çizmişler :)

    YanıtlaSil
  9. Yasin Suresi Kuran'ı Kerim'de en çok okunan surelerden bir tanesidir. Toplamda 6 sayfada 83 ayet bulunmaktadır. Mekke döneminde indirilmiştir. Sure ilk ayeti olan yâ-sîn harflerinden adını almıştır. Yasin suresinin içeriğinde başlıca insanların ahlâkî sorumluluğu, vahiy, Resulullah’i yalanlayan Kureyş kabilesi, Antakya halkına gönderilen peygamberler, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme,ahiret, hesap ve ceza konu edilmektedir

    YanıtlaSil
  10. I love this article. This is very informative and helpful for students. I appreciate your writing technique and massive knowledge on this topic. Thank you for taking the time to share with us. .Now it's time to get https://www.vfixphonesandtech.com/ for more information.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails