Bir Mayıs sonu yazısı


Mayısın son günü bugün. Enerjik olmak gerekirken bir isteksizlik bir mayışıklık var bende ve birçoklarında sanırım. Blog da kimsesiz kaldı. İsteksizlik buraya da yansıdı.
Hayatımda ilk kez pancake yaptım geçen gün. Yine ne yemek yapsam diye kıvrandığım bir akşam da akşam kahvaltıısı yaptık. Çok seviyoruz zaten kahvaltıyı:) Mutfağa olan ilgisizliğim malum zaten. Bu sebeple belki ben krebi de, akıtmayı da, pancake i de aynı şey sanırdım. Sanırım değiller:)

Tarif Delianne'nin Meşhur Pofuduk Pancakei. Başlarda elime yüzüme bulaştıracak gibi olsam da elim alışınca çabuk çabuk yapıverdim. Benden değil tamamen tariften kaynaklı, şahane birşey oldular. Denemediyseniz mutlaka yapın derim.


Eskiden ne kadar özensizdim. Karnımızı doyumak için masaya 2 tabak atardım. Yiyip kalkardık. Şimdi bir özeniyorum anlatamam. Gözüm hep yeni tabaklarda, peçetelerde. Güne biraz neşe, renk katmaktan kimseye zarar gelmez, öyle değil mi?


Son 1 haftaya giriyoruz. Tatil için geri sayım başladı. Defne her gece yatarken soruyor "uzun tatile ne kadar kaldı" diye. Artık idrak edebileceği kadar az kaldı neyse ki. Ondan sonra kızımla başbaşayız. artık kavga mı ederiz, oyunlar mı oynarız orası meçhul:)

16 yorum:

  1. Benim tarafımdan da denenip onaylanmıştır o pancakeler. Ne zamandır yapmıyorum, rejim muhabbetine, sanki rejimi de yapıyormuşum gibi hakkıyla..
    Ama yaz sezonu açıldı Altınoluk'da yaparım yine artık. Off yazdıkça canım istedi.
    Bir de bayıldım sofranıza, tabaklarına, özenine, mutlu oluşuna...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin beğenmene ayrıca sevindim:)) bak posta bakınca yine canım istedi benim de

      Sil
  2. mutfağı sevmeyen 2 blog tanıyorum biri sensin biri ben :)) pankekleri bende denemiştim sevgili şeymanın tarifi, mumine'de ondan almıştı, ben 2 kez yaptım acabi şansı oldu galiba gayet iyiydi sonuç 3 yapışımda hüsran oldu :)) çevirirken akıyorlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de çevirirken aktılar ara ara, sanırm ince bir tabaka dökmek gerekiyor, onu ayarlamak da hayli zor

      Sil
  3. ben de yapmıştım bir kez güzel olmuştu ama hafif tatlımsı tadını sevmedi bizimkileri krep yapmaya devam ediyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben şekerini azalttım biraz ama herkesin damak tadına uymayabilir haklısn.

      Sil
  4. füsun'cum seviyorum senin bu doğal hallerini..o kadar içtensinki...
    görüntü şahane olmuş....eminim tadı da öyledir...şeker olayı yüzünden ben de sevememiştim....ben de nihan gibi krepe devam edenlerdenim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok sağol güzel sözlerin için o senin güzel bakışından:) ben en çok pofidik halini sevdim aslında çok az şekerle de olur sanırım

      Sil
  5. çok güzel olmuş çooookkkkk ellerine sağlık ve afiyet olsun bu güzel aileye :))

    YanıtlaSil
  6. ben pancake e bayılırım. çok severim.

    Görüşmek Üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Şahane bir blog buldum dedim hemde tesadüfen, sonra okunan bloglar listesinde kendimi görünce çok mutlu oldum, sonra mail adresi tanıdık geldi, birde baktım beni cath kidston şablonlarıyla buluşturan blogger.... çok şaşırdım :) merhaba yeniden :) sadece birkaç sayfayı gezebildim henüz ama çok keyifli bende takipteyim artık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derya hoşgeldin:) ne kadar güzel bir tesadüf olmuş. mailde ben blog adresini yazmamışım tabi değil mi:))
      benden de kocaman sevgiler

      Sil
  8. Ohh miss gibi pofuduk pancake'leri yaptık Pazar sabahı...Üstüne de akçaağaç şurubu...Hmmm afiyetle yedik, sağol Füsuncum, sayende harika bir kahvaltı oldu! ;)
    Ece

    YanıtlaSil
  9. Such a nice blog. It's a very informative and helpful article. Your writing technique is impressive, as is your knowledge. Thanks for sharing this blog with us. Now it's time to get Web Development services for more information.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails